Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕάν πράγματι το πλαφόν μένει με τις εξαιρέσεις που λέει ο Άδωνης και καταργήσει το πλαφόν σε νοσοκομειακούς και σε Κ.Υ , εγώ θα διαμαρτυρηθώ έντονα ακόμα και δια μέσου της δικαιοσύνης,(και θα παρακινήσω και συναδέλφους των Κ.Υ για ομαδική προσφυγή) στην βάση ότι δεν έχω υποχρέωση να υπογράφω συνταγές που περιέχουν διάγνωση και θεραπεία που την έχει καθορίσει άλλος ιατρός.(Το λεγόμενο ξέπλυμα συνταγών). Στην βάση αυτή έχω κάνει πολλά διαβήματα μέχρι στιγμή μέχρι επιπέδου ΥΠΕ. Θα προχωρήσω και παραπάνω προς τν δικαιοσύνη. Αντιγραφή συνταγών ΤΕΛΟΣ(πάντα μιλώ για νοσήματα και αγωγές που δεν είναι στο αντικείμενο του Γ.Ι ή που δεν έχω την δυνατότητα να τα ελέγξω στο Κ.Υ). Εάν αποδέχονται το πλαφόν να βρουν λύση να μην το υπερβαίνουν (να μειώσουν το κόστος στις αγωγές??? να μειώσουν τους ασθενείς??? Δεν ξέρω δικό τους θέμα) χωρίς να στέλνουν τον ασθενή αλλού, με τις συνήθεις φτηνές δικαιολογίες, διαφορετικά να προβούν σε κινήσεις κατάργησης του πλαφόν για ΟΛΟΥΣ τους ιατρούς, που για μένα είναι το μόνο και μοναδικό που θα πρέπει να ζητάμε και ας αφήσουμε κατά μέρος τα ψευδοδιλλήματα «μα ο προϋπολογισμός είναι κλειστός (και γιατί να είναι κλειστός??? άραγε υπάρχει σπάταλη , ή είναι καθαρά και μόνο λογιστική η αντιμετώπιση του θέματος αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες στην Υγεία???) και πρέπει να προτείνετε κάτι άλλο (αντισταθμιστικά μέτρα το λεν τώρα)» . Ξερό ΟΧΙ στο πλαφόν, να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να βρουν τρόπους να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού. Εάν δεν μπορούν να το κάνουν να μας αδειάσουν τη γωνιά. Υπάρχουν και εναλλακτικές πολιτικές απόψεις. Εάν είναι αποτελεσματικές ή όχι μένει να τις δούμε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν υπάρχει και σπατάλη Γιώργο;
Γ.Κτιστάκης:
Εγώ δεν έχω στοιχεία περί αυτού! Αυτό μας λεν συνέχεια. Μένει να το αποδείξουν και να αναδείξουν τους καταχραστές και να τους τιμωρήσουν. Αυτή είναι η ευθύνη τους απέναντι στο έθνος.
Πόσο δαπανά η πολιτεία για τον κάθε πολίτη? Πόσο θα έπρεπε να δαπανά με βάση τις ανάγκες ΚΑΙ τις δυνατότητες στην υγεία ? πόσες ασφαλιστικές εισφορές και τόκους πληρώνει ο κάθε πολίτης αναλογικά? Πόσο θα έπρεπε να πληρώνει? Πόσα από τα έσοδα του κράτους πάνε στην υγεία? Πόσα θα έπρεπε? πόσα πάνε αλλού? ποιες είναι οι προτεραιότητες της πολιτείας? Οι τράπεζες, οι επενδύσεις, ή ο πολίτης? κτλ.
Εάν υπάρχει σπατάλη σε ποιο βαθμό ευθύνεται ο ασθενής? Σε ποιο βαθμό ο ιατρός? σε τι ποσοστό άλλοι? Σε ποιο βαθμό η οργάνωση του συστήματος υγείας και η πολιτική που εφαρμόζεται? Σε ποιο βαθμό η πολιτική διαφθορά? κτλ.
Αυτά και άλλα πολλά είναι από τα ερωτήματα που επιστρέφω στο «ψευδοδίλλημα», μα ο προϋπολογισμός είναι συγκεκριμένος. Με τι κριτήρια καθορίστηκε αυτός και σε ποια βάση? Με πρωταρχικό σκοπό την κάλυψη των αναγκών ποιων??
Υ.Γ Γιατί δεν βάζουν και πλαφόν πόσους θα νοσηλεύουν τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα ,πόσα φάρμακα θα πουλήσει κάθε εταιρία, πόσους να ασφαλίζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, πόσους κατάθετες ή τζίρο να έχει η κάθε τράπεζα, πόσα εισοδήματα να έχει η κάθε επιχείρηση κτλ κτλ
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή Είσοδοςδηλ. για τον ερχόμενο γεννάρη (του 2015) ποιανού ποσού θα υπολογίσουν το 80%; του ποσού που έχουμε γράψει ως τώρα; ή έχουν μετρήσει (αλλά όχι κοινοποιήσει) το τί κάναμε απ' τις αρχές του μήνα; προσωπικά, ο κύριος "όγκος" της συνταγογραφίας μου είχε περάσει ως τις 15/1, οπότε δεν έχω "κάψει" πολύ απ' το πλαφόν μου....
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλά, εσύ είσαι πολύ αισιόδοξος! Βλέπεις μέχρι το Γενάρη του 2015!
Εγγραφή ή Είσοδοςεπαναλαμβάνω...ο κόσμος ΔΕΝ γνωρίζει αυτά που συζητάμε...θα γίνει πανικός σε όλα τα ιατρεία από Δευτέρα και εμείς θα είμαστε οι ΜΟΝΟΙ αποδέκτες της οργής
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο κόσμος δεν γνωρίζει και οι περισσότεροι δεν μπορούν να καταλάβουν. Θα καταλάβουν μόνο με το δύσκολο τρόπο. Κανένας πανικός δεν θα γίνει από Δευτέρα γιατί το σύστημα δεν μπλόκαρε από μαζικές υπερβάσεις πλαφόν το Γενάρη (λόγω 15θημερης καταμέτρησης). Αν συνεχιστεί το σύστημα ως έχει, θα γίνει χαμός προς το τέλος Φλεβάρη, όταν δεν θα μπορούν να γράψουν συνταγές, και στη συνέχεια στις αρχές Μαρτίου όταν όλοι θα τρέχουν να γράψουν συνταγές.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕάν πράγματι το πλαφόν μένει με τις εξαιρέσεις που λέει ο Άδωνης και καταργήσει το πλαφόν σε νοσοκομειακούς και σε Κ.Υ , εγώ θα διαμαρτυρηθώ έντονα ακόμα και δια μέσου της δικαιοσύνης,(και θα παρακινήσω και συναδέλφους των Κ.Υ για ομαδική προσφυγή) στην βάση ότι δεν έχω υποχρέωση να υπογράφω συνταγές που περιέχουν διάγνωση και θεραπεία που την έχει καθορίσει άλλος ιατρός.(Το λεγόμενο ξέπλυμα συνταγών). Στην βάση αυτή έχω κάνει πολλά διαβήματα μέχρι στιγμή μέχρι επιπέδου ΥΠΕ. Θα προχωρήσω και παραπάνω προς τν δικαιοσύνη. Αντιγραφή συνταγών ΤΕΛΟΣ(πάντα μιλώ για νοσήματα και αγωγές που δεν είναι στο αντικείμενο του Γ.Ι ή που δεν έχω την δυνατότητα να τα ελέγξω στο Κ.Υ). Εάν αποδέχονται το πλαφόν να βρουν λύση να μην το υπερβαίνουν
--- Τέλος παράθεσης ---
Ένα "συμφωνώ" είναι λίγο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει η μονομερής κατάργηση του πλαφόν στους νοσοκομειακούς και ιδιαίτερα σε ΚΥ και ΠΙ. Αφού έχει τόσα φοβερά στατιστικά η ΗΔΙΚΑ και ο ΕΟΠΥΥ ας βγάλει στοιχεία μέσης δαπάνης ανά κατηγορία γιατρών (νοσοκομειακοί, Κ.Υ./Π.Ι, ιδιώτες) να δούμε που έχει νόημα η θεσμοθέτηση περικοπής. Δε θα μας κάνει επίσημα πλυντήρια των πάντων. Ή πλαφόν για όλους ή μέσοι όροι ανά ασθενή και ειδικότητα (αυτό που θεωρώ σωστό) ή τίποτα για όλους.
EzeΤΡΟΛ:
Αν μπορούσα, θα έβαζα "Συμφωνώ" μόνο στο πρώτο μισό του ποστ
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕάν πράγματι το πλαφόν μένει με τις εξαιρέσεις που λέει ο Άδωνης και καταργήσει το πλαφόν σε νοσοκομειακούς και σε Κ.Υ , εγώ θα διαμαρτυρηθώ έντονα ακόμα και δια μέσου της δικαιοσύνης,(και θα παρακινήσω και συναδέλφους των Κ.Υ για ομαδική προσφυγή) στην βάση ότι δεν έχω υποχρέωση να υπογράφω συνταγές που περιέχουν διάγνωση και θεραπεία που την έχει καθορίσει άλλος ιατρός.(Το λεγόμενο ξέπλυμα συνταγών). Στην βάση αυτή έχω κάνει πολλά διαβήματα μέχρι στιγμή μέχρι επιπέδου ΥΠΕ. Θα προχωρήσω και παραπάνω προς τν δικαιοσύνη. Αντιγραφή συνταγών ΤΕΛΟΣ(πάντα μιλώ για νοσήματα και αγωγές που δεν είναι στο αντικείμενο του Γ.Ι ή που δεν έχω την δυνατότητα να τα ελέγξω στο Κ.Υ). Εάν αποδέχονται το πλαφόν να βρουν λύση να μην το υπερβαίνουν (να μειώσουν το κόστος στις αγωγές??? να μειώσουν τους ασθενείς??? Δεν ξέρω δικό τους θέμα) χωρίς να στέλνουν τον ασθενή αλλού, με τις συνήθεις φτηνές δικαιολογίες, διαφορετικά να προβούν σε κινήσεις κατάργησης του πλαφόν για ΟΛΟΥΣ τους ιατρούς, που για μένα είναι το μόνο και μοναδικό που θα πρέπει να ζητάμε
--- Τέλος παράθεσης ---
επειδή στη συνέχεια
Εγγραφή ή Είσοδοςκαι ας αφήσουμε κατά μέρος τα ψευδοδιλλήματα «μα ο προϋπολογισμός είναι κλειστός (και γιατί να είναι κλειστός??? άραγε υπάρχει σπάταλη , ή είναι καθαρά και μόνο λογιστική η αντιμετώπιση του θέματος αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες στην Υγεία???) και πρέπει να προτείνετε κάτι άλλο (αντισταθμιστικά μέτρα το λεν τώρα)» . Ξερό ΟΧΙ στο πλαφόν, να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να βρουν τρόπους να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού.
--- Τέλος παράθεσης ---
το λαϊκίσατε.
Από τη στιγμή που ο τελικός αγοραστής (ΕΟΠΥΥ) δεν έχει πια απεριόριστες δυνατότητες, όπως είχε ελέω δανεισμού στην εποχή του πάρτι, είναι φυσιολογική συνέπεια ότι θα δουλεύουμε και με κλειστούς προϋπολογισμούς και (αφού αποτύχαμε να αυτο-συγκρατηθούμε με άλλο τρόπο) με επιβολή πλαφόν, είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι.
Βεβαίως και πρέπει να αγωνιστούμε για να μην μετατραπούμε σε χαβούζα διαγνώσεων και αγωγών και σε laundry συνταγών του όλου συστήματος. Και η απαλλαγή μας από το ηθικά υποτιμητικό αλλά και αντι-επιστημονικό, αντιδεοντολογικό πάρεργο του ξεπλύματος πρέπει να γίνει με τρόπο απρόσωπο και θεσμικό, ώστε να μην ερχόμαστε σε tête-à-têtes αντιπαραθέσεις με τους ήδη κατα-ταλαιπωρημένους, εξαγριωμένους και στα όρια έκρηξης ασφαλισμένους που δεν θα καταλαβαίνουν τί τους εξηγούμε.
Denominator:
Φαντάζομαι ότι ο κ. Κτιστάκης αναφέρθηκε σε αυτό το πλαφόν, δηλαδή το πλαφόν με τον συγκεκριμένο τρόπο εφαρμογής.
Οριζόντια μέτρα σε ελεύθερη αγορά θυμίζουν ολίγον κομμουνισμό με ολίγον καπιταλισμό, και αυτό έχει μία ενδογενή αντίφαση, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση