Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌταν λες πληρωτέο ποσό από το ταμείο, εννοείς αυτό που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ γιατί κατάλαβα ότι εννοείς το ποσό που έδωσε ο ασφαλισμένος στο Φαρμακείο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το ποσό που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στο φαρμακοποιό. Μας χρεώνουν στο πλαφόν 1 ευρώ σε κάθε συνταγή. Κάντε επιβεβαίωση κι εσείς αν μπορείτε σε real time σύνδεση με το φαρμακοποιό και εκτέλεση συνταγής. Αν ισχύει είναι σημαντικότατο θέμα. Π.χ. σε 1000 συνταγές σου ανεβάζει τη δαπάνη κατά 1000 ευρώ χωρίς λόγο!
--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδή το έχω τσεκάρει τρις διαπιστώνω κάποιες μικροδιαφορές (της τάξης των λεπτών του ευρώ) που δεν μπορώ να εξηγήσω αλλά όχι 1 ευρώ. Θα το ξαναδώ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Λοιπόν το τσέκαρα πάλι... Έγραψα CELESTONE+GONILERT+ARCOXIA 90 με κάλυψη του ΕΟΠΥΥΥ 28.30 ευρά (το 75% ασφ. τομής) και το πλαφόν μου ανέβηκε κατά 28.65 ευρά... Δλδ 35 λεπτά περισσότερο ??? απο ότι έπρεπε.
Άλλο μπλέξιμο.... Διαπιστώνω ότι το ARCOXIA έχει διαφορά με ασφαλιστική τιμή 56 λεπτα και το CELESTONE 14 λεπτά. Άθροισμα 70 λεπτά (που τα πληρώνει ο παθών ασθενής). 70/2=35... τυχαίο; δεν νομίζω... Μήπως Αδαμάντιε συνέβη κάτι παρόμοιο στη συνταγή σου; Μήπως τελικά χρεωνόμαστε τη μισή διαφορά πρωτότυπου-γενόσημου; (δεν είμαι σίγουρος πάντως, θα "ξανατσεκάρω").
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌταν λες πληρωτέο ποσό από το ταμείο, εννοείς αυτό που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ γιατί κατάλαβα ότι εννοείς το ποσό που έδωσε ο ασφαλισμένος στο Φαρμακείο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το ποσό που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στο φαρμακοποιό. Μας χρεώνουν στο πλαφόν 1 ευρώ σε κάθε συνταγή. Κάντε επιβεβαίωση κι εσείς αν μπορείτε σε real time σύνδεση με το φαρμακοποιό και εκτέλεση συνταγής. Αν ισχύει είναι σημαντικότατο θέμα. Π.χ. σε 1000 συνταγές σου ανεβάζει τη δαπάνη κατά 1000 ευρώ χωρίς λόγο!
Update:Νέα επιβεβαίωση. Η δαπάνη από ...26,59 πήγε ...39,52 και το ποσό που έχει να λάβει ο φαρμακοποιός από ΕΟΠΥΥ είναι 11,93. 1 ευρώ επιπλέον χρέωση ανά συνταγή που εκτελείται, στη δαπάνη μας!
Update No2: Τελικά δεν ήταν κάτι περίεργο όπως ήθελα να πιστεύω. Απλά στο ποσό που έχει να λάβει ο φαρμακοποιός από τον ΕΟΠΥΥ έχει αφαιρεθεί το 1 ευρώ ανά συνταγή που πληρώνει ο ασθενής. Στο παράδειγμά μου ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο φαρμακοποιό 12,93 για τα φάρμακα. Παράλληλα ο ασθενής πληρώνει 1 ευρώ ανά συνταγή στον ΕΟΠΥΥ μέσω του φαρμακοποιού. Το 1 ευρώ συμψηφίζεται με την οφειλή του ΕΟΠΥΥ προς το φαρμακοποιό για τα φάρμακα και αυτή γίνεται τελικά 12,93 - 1 = 11,93. Όμως το κόστος (για τον ΕΟΠΥΥ) των φαρμάκων που γράψαμε παραμένει 12,93 και χρεώνεται στην τρέχουσα δαπάνη μας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σύμφωνα με το update No2 που έκανα, έλυσα το μπέρδεμα που είχα στο μυαλό μου και πήγαν να μπερδέψω και σας.
Εμείς χρεωνόμαστε όσο καλείται να πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ στο φαρμακοποιό + 1 ευρώ. Τη μισή διαφορά λιανικής-ασφαλιστικής (συν το 75% ή 90% ή 100% ανάλογα της ασφαλιστικής) τη χρεωνόμαστε κι αυτή όταν την καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ όπως στο παράδειγμα που ανέφερες. Όταν δεν την καλύπτει τότε χρεωνόμαστε μόνο το 75% ή 90% ή 100% της ασφαλιστικής ανάλογα με την περίπτωση.
Τώρα που το σκέφτηκα καλύτερα, οι μειωμένες συμμετοχές (εκ μέρους των ασθενών) δεν "συμφέρουν" στο πλαφόν μας!
md:
Χαρα που θα κανουν οι ψυχωτικοι,οι καρκινοπαθεις,οι επιληπτικοι κλπ με αυτην την διαπιστωση!
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧαρα που θα κανουν οι ψυχωτικοι,οι καρκινοπαθεις,οι επιληπτικοι κλπ με αυτην την διαπιστωση!
--- Τέλος παράθεσης ---
Ελπίζω να κατάλαβες την "ειρωνεία" μου στο σχόλιο. Δυστυχώς θα υπάρξουν πολλοί που θα το εφαρμόσουν. Ήδη εφαρμόζεται από κάποιους (ιδιαίτερα ιδιώτες) ο αποκλεισμός στις "ακριβές" συνταγές χωρίς να σκέφτονται ότι το υψηλό πλαφόν που είχαν το 2013 οφείλεται σ' αυτές! Από την άλλη όταν ένας ασθενής, καλύπτει το 1/10 του πλαφόν σου, τι να κάνεις;
Δ. Κουναλάκης:
Αν είναι φάρμακο για το οποίο υπάρχει γενόσημο, ο ασφαλισμένος πληρώνει πλήρως την διαφορά λιανής-ασφαλιστικής
Αν δεν υπάρχει γενόσημο, ο ασφαλισμένος πληρώνει το μισό της διαφοράς.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση