Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
samsok:
οτι και να εννοουν εγω καταλαβαινω οτι ολοι οι αγροτικοι ιατροι θα συνταγογραφουν για 7-10 ημερες,μετα....σιεστα! επισης τους συγγενεις μου θα τους στελνω για συνταγογραφηση σε Αιματολογο ή ρευματολογο(το εχουν μεγαλο....το πλαφον)
Υ.Γ αυτοι οι ιατροδικαστες τι και σε ποιους συνταγογραφουν???
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
- Αιματολόγοι και ογκολόγοι συνταγογραφούν φάρμακα μεγάλης αξίας που όμως λαμβάνονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ κι έχουν πει ότι δεν μετρούν στο πλαφόν. Ποια φάρμακα που λαμβάνονται από ιδιωτικά φαρμακεία τους έχουν δώσει τόσο μεγάλο πλαφόν;
- Τελικά οι ελεγκτές όλο και κάτι συνταγογραφούν ε; Τώρα εξηγείται η εξαίρεσή από το πλαφόν όσων θα είναι στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ!
- Κάποιες (χειρουργικές κυρίως) ειδικότητες με ποσό κάτω από τα 1000 ευρώ δείχνουν ότι κυρίως στέλνουν χαρτάκια για αντιγραφή αλλού.
- Στους αγροτικούς ο χαμηλός μέσος όρος πιστεύω οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι δούλεψαν λιγότερους μήνες μέσα στο έτος λόγω ανάληψης ή λήξης υπηρεσίας σε διάφορες ημερομηνίες. Οπότε λιγότερη συνταγογράφηση μέσα στο 2013, μικρότερο πλαφόν γενικότερα. Δε νομίζω ότι γίνεται χειρόγραφη συνταγογράφηση πλέον πουθενά εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις.
- Κάποιες εργαστηριακές ειδικότητες (μικροβιολόγοι, κυτταρολόγοι κλπ) δεν μπορώ να καταλάβω πώς έκαναν έγγραφή στο σύστημα και τι δικαιούνται να συνταγογραφούν.
- Τι συνταγογραφεί ο ιατροδικαστής; Περιμένουμε τον Τάσο να μας λύσει την απορία.
- Ακτινοδιαγνωστές: Χαμηλό πλαφόν. Τα σκιαγραφικά καλούνται να τα γράφουν άλλοι.
- Οδοντίατροι: 36 ευρώ το μήνα. Πόσα amoxil να γράψουν;
Πετράκης Νϊκος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος- Τι συνταγογραφεί ο ιατροδικαστής; Περιμένουμε τον Τάσο να μας λύσει την απορία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Και αν έχει πιάσει το πλαφόν και δεν μπορεί να γράψει, ο πεθαμένος ψάχνει να βρει άλλο γιατρό? Άλλη μία πρωτιά για την χώρα μας! Zombies!!!
Χωρίς πλάκα τώρα...
Αυτό το ότι ο ιατροδικαστής έχει σχεδόν τον μισό μέσο όρο ενός γενικού ιατρού / παθολόγου δεν πρέπει να το ελέγξει κάποιος? Πως βγαίνουν αυτά τα νούμερα? Εμένα μου φαίνεται αρκετά μεγάλο για την ειδικότητα.
medicus:
Καλημέρα σε όλες και όλους.
Υπάρχουν ιατροί, ειδικευμένοι, οι οποίοι είναι αδιόριστοι(ουκ ολίγοι). Κάποιοι εξ'αυτών ακολούθησαν την οδό του ιδιωτικού ιατρείου, όχι όμως ως ιατρείο με συγκεκριμένη ειδικότητα αλλά ως "ιατρείο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας"(ΠΔ 84,10-04-2001). Όταν, κατόπιν, ο συγκεκριμένος ιατρός πιστοποιείται στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ενώ το ιατρείο του καταγράφεται ως "Ιδιωτικό ιατρείο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας", ο ίδιος καταχωρείται με την ειδικότητά του ή "άνευ" εάν δεν έχει.
Για παράδειγμα, αναισθησιολόγοι που έχουν ιδιωτικά ιατρεία "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας" θα καθορίσουν τον μέσο όρο των ιδιωτών αναισθησιολόγων. Όχι σε σχέση με την εργασία τους ως αναισθησιολόγοι αλλά ως ιδιώτες ιατροί "Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας".
Γι'αυτόν τον λόγο, πάρα πολλοί συνάδελφοι δεν ιδιωτεύουν με την ειδικότητά τους αλλά ως ιατροί της ΠΦΥ. Βάσει του νόμου έχουν κάθε δικαίωμα επιλογής με ποιο τρόπο θα ιδιωτεύσουν, ως Ειδικοί ή ως Πρωτοβάθμιοι.
Ευχαριστώ.
Medicine Man:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος- Αιματολόγοι και ογκολόγοι συνταγογραφούν φάρμακα μεγάλης αξίας που όμως λαμβάνονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ κι έχουν πει ότι δεν μετρούν στο πλαφόν. Ποια φάρμακα που λαμβάνονται από ιδιωτικά φαρμακεία τους έχουν δώσει τόσο μεγάλο πλαφόν;
Που το έχουν πει; Έχουν πει ότι εξαιρούνται τα φάρμακα που προεγκρίνει ο ΕΟΠΥΥ...,τα οποία αναφέρονται στην τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ και σίγουρα δεν είναι το σύνολο των φαρμάκων υψηλού κοστους που οι ασθενείς μας λαμβάνουν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Ερυθροποιητίνες ,ογκολογικά, θεραπείες για ρευματολογικά νοσήματα κ.α
Μου έχει διαφύγει κάτι;
--- Τέλος παράθεσης ---
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση