Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.

<< < (71/123) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχει κάποιος συνάδελφος που του έκοψαν τη συνταγογράφηση αυτό το μήνα λόγω υπέρβασης του πλαφόν;
Απευθύνθηκε κάπου; (σύλλογο, δικηγόρο, μάντη Κάλχα, οτιδήποτε...)
Ωραία η ανακοίνωση του ΠΙΣ "να αγνοήσουμε το πλαφόν", αλλά επί της ουσίας, τί γίνεται; μετά το κλείδωμα του λογαριασμού μας, τί ακολουθεί; το κλείσιμο του γιατρείου;

--- Τέλος παράθεσης ---
  Ούτως η άλλως αν κάμεις υπέρβαση, "τρως" το πλαφόν του επόμενου και μετά του μεθεπόμενου μήνα. Τώρα αν τις το ξεπέρασε τρις, δεν ξέρω και δεν νομίζω. Ο ΙΣΑ μάλλον ευελπιστεί (ή ίσως εσωτερική πληροφόρηση) ότι το μέτρο θα αποσυρθεί...
   Απευθύνεσαι στο email του ΕΟΠΥΥΥΥ (πείτε  του χαιρετίσματα).

--- Τέλος παράθεσης ---
Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ
Τον πρώτο μήνα μπορείς να πας μέχρι πλαφόν+20%
Τον δεύτερο μήνα μέχρι πλαφόν+20%
Αν συμβούν και τα δύο παραπάνω τότε τον τρίτο μήνα έχεις όριο το 60% του πλαφόν (πλαφόν μείον τις υπερβάσεις (20+20) από τους πρώτους δύο μήνες)
Αν συμβεί υπέρβαση μόνο τον ένα από τους δύο πρώτους μήνες τότε τον τρίτο έχεις όριο το 80% του πλαφόν (πλαφόν  μείον 20 από την υπέρβαση τον ένα μήνα)
Αν δεν κάνεις υπέρβαση τους δύο πρώτους μήνες τότε τον τρίτο μήνα έχεις όριο το πλαφόν.
Αν τον πρώτο και δεύτερο μήνα έχεις υπέρβαση κατά 15% + 15% τότε τον τρίτο μήνα έχεις όριο το 70% του πλαφόν κοκ
Σε κάθε μήνα, όποτε ξεπερνιέται το ανώτατο όριο, απ' ό,τι δείχνουν οι μαρτυρίες μπαίνει φραγμός στη συνταγογράφηση. Μένει να δούμε τι γίνεται με τις συνταγές που εκκρεμούν. Αν π.χ. στις 20 του πρώτου μήνα έχω φτάσει στο πλαφόν+20% δε μπορώ να εκδώσω άλλες συνταγές. Όμως υπάρχουν συνταγές από τρίμηνες προηγούμενων μηνών που πιθανότατα θα εκτελεστούν το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Αν εκτελεστούν, τότε η υπέρβασή μου θα γίνει 30% και 40% ή όσο πάει.

george fagogenis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχει κάποιος συνάδελφος που του έκοψαν τη συνταγογράφηση αυτό το μήνα λόγω υπέρβασης του πλαφόν;
Απευθύνθηκε κάπου; (σύλλογο, δικηγόρο, μάντη Κάλχα, οτιδήποτε...)
Ωραία η ανακοίνωση του ΠΙΣ "να αγνοήσουμε το πλαφόν", αλλά επί της ουσίας, τί γίνεται; μετά το κλείδωμα του λογαριασμού μας, τί ακολουθεί; το κλείσιμο του γιατρείου;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Ούτως η άλλως αν κάμεις υπέρβαση, "τρως" το πλαφόν του επόμενου και μετά του μεθεπόμενου μήνα. Τώρα αν τις το ξεπέρασε τρις, δεν ξέρω και δεν νομίζω. Ο ΙΣΑ μάλλον ευελπιστεί (ή ίσως εσωτερική πληροφόρηση) ότι το μέτρο θα αποσυρθεί...
   Απευθύνεσαι στο email του ΕΟΠΥΥΥΥ (πείτε  του χαιρετίσματα).

--- Τέλος παράθεσης ---
Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ
Τον πρώτο μήνα μπορείς να πας μέχρι πλαφόν+20%
Τον δεύτερο μήνα μέχρι πλαφόν+20%
Αν συμβούν και τα δύο παραπάνω τότε τον τρίτο μήνα έχεις όριο το 60% του πλαφόν (πλαφόν μείον τις υπερβάσεις (20+20) από τους πρώτους δύο μήνες)
Αν συμβεί υπέρβαση μόνο τον ένα από τους δύο πρώτους μήνες τότε τον τρίτο έχεις όριο το 80% του πλαφόν (πλαφόν  μείον 20 από την υπέρβαση τον ένα μήνα)
Αν δεν κάνεις υπέρβαση τους δύο πρώτους μήνες τότε τον τρίτο μήνα έχεις όριο το πλαφόν.

--- Τέλος παράθεσης ---
ξαναλέω: η απόφαση του εοπυυ καλά τα λέει. Στην πράξη όμως, ήδη έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα συνταγογράφησης σε πολλούς συναδέλφους για το μήνα Ιανουάριο.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςξαναλέω: η απόφαση του εοπυυ καλά τα λέει. Στην πράξη όμως, ήδη έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα συνταγογράφησης σε πολλούς συναδέλφους για το μήνα Ιανουάριο.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αν έχουν ξεπεράσει το πλαφόν +20% τότε λογικά έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα για τον υπόλοιπο μήνα Ιανουάριο. Αυτό λέει η απόφαση και αυτό εφαρμόστηκε στην πράξη στις περιπτώσεις που αναφέρεις.

giankan:
Προειδοποίηση
    Έχετε ξεπεράσει το όριο δαπάνης ΕΟΠΥΥ. Για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μπορείτε να συνταγογραφήσετε μόνο σκευάσματα εκτός φαρμακευτικής δαπάνης, όπως εμβόλια, παράγωγα αίματος και ορούς.
Για όσους αναρωτιέστε τι γίνεται όταν ξεπεράσουμε το πλαφόν. Και απλά στην προσθήκη φαρμάκου σου βγαζει δεν βρέθηκαν φάρμακα. Υπάρχει κάποιος που κατάφερε να το αυξήσει άμεσα, πχ με κάποιο τηλέφωνο (λέμε τώρα...)? Γιατί ο κόσμος εδώ στο κέντρο υγείας έχει αφηνιάσει

nikmix:
Να το αυξήσει όχι,να το...μειώσει (!!) κατάφερε γνωστός μου μετά από τηλέφωνο στον ΕΟΠΥΥΥ....!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση