Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Απριλίου 2024, 06:18:35

Αποστολέας Θέμα: Ειδικευόμενος VS Ειδικού για εργαστηριακό έλεγχο και εισαγωγή ασθενούς (;)  (Αναγνώστηκε 8423 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Φεβρουαρίου 2014, 19:25:30
Αναγνώστηκε 8423 φορές
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur


Για να μη σας ταλαιπωρω με λεπτομερειες θα συνοψισω στα εξης:επροκειτο για περιστατικο ουτε κατα φαντασιαν επειγον που προσεκομισθη ομως στο ΤΕΠ (γνωστες επαρχιακες αμαρτωλες ιστοριες) και ουσιαστικα ηταν για εξυπηρετηση ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ κλινικης (αλλη επαρχιακη αμαρτωλη ιστορια).

Ως εφημερευων ειδικευομενος (τελειωνω συντομα) αντεδρασα αμεσα και εξοργισμενα πως δεν δεχομαι οδηγια ιδιωτικης κλινικης (ήθελαν 1 μερα εισαγωγη για διενεργεια εργ.εξετασεων) πως δεν προκειται να εμπλακω στο περιστατικο, δεν υπογραφω-σφραγιζω κανενα παραπεμπτικο, κανενα χαρτι εισαγωγης και ουτε χαρτι διακομιδης στην ιδιωτικη κλινικη την επομενη μερα με ασθενοφορο του νοσοκομειου.

Ο εφημερευων ειδικος (σε ετοιμοτητα) ο οποιος συνομιλησε με τον κλινικαρχη (κυριολεκτικα σαν να ηταν υπαλλληλος του) αποφασισε να κανει τον ελεγχο. Τον αφησα μονο του αφου πρωτιστως ξεκαθαρισα σε ολους στο ΤΕΠ αλλα και στη κλινικη πως το περιστατικο δεν ηταν της ειδικοτητας που εφημερευα και επουδενι να μου ζητηθει κλινικος ελεγχος ή σφραγισμα-υπογραφη εγγραφων που αφορουσαν αυτη την παρανομια και πως οτι θελουν ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ που το ανελαβε.

Ο ειδικος που καταλαβε φυσικα την οργη μου, εγραψε μετα απο οδηγιες αλλων τα παραπεμπτικα (δυστυχως ουτε αυτο δεν ηξερε) για εργ.ελεγχο. Μετα απο 3 ωρες με πηρε τηλ απο το σπιτι του και αφου ειχε βαλει στη βραχεια το περιστατικο για να μου πει αν το βραδυ με φωναξουν να παω να το δω. Του απαντησα πως δεν εχω κανενα απολυτως λογο να το δω γιατι δεν ηταν της ειδικοτητας για την οποια εφημερευα, πως δεν κανω εξυπηρετησεις σε ιδιωτικες κλινικες και πως δεν ηταν ουτε καν επειγον! Και τον ενημερωσα να γραψει εκεινος χαρτι διακομιδης γιατι δεν υπαρχει περιπτωση το πρωι να το κανω εγω. Το ματς συνεχιστηκε για 20 λεπτα περιπου με σποντες και απο τις 2 πλευρες. Αμεσα πηγα στο ΤΕΠ να ενημερωσω και τη βραδυνη βαρδια νοσηλευτων πως για οτι χρειαστουν ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ που το ανελαβε. Στη κλινικη επειδη με προειδοποιησε ( ; ) 2 φορες πως θα το κανει εισαγωγη, ειπα στη βραδυνη βαρδια πως αν το κανει εισαγωγη να εχει υπογραψει-σφραγισει το χαρτι της εισαγωγης και να αναγραφεί στο βιβλιο της κλινικης πως δεν συμφωνω με την εισαγωγη, δεν ηταν επειγον, δεν απτεται της ειδικοτητας για την οποια εφημερευω και πως οτιδηποτε συμβει να ειδοποιηθει ο επιμελητης.

Εισαγωγη δεν εγινε γιατι προφανως και θα ηταν σκανδαλωδες.Το πρωι κανεις δεν με ενοχλησε για το περιστατικο.
Το θεμα ειναι πως προστατευεσαι οταν υπαρχει προφανης λογος (εξυπηρετηση) για να γινει μια εισαγωγη; αναφερομαι και στο παρανομο της πραξης αλλα και σε ενδεχομενο θανατο επειδη μπηκε σε λαθος κλινικη και δεν εγινε ο απαραιτητος ελεγχος (δυστυχως γινονται και εισαγωγες σε αλλες κλινικες απο αυτη της παθησης για την οποια προσερχονται καποιοι ασθενεις παλι για λογους εξυπηρετησης-δικλινο,καλυτερο δωματιο,πιο ησυχος οροφος- παντα με τη συνδρομη καποιου γνωστου τους επιμελητη).

« Τελευταία τροποποίηση: 21 Φεβρουαρίου 2014, 19:29:30 από silvertaur »

21 Φεβρουαρίου 2014, 20:17:48
Απάντηση #1
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Λίγο αφελής η ερώτηση (εμείς δεν έχουμε ιδιωτικές κλινικές...):
Γιατί δεν έκανε εισαγωγή το περιστατικό η κλινική και το έστειλε στο Νοσοκομείο εφόσον δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

21 Φεβρουαρίου 2014, 20:40:40
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Λίγο αφελής η ερώτηση (εμείς δεν έχουμε ιδιωτικές κλινικές...):
Γιατί δεν έκανε εισαγωγή το περιστατικό η κλινική και το έστειλε στο Νοσοκομείο εφόσον δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο;
   Για να κάνει εργαστηριακές εξετάσεις στο νοσοκομείο (μάλλον καμιά μαγνητική ίσως διπλή δλδ 65 ευρώ συμμετοχή αν τα έκανε έξω) και να χρεωθούν στα νοσήλια. Αν έκανε τις εξετάσεις όντας εισαγωγή στην ιδ. κλινική θα έπρεπε να τα πληρώσει η κλινική και να τα ζητήσει μετά (κουτσουρεμένα; ) απο τον ΕΟΠΥΥυυυυ (φέξε μου και γλίστρησα).

21 Φεβρουαρίου 2014, 20:50:54
Απάντηση #3
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Κατανοητό!
Δεύτερη αφελής ερώτηση:
Γιατί ένας γιατρός ΕΣΥ να φέρεται ως υπάλληλος του κλινικάρχη;
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

21 Φεβρουαρίου 2014, 21:01:29
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Εδώ πρέπει να μας διαφωτήσει ο silvertaur. Έχω διάφορες ευφάνταστες εκδοχές: φίλοι, σειρές απο το στρατό, υπερβάλλουσα συναδερφική αλληλεγγύη, συνεργασία οικονομικού τύπου, δουλοπρέπεια εκ φύσεως, πολιτική θέση κλινικάρχη, και άλλα πολλά.

22 Φεβρουαρίου 2014, 00:09:10
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur


Εχει μοιρασει πολλα..μαυρα ο κλινικαρχης κυριως προ κρισης, αλλοι δουλευαν για χρονια παραλληλα και αλλοι περιστασιακα..Οσον αφορα τα εργαστηριακα τα ειπε ο Ορθοπαιδικος με την προσθηκη πως αφου παει με πληρεις εξετασεις στην ιδιωτικη κλινικη, αυτοι θα γραψουν εκ νεου παραπεμπτικα τα οποια θα εκτελεσουν εικονικα (αφου ηδη ξερουν τις απαντησεις) σε διαγνωστικο κεντρο και θα αναμενουν δωρεαν δημοσιο χρημα..

Πως προστατευεσαι ομως απο τετοια εισαγωγη;

22 Φεβρουαρίου 2014, 00:20:08
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πως προστατευεσαι ομως απο τετοια εισαγωγη;
Σαν ειδικευόμενος προστατεύεσαι σχεδόν πάντα και σχεδόν από όλα.
Αφού η εισαγωγή (σε λάθος κλινική) ή η περίθαλψη σε λάθος ειδικότητα στη βραχεία έγινε με τη σφραγίδα του επιμελητή δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Ακόμη και με τη δική σου σφραγίδα να γινόταν πάλι δεν θα πάθαινες τίποτα γιατί ως ειδικευόμενος τυπικά όλα τα κάνεις υπό την επίβλεψη ειδικευμένου.
Αφού όμως λες ότι είσαι παλιός ειδικευόμενος και κοντεύεις να τελειώσεις γιατί εξερράγης τώρα;

22 Φεβρουαρίου 2014, 00:46:25
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur


Δυστυχως για διαφορους στο νοσοκομειο δεν ηταν η πρωτη φορα..εχουν δει τις εκρηξεις μου, τι εκανα και τι ειμαι ικανος να κανω..
Δυστυχως (για αυτους) δεν ημουν ο κλασικος υποτακτικος σκλαβος ειδικευομενος που ηθελαν και τους εχει στοιχησει παρα πολυ..

22 Φεβρουαρίου 2014, 09:42:28
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Μην εξάπτεστε συνάδελφοι... .Παρόμοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν ποτέ πια. Τώρα με τη φροντίδα του υπουργού μας ,καμιά ιδ.κλινική δεν θα ξεπλένει περιστατικά σε νοσοκομεία του ΕΣΥ . Αυτό θα γίνεται μόνο με τη φροντίδα..... των οικογενειακών ιατρών.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2755 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Μαΐου 2009, 07:23:31
από Αγωνιστική Παρέμβαση
3 Απαντήσεις
5842 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαΐου 2013, 23:16:29
από Δ. Κουναλάκης
1 Απαντήσεις
3316 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Ιουνίου 2013, 17:53:31
από Ορθοπαιδικός
2 Απαντήσεις
2107 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Αυγούστου 2017, 11:11:48
από Denominator
0 Απαντήσεις
55387 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Μαρτίου 2018, 00:46:38
από Αρχίατρος