Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
Gatekeeper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚανονικα το πλαφόν χρηματικού ποσού πρέπει να το χει ο ασφαλισμένος.
Κύριε αυτά ειναι τα χρήματα σου , ψάξε και βρες το ποιοτικότερο σε καλή τιμή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πώς σκέφτεσαι ότι μπορεί να γίνει αυτό πρακτικά;
Αν π.χ. διαγνωστείς με κάποιο σοβαρό νόσημα, θα κάνεις αίτηση για αύξηση του πλαφόν σου;
--- Τέλος παράθεσης ---
Είχα καταθέσει αναλυτικά την πρόταση σε μια δημόσια διαβούλευση το 2009 .
Το απόγευμα που θα επιστρέψω σπίτι θα την ανεβάσω στο φόρουμ.
DrGar:
Δυστυχώς, η δική μου περίπτωση είναι πολύ ιδιαίτερη και φοβάμαι ότι δε θα δικαιωθώ. Είμαι ιδιώτης ειδικευμένος ιατρός συνεργαζόμενος με ιδιωτικό νοσοκομείο υπο καθεστώς ΑΠΥ, απο το 2012. Στις 21/12/13 , όπως φαινεται και στον προσωπικο μου φάκελο με τα ατομικα μου στοιχεία στο e-syntagografisi , ξεκινησα ιδιωτικό ιατρείο. Υπολογίστηκε το πλαφον μου βασει του μεσου ορου συνταγογραφησης κατα την εργασια μου στο ιδιωτικο νοσοκομειο (300 ευρω). Ως γνωστον, οι χρονιως πασχοντες ασθενεις κατά κορον προσερχονται στα ιδιωτικα νοσοκομεια , προκειμένου να αποκτήσουν τις συνταγές για τις χρόνιες αγωγές τους. Στις 18/1/14, εστειλα email μετα απο ενημερωση καλου συναδελφου ( καθως δεν ειχα καμια προσβαση στο διαδικτυο, λογω απομακρυνσης απο την εδρα μου λογω πενθους), οπου ανεφερα την προπεριγραφεισα στρεβλωση, αλλα ακομη δεν εχω παρει απαντηση. Γνωριζει μηπως καποιος συναδελφος αν απαντανε και αρνητικα ή δεν απαντανε καθολου σε περιπτωση μη αποδοχης του αιτηματος για αναπροσαρμογη του πλαφον, ωστε να ξερω μεχρι ποτε να περιμενω?
Προσθετως, αναφορικα με την απαίτησή τους για αποστολη βεβαιωσης εναρξης επαγγελματος εντος του 2013, δεν ειναι πιο λογικο να ζητειαται η αδεια λειτουργιας του ιατρειου,
καθως αλλαξαν ουσιωδως οι εργασιακες μου συνθηκες τελος του 2013 (προηγουμενως ειχα ως διευθυνση για την εναρξη επαγγελματος τη διευθυνση της πατρικης μου οικιας) ?
george fagogenis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔυστυχώς, η δική μου περίπτωση είναι πολύ ιδιαίτερη και φοβάμαι ότι δε θα δικαιωθώ. Είμαι ιδιώτης ειδικευμένος ιατρός συνεργαζόμενος με ιδιωτικό νοσοκομείο υπο καθεστώς ΑΠΥ, απο το 2012. Στις 21/12/13 , όπως φαινεται και στον προσωπικο μου φάκελο με τα ατομικα μου στοιχεία στο e-syntagografisi , ξεκινησα ιδιωτικό ιατρείο. Υπολογίστηκε το πλαφον μου βασει του μεσου ορου συνταγογραφησης κατα την εργασια μου στο ιδιωτικο νοσοκομειο (300 ευρω). Ως γνωστον, οι χρονιως πασχοντες ασθενεις κατά κορον προσερχονται στα ιδιωτικα νοσοκομεια , προκειμένου να αποκτήσουν τις συνταγές για τις χρόνιες αγωγές τους. Στις 18/1/14, εστειλα email μετα απο ενημερωση καλου συναδελφου ( καθως δεν ειχα καμια προσβαση στο διαδικτυο, λογω απομακρυνσης απο την εδρα μου λογω πενθους), οπου ανεφερα την προπεριγραφεισα στρεβλωση, αλλα ακομη δεν εχω παρει απαντηση. Γνωριζει μηπως καποιος συναδελφος αν απαντανε και αρνητικα ή δεν απαντανε καθολου σε περιπτωση μη αποδοχης του αιτηματος για αναπροσαρμογη του πλαφον, ωστε να ξερω μεχρι ποτε να περιμενω?
Προσθετως, αναφορικα με την απαίτησή τους για αποστολη βεβαιωσης εναρξης επαγγελματος εντος του 2013, δεν ειναι πιο λογικο να ζητειαται η αδεια λειτουργιας του ιατρειου,
καθως αλλαξαν ουσιωδως οι εργασιακες μου συνθηκες τελος του 2013 (προηγουμενως ειχα ως διευθυνση για την εναρξη επαγγελματος τη διευθυνση της πατρικης μου οικιας) ?
--- Τέλος παράθεσης ---
στα email δεν απαντάνε. Εχουν λάβει περίπου 2000 email. Απλά κοιτάνε το νούμερο και λένε "οι γιατροί διαμαρτύρονται".
Τα πλαφόν έχουν αρχίσει και αναθεωρούνται για όσους έκαναν έναρξη μέσα στο 2013. Σε πολλούς συναδέλφους γνωστούς μου έχει αναπροσαρμοστεί στο μέσο όρο της ειδικότητάς τους χωρίς να έχουν στείλει κανένα δικαιολογητικό πουθενά. (Ολοι έστειλαν όμως mail στο plafoniatroi@.....)
Πιστεύω οτι απλα αναθεωρούνται τα πλαφόν και ξεκίνησαν από τους νεοεισερχόμενους στο σύστημα. Για όσους ξεκίνησαν το '12, δεν ξέρω αν και τί θα ισχύσει. Μπορεί τελικά αυτοί να πληρώσουν τη νύφη.
Τώρα, το τί είναι λογικό και τί όχι, άστο....
Παρακολούθησέ το, στέλνε email σωρηδόν αν έχεις πρόβλημα με το πλαφόν σου ή όταν το πλησιάζεις να το εξαντλήσεις και περίμενε τις εξελίξεις.
Ο ΠΙΣ είχε πει οτι θα έβγαζε ανακοίνωση μετά τη συνάναντηση με τον υφυπουργό χτες. Δεν είδα ακόμα τίποτα :-\
Υπομονή και να δούμε πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο. Γιατί το "μέτρο" ήρθε για να μείνει όσο και να κοπανιόμαστε
Φιλικά
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔυστυχώς, η δική μου περίπτωση είναι πολύ ιδιαίτερη και φοβάμαι ότι δε θα δικαιωθώ. Είμαι ιδιώτης ειδικευμένος ιατρός συνεργαζόμενος με ιδιωτικό νοσοκομείο υπο καθεστώς ΑΠΥ, απο το 2012. Στις 21/12/13 , όπως φαινεται και στον προσωπικο μου φάκελο με τα ατομικα μου στοιχεία στο e-syntagografisi , ξεκινησα ιδιωτικό ιατρείο. Υπολογίστηκε το πλαφον μου βασει του μεσου ορου συνταγογραφησης κατα την εργασια μου στο ιδιωτικο νοσοκομειο (300 ευρω). Ως γνωστον, οι χρονιως πασχοντες ασθενεις κατά κορον προσερχονται στα ιδιωτικα νοσοκομεια , προκειμένου να αποκτήσουν τις συνταγές για τις χρόνιες αγωγές τους. Στις 18/1/14, εστειλα email μετα απο ενημερωση καλου συναδελφου ( καθως δεν ειχα καμια προσβαση στο διαδικτυο, λογω απομακρυνσης απο την εδρα μου λογω πενθους), οπου ανεφερα την προπεριγραφεισα στρεβλωση, αλλα ακομη δεν εχω παρει απαντηση. Γνωριζει μηπως καποιος συναδελφος αν απαντανε και αρνητικα ή δεν απαντανε καθολου σε περιπτωση μη αποδοχης του αιτηματος για αναπροσαρμογη του πλαφον, ωστε να ξερω μεχρι ποτε να περιμενω?
--- Τέλος παράθεσης ---
Στείλε και την άδεια λειτουργίας του ιδιωτικού σου ιατρείου μαζί με ένα καλογραμμένο και αιτιολογημένο κείμενο....
anastaziogr:
--- Τέλος παράθεσης ---
Επειδή είμαι σε παρόμοια κατάσταση, ξεκίνησα το 2012 με ημερομηνία άδειας λειτουργίας τον 11/2012. Το 2013 όπως είναι αναμενόμενο και λογικό είχα μικρή επισκεψιμότητα στο ιατρείο και κατά συνέπεια μικρή φαρμακευτική δαπάνη. Μου βάλανε όριο 2491 ευρώ το οποίο βέβαια είναι ασφυκτικά μικρό και το έχω ήδη μισοφάει. Έστειλα μήνυμα στο plafoniatroi@eopyy.gov.gr εξηγώντας το πρόβλημα και επισυνάπτοντας την άδεια λειτουργίας του ιατρείου. Απάντηση βέβαια δεν πήρα και αμφιβάλλω αν θα πάρω.
Μέχρι τωρα από συνομιλίες με συναδέλφους που άνοιξαν το 2013 διαπίστωσα ότι σε πολλούς αυξήσανε το όριο (σε παθολόγους βάλανε γύρω στα 8000). Βέβαια δεν πιστεύω ότι διαβάσανε τα emails και προβήκανε στις αλλαγές αυτές. Μάλλον αυτόματα έγινε για όσους ξεκίνησαν το 2013.
το μόνο που θα βοηθήσει είναι κανά τουιτάρισμα στον Άδωνι μπας και φιλοτιμηθεί ....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση