Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Η αξία των φαρμάκων του 2014 δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% του 2013.
pzogr:
Επειδή πέρασα μια βόλτα από την σχετική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ να ενημερώσω ότι η μόνη (προς το παρόν) αναπροσαρμογή είναι προς το μ.ο. της ειδικότητας. Για τους παθολόγους (που αφορά σε μένα) ο μ.ο. είναι 10.000 ευρώ περίπου και είναι τουλάχιστον αστείος για ιδιωτικό ιατρείο... Εξαιρούνται φυσικά οι νέοι συνάδελφοι, φοβάμαι όμως ότι αυτοί είναι που τράβηξαν προς τα κάτω τους μέσους όρους από την πραγματική εικόνα. Ίσως δεν έπρεπε να λάβουν υπόψη τη μέση αλλά τη διάμεση τιμή για να είναι κάπως πιο δίκαιο ή έστω να ανάγεται το πλαφόν σε ποσό ανά ασθενή ώστε να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις (νέων και παλαιών γιατρών, που έργάστηκαν ή δεν εργάστηκαν κτλ). Σε κάθε περίπτωση ο νοσηρός εγκέφαλος που το καθιέρωσε μας έβαλε όλους να μιλάμε για τα κατορθώματά του...
panos papadopoulos:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπειδή πέρασα μια βόλτα από την σχετική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ να ενημερώσω ότι η μόνη (προς το παρόν) αναπροσαρμογή είναι προς το μ.ο. της ειδικότητας. Για τους παθολόγους (που αφορά σε μένα) ο μ.ο. είναι 10.000 ευρώ περίπου και είναι τουλάχιστον αστείος για ιδιωτικό ιατρείο... Εξαιρούνται φυσικά οι νέοι συνάδελφοι, φοβάμαι όμως ότι αυτοί είναι που τράβηξαν προς τα κάτω τους μέσους όρους από την πραγματική εικόνα. Ίσως δεν έπρεπε να λάβουν υπόψη τη μέση αλλά τη διάμεση τιμή για να είναι κάπως πιο δίκαιο ή έστω να ανάγεται το πλαφόν σε ποσό ανά ασθενή ώστε να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις (νέων και παλαιών γιατρών, που έργάστηκαν ή δεν εργάστηκαν κτλ). Σε κάθε περίπτωση ο νοσηρός εγκέφαλος που το καθιέρωσε μας έβαλε όλους να μιλάμε για τα κατορθώματά του...
--- Τέλος παράθεσης ---
Και το ακόμα πιο νοσηρό είναι πως εμείς προσπαθούμε να προσαρμόσουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα σε αυτά τα μέτρα που πήραν αυτά τα νοσηρά μυαλά!!!!Σε αυτά τα μυαλά που ενώ μιλάνε για πάρτυ στον χώρο της υγείας ξαφνικά ευνοούν αυτούς που ρίχνανε στα πηγάδια τα φάρμακα και αυτούς που μια ζωή σφετερίστηκαν τα ταμεία για ιδίους λόγους και αφήνουν τους νέους γιατρούς αλλά και αυτούς που με σύνεση διαχειριζόντουσαν τη δαπάνη φαρμάκου, σε απόγνωση, σε κατάθλιψη και απελπισία. Αλλά τι περιμένουμε όταν βάζουμε να μας βγάλουνε από την κρίση αυτούς που μας οδηγήσανε εκεί, αυτούς που καταληστέψανε το δημόσιο χρήμα και ξαφνικά οι αμαρτίες τους συγχωρέθηκαν και με περισσεια θράσους κουνόντας μας το δάκτυλο επιδεικτικά, μας καταδικάζουν σε απόγνωση και ομηρία των διεστραμένων τους αποφάσεων! Αυτοί που θα έπρεπε εμίείς να έχουμε υποχρεώσει το δάκτυλο τους να βρίκεται κάπου αλλου. Σας ορκίζομαι δεν είμαι πολιτικά ταυτοποιημένος ανθρωπος , είμαι ένας άνθρωπος που απλά ΚΟΥ-ΡΑ-ΣΤΗ-ΚΑ!!!!!!!!!!!
EzeΤΡΟΛ:
Κάποτε 17 μύρια ήταν φιλοδώρημα, σήμερα προκαλούν πονοκέφαλο.
Εγγραφή ή Είσοδος
Εκτός τροχιάς η μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη, κατά περίπου 17 εκατ. ευρώ, καταγράφηκε τον Iανουάριο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της φαρμακοβιομηχανίας, τον περασμένο μήνα η φαρμακευτική δαπάνη ανήλθε σε περίπου 183 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 166 εκατ. ευρώ, καταδεικνύοντας την ανάγκη αναπροσαρμογής του προϋπολογισμού.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ...... , ιατροί
για τους οποίους αυξήθηκε ο αριθμός των επισκέψεων
σε 400 ανά μήνα, δύναται να παίρνουν το μέσο όρο της (<- Δλδ σε όλους τους συμβεβλημένους; )
ειδικότητας τους. ....
--- Τέλος παράθεσης ---
Λοιπόν σήμερα το βράδυ διαπιστωσα ότι το πλαφόν μου αυξήθηκε αυτόματα (δεν έκανα τπτ γι αυτό) στον μέσο όρο ειδικότητας (2020 γοιυργια). Είμαι συμβεβλημένος με (υποχρεωτικά) 400 επισκέψεις...
Το σύστημα βοηθάει λοιπόν τα συμβεβλημένα (δικά του; ) παιδιά (αν είναι κάτω του μέσου όρου)... Παράπονα από τους υπόλοιπους (πιστοποιημένους αλλά και ΚΥ-ΠΙ) δεκτά και μη κατακριτέα...
Με όλες αυτές τις εξαιρέσεις να δούμε αν θα δουλέψει το "σύστημα του πλαφόν"... Ήδη ψάχνω τρόπους να αυξήσω την συνταγογραφία μου (για να διατηρήσω το υψηλότερο πλαφόν - λογικά δεν θα τα καταφέρω, θα σας πω στο τέλος του μήνα).
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΛοιπόν σήμερα το βράδυ διαπιστωσα ότι το πλαφόν μου αυξήθηκε αυτόματα (δεν έκανα τπτ γι αυτό) στον μέσο όρο ειδικότητας (2020 γοιυργια). Είμαι συμβεβλημένος με (υποχρεωτικά) 400 επισκέψεις...
--- Τέλος παράθεσης ---
Βεβαίως κι έγινε έτσι. Την ίδια στιγμή, όσοι είχαν π(ι)λαφόν μεγαλύτερο του μ/ο, το είδαν κι εκείνοι να ευθυγραμμίζεται στον μ/ο.
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση