Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.

<< < (38/123) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Εγώ πάλι θα είμαι λίγο εκκεντρικός ....... Είναι καθαρά προσωπικές σκέψεις.
Το ΥΥΚΑ δέχεται μια μεγάλη πίεση για μείωση των χρημάτων που δαπανώνται για φάρμακα.... Αυτό σε όλες τις χώρες γίνεται με ένα πολύ απλό τρόπο: Γενόσημα. Η αρχική σκέψη ήταν ότι θα μειωθεί η τιμή τους και οι ασθενείς και οι γιατροί θα ακολουθήσουν. Δεν επαληθεύτηκε. Από την πληρωμή της διαφοράς πρωτοτύπου-γενοσήμου περάσαμε στην ασφαλιστική τιμή. Ούτε αυτό πέτυχε. Αντίθετα, η συμμετοχή του ασθενή αυξήθηκε σε όσους επιμένουν σε πρωτότυπα. Και φυσικά, η αντιπολίτευση παρουσιάζει και μελέτες επί αυτού όπου η "συμμετοχή" του ασθενή αυξάνεται συνεχώς.... Ήρθε συνεπώς η σειρά των γιατρών....

- Δεν νομίζω ότι θα αφήσουν κανένα γιατρό χωρίς πλαφόν. Απλά η όλη ιστορία θα σου κάνει λίγο την ζωή πιο μίζερη και σίγουρα κάτι θα μειώσεις......
- Είναι σίγουροι ότι εάν είσαι οριακά και βλέπεις το πλαφόν σου να μειώνεται σίγουρα κάποια οικονομία θα την κάνεις για να μην φτάσεις τέλος του μήνα να στέλνεις e-mail και να παρακαλάς...
- Σε περίπτωση που θα πας να ζητήσεις αύξηση, αυτόματα ενοχλείς το τέρας που λέγεται ΕΟΠΥΥ. Κάποιος θα ασχοληθεί μαζί σου. Είσαι μέσα στα όρια που θέλει ο ΕΟΠΥΥ για συνταγογράφηση γενοσήμων; Έχουν λογική οι θεραπείες σου και οι δοσολογίες τους; Ακολουθείς τις ενδείξεις στα φάρμακα; Μήπως κάπου ξεφεύγεις πολύ; Πάλι κάποιοι θα λογικευτούν έστω και για τα μάτια του κόσμου....

Γενικότερα η όλη συλλογιστική δεν είναι να σε αφήσει χωρίς πλαφόν αλλά να σε βάλει σε μια διαδικασία που εγώ τουλάχιστον σε μεγάλο ποσοστό την έχω πολύ καιρό τώρα....
Ναι είναι ανίκανοι να το οργανώσουν και αυτό χωρίς να βγουν να τους κράζουν... Ναι, δεν μετρήσαν τις χειρόγραφες συνταγές, παρόλο που έχουν ηλεκτρονικά αρχεία στην ΗΔΙΚΑ και για αυτές. Ναι, μόνο το μέσο όρο ξέρουν και δεν τον σπάσανε ανά μήνα, να φανεί ποιοι δεν δουλέψαν όλο το χρόνο ομοιόμορφα... αλλά τι να κάνουμε... Μόνο στον ΕΟΠΥΥ είναι γκάου;
Τώρα τα πάντα θα φανούν στην πράξη....

pzogr:
Συνάδελφε το συμπέρασμα ότι το πλαφόν δεν είναι για να σε αφήσουν χωρίς συνταγογράφηση δεν γνωρίζω αν είναι αποτέλεσμα εσωτερικής πληροφόρησης, αλλά το ΦΕΚ λέει εντελώς άλλα πράγματα. Σε μένα προσωπικά το συγκεκριμένο πλαφόν αντιστοιχεί περίπου στο 60% των αναγκών του ιατρείου (αισιόδοξη εκτίμηση). Και δεν γράφω άσχετα φάρμακα (πχ μαγνήσιο για κράμπες, vastarel δια πάσα νόσο, αντιβιοτικά για ιώσεις κτλ) ούτε κι αυτά που γράφω είναι εκτός λογικής (πχ Tavanic για αμυγδαλίτιδα, που είδα γραμμένο σε χαρτί με υπογραφή και σφραγίδα σε ασθενή, ενώ υπήρχαν πολλές καταλληλότερες επιλογές). Και τα περιθώρια "συμμόρφωσης" είναι ελάχιστα. Τι να κόψεις κι από ποιόν; Με τα γενόσημα δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα. Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς σαν αντίδραση είναι να περιορίσει συνταγές συναδέλφων, που για τον Α ή Β λόγο δεν έγραψαν οι ίδιοι (πχ εφημερίες ΤΕΠ, βαριεστημένοι μεγαλοδιευθυντές, ιδιώτες-ονόματα, που βλέπουν τη συνταγογράφηση αφ'υψηλού) και να κόψει τις δίμηνες/τρίμηνες.

george fagogenis:
δια στόματος υπουργού σήμερα το πρωί: Οποιος γιατρός λέει σε ασθενή οτι συμπλήρωσε το πλαφόν, θα του κόβεται η συνταγογράφηση....αρκεί μια απλή καταγγελία!!

πείτε μου οτι δεν αληθεύει...

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςδια στόματος υπουργού σήμερα το πρωί: Οποιος γιατρός λέει σε ασθενή οτι συμπλήρωσε το πλαφόν, θα του κόβεται η συνταγογράφηση....αρκεί μια απλή καταγγελία!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Noμίζω ότι αν γίνει τέτοια καταγγελία από ασφαλισμένο και διαπιστωθεί ότι ο ιατρός έλεγε ψέμματα, πρέπει πραγματικά να επιβληθούν κυρώσεις στον ιατρό. Δηλαδή, εγώ θα σπαζόμουν άσχημα αν ένας ιατρός μου έλεγε ψέμματα πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η έκδοση συνταγής με τα φάρμακα που (τυχόν) χρειάζομαι.

Βεβαίως, υπάρχει θέμα με τις εν εκκρεμότητα τρίμηνες συνταγές, οι οποίες εμποδίζουν τον ιατρό να υπολογίζει το διαθέσιμο budget του. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτρέπει τον ιατρό από το να εκδίδει νέες συνταγές. Προσωπικά, θα συνεχίσω να εκδίδω συνταγές (και μάλιστα τρίμηνες) όσο μου το επιτρέπει η τρέχουσα μηνιαία δαπάνη. Αν κάποια στιγμή μια συνταγή μου δεν θα μπορεί να εκτελεστεί στο φαρμακείο, ας μάθει τα μαντάτα ο ασφαλισμένος από τον φμφ. Και τότε, θα φταίει ξεκάθαρα ο Άδωνις και όχι εγώ που έκανα ό,τι μπορούσα.

george fagogenis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςδια στόματος υπουργού σήμερα το πρωί: Οποιος γιατρός λέει σε ασθενή οτι συμπλήρωσε το πλαφόν, θα του κόβεται η συνταγογράφηση....αρκεί μια απλή καταγγελία!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Noμίζω ότι αν γίνει τέτοια καταγγελία από ασφαλισμένο και διαπιστωθεί ότι ο ιατρός έλεγε ψέμματα, πρέπει πραγματικά να επιβληθούν κυρώσεις στον ιατρό. Δηλαδή, εγώ θα σπαζόμουν άσχημα αν ένας ιατρός μου έλεγε ψέμματα πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως η έκδοση συνταγής με τα φάρμακα που (τυχόν) χρειάζομαι.

Βεβαίως, υπάρχει θέμα με τις εν εκκρεμότητα τρίμηνες συνταγές, οι οποίες εμποδίζουν τον ιατρό να υπολογίζει το διαθέσιμο budget του. Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτρέπει τον ιατρό από το να εκδίδει νέες συνταγές. Προσωπικά, θα συνεχίσω να εκδίδω συνταγές (και μάλιστα τρίμηνες) όσο μου το επιτρέπει η τρέχουσα μηνιαία δαπάνη. Αν κάποια στιγμή μια συνταγή μου δεν θα μπορεί να εκτελεστεί στο φαρμακείο, ας μάθει τα μαντάτα ο ασφαλισμένος από τον φμφ. Και τότε, θα φταίει ο Άδωνις και όχι εγώ.

--- Τέλος παράθεσης ---

συμφωνώ ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ οτι ο γιατρός λέει ψέμματα.
Ο υπουργός όμως, φέρεται να ισχυρίστηκε οτι "κόβεται άπαξ και χωρίς δεύτερη κουβέντα" η συνταγογραφία με μια απλή καταγγελία.
Η συνταγή σου δεν θα 'χει ποτέ πρόβλημα στο να εκτελεστεί. Θα εκτελεστεί κι εσύ μια ωραία πρωία που θα 'χεις γράψει τρίμηνη, θα δεις το πλαφόν σου ξεπερασμένο κατά λίγο....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση