Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.

<< < (40/123) > >>

gkounti:
Καλημέρα!

Πώς μπορώ να μάθω το μέσο όρο της ειδικότητας μου; Θεωρώ οτι είμαι τραγικά πιο κάτω αφού ξεκίνησα μέσα στο 2013 και ουσιαστικά δεν είχα δουλειά.

Ιορδάνης Καπάνταης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλημέρα!

Πώς μπορώ να μάθω το μέσο όρο της ειδικότητας μου; Θεωρώ οτι είμαι τραγικά πιο κάτω αφού ξεκίνησα μέσα στο 2013 και ουσιαστικά δεν είχα δουλειά.

--- Τέλος παράθεσης ---

Απο το e-syntagografisi :
"Ανακοινώσεις

Όσοι ιατροί αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το όριο δαπάνης συνταγογράφησης που τους έχει τεθεί από τον ΕΟΠΥΥ, μπορούν να απευθύνονται στο e-mail : plafoniatroi@eopyy.gov.gr"

Εναλλακτικά παίρνεις τηλεφωνο στην ΗΔΙΚΑ

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Η απόφαση λέει ότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε τον πρώτο και το δεύτερο μήνα να μπορείς να γράψεις μέχρι και 20% πάνω από το πλαφόν. Μένει να δούμε από προσωπικές μαρτυρίες τι θα γίνει όταν φτάσει κάποιος σ' αυτό το όριο κι αν θα βγάλει το σύστημα μήνυμα ότι δεν μπορούμε να συνταγογραφήσουμε άλλο.
Φυσικά θα υπάρχουν και οι τρίμηνες ή συνταγές που δεν θα έχουν εκτελεστεί ακόμη γενικότερα. Οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα επιτρέπεται η εκτέλεσή τους και τελικά μ' αυτές η υπέρβαση θα φτάσει 25%, 30% ή όσο φτάσει.
Το ίδιο θα γίνει και το δεύτερο μήνα.
Το έλα να δεις θα γίνει τον τρίτο μήνα που η απόφαση λέει ότι το πλαφόν θα τροποποιηθεί αφαιρώντας τις υπερβάσεις των 2 πρώτων μηνών. Οπότε αν τους 2 πρώτους μήνες έχω υπέρβαση π.χ. 30% λογικά τον τρίτο μήνα θα έχω πλαφόν μειωμένο κατά 60% (30+30). Λογικά στο 60% θα μπει ο "κόφτης" και θα μου εμποδίσει τη συνταγογράφηση και μένει το ερώτημα τι θα γίνει με τις τρίμηνες και τις συνταγές που δεν θα έχουν εκτελεστεί ακόμη. Ή δεν θα εκτελεστούν ή θα εκτελεστούν οπότε θα μου ανεβάσει τη δαπάνη πάνω από το 60% και μένει να δούμε αν θα έχουμε κυρώσεις γι' αυτή την τελική υπέρβαση αφού λέει ότι από το επόμενο τρίμηνο μηδενίζεται το κοντέρ κι αρχίζουμε την ίδια διαδικασία.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςδια στόματος υπουργού σήμερα το πρωί: Οποιος γιατρός λέει σε ασθενή οτι συμπλήρωσε το πλαφόν, θα του κόβεται η συνταγογράφηση....αρκεί μια απλή καταγγελία!!
πείτε μου οτι δεν αληθεύει...

--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί; Αν το έχει ήδη συμπληρώσει τι θα λέει; Ότι ο γάϊδαρος πετάει;

--- Τέλος παράθεσης ---
  Πάντως καλό είναι να μην μπεις σε αυτή τη διαδικάσια (της καταγγελίας, όχι ότι το ...θέλεις) γιατί το αποτέλεσμα είναι απρόβλεπτο ανεξάρτητα απο το αν έχεις δίκιο ή όχι... Στο κάτω-κάτω ο Υπουργός έχει πάντα δίκιο (κάνε δικαστήριο αν θέλεις). Και όπως είπε ο κ. Κουναλάκης καλό είναι να μην ενοχλείς και πολύ (μου θύμησε το στρατό...): ""- Σε περίπτωση που θα πας να ζητήσεις αύξηση, αυτόματα ενοχλείς το τέρας που λέγεται ΕΟΠΥΥ. Κάποιος θα ασχοληθεί μαζί σου.""

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠώς μπορώ να μάθω το μέσο όρο της ειδικότητας μου; Θεωρώ οτι είμαι τραγικά πιο κάτω αφού ξεκίνησα μέσα στο 2013 και ουσιαστικά δεν είχα δουλειά.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Ίσως μπορεί να σας βοηθήσει απο εδώ κάποιος συμβεβλημένος ιατρός (τι ειδικότητα είστε; ) απο την μηνιαία συνταγογράφιση του ΕΔΑΠΥ. Στους ορθοπαιδικούς για το Νοέμβριο (1 μήνα) πχ ήταν 3.055,57 γιουρια και δυστυχώς ήμουν πολύ χαμηλότερα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕαν ξεπερασω το πλαφον,ο ασθενης θα μαθει τα μαντατα απο τον φμφ και δε θα παρει συνταγη Ή η συνταγη θα εκτελεστει κανονικα (για να μη φωναζει ο ασθενης) και μετα ο ΕΟΠΥΥ θα με τρελανει(ως γιατρο) στις ερωτησεις και τον έλεγχο?
Μας λενε λοιπον πως θα εχουμε κυρωσεις εαν δεν συνταγογραφησουμε πριν κλεισουμε το πλαφον...οκ,δεκτο και προς αποφυγη τακτικισμων απο ιατρους...γιατι δε μας λενε ομως τι θα γινει εαν το ξεπερασουμε 1,2,3 πολλες φορες...ειδικα με τις 3μηνες αυτο δεν ειναι δυσκολο να συμβει .Από την άλλη ειδικα σε ΚΥ και ΠΙ με πολυ δουλεια,εαν σταματησει η 3μηνη θα βουλιαξει το ιατρειο ...οπότε επί υπερβασης πλαφον,απλο stop στη συνταγογραφηση(και τι θα γινουν τοτε οι ασφαλισμενοι και ειδικα στο υπαιθρο???) ή και τραβηγμα στο αυτακι του γιατρου???

--- Τέλος παράθεσης ---
  Το πλαφόν μπορεί να το ξεπεράσεις λογικά τον Μάρτιο (που κλείνει το τρίμηνο) εκτός αν είναι πολύ μικρό... Τότε θα δούμε  και θα μάθουμε όλοι.
   Πάντως πιστεύω (και το ξανάγραψα) ότι τα ΚΥ και το ΕΣΥ (και το ΠΕΔΥ μελλοντικά) θα αποτελέσουν μοχλό πίεσης κατά του πλαφόν φαρμάκων (στις περιπτώσεις που είναι άδικο...), και όχι οι ιδιώτες (που θα αναγκαστούν να κάνουν οικονομία).
   Επίσης διαπιστώνω ότι το κέρδος απο όλη την ιστορία είναι ίσως για τους φμφ γιατί θα αποφύγουν το clawback (αλήθεια φέτος... εμ το 2013, ξεπέρασαν κάποιους μήνες τη δαπάνη ή τους χαρίστηκε; ).

gkounti:
Ειμαι πνευμονολόγος και το πλαφόν μου ειναι μόλις......300 ευρώ!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση