Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνει κόμμα.
KΛ:
ο beppe grillo (ιταλός δημοσιογράφος/κωμικός) πάντως και το κίνημα του "των πέντε αστέρων" (πιθανή έμπνευση για το "ποτάμι") άκουσα ,νομίζω, πως πάει για διάλυση
από μια άποψη, κακό δεν είναι να δούμε και εδώ πως μπορέι να πάει μια τέτοια κίνηση. Τα υπόλοιπα κομματα έτσι κιαλλιώς δεν πείθουν πια κανέναν. Το πολύ πολύ να είναι "βάλτος" το ποτάμι :P
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
protagon.gr
Σε μία χρονική συγκυρία που χαρακτηρίζεται από την πολύ ασφυκτική δημοσιονομική στενότητα και η πλειονότητα των ασφαλισμένων πλήττεται βαριά από την πολιτική της αυστηρής λιτότητας, ερωτήματα δημιουργεί η ακατανόητη επιμονή των φαρμακοποιών να προχωρούν πολύ συχνά στην προσφιλή τους τακτική της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους διαφόρων ταμείων.
Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής (ΦΣΑ) και Πειραιώς (ΦΣΠ) ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν από την 1η Απριλίου την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος εξυπηρετεί 9,5 εκατ. ασφαλισμένους!
Οι φαρμακοποιοί της χώρας έλαβαν την περασμένη Δευτέρα 236 εκατ. ευρώ περίπου από τον ΕΟΠΥΥ για την αποπληρωμή των εκτελεσμένων συνταγών του Ιανουαρίου του 2012, αλλά διαμαρτύρονται για την παρατεταμένη καθυστέρηση στην καταβολή των οφειλομένων για το 2011 από όλα εκείνα τα ταμεία οι κλάδοι Υγείας των οποίων έχουν ενταχθεί ή εντάσσονται σταδιακά στον ΕΟΠΥΥ.
Το επιχείρημα περί έλλειψης ρευστότητας η οποία απαγορεύει στους φαρμακοποιούς να αγοράζουν φάρμακα για να τα χορηγήσουν στους ασφαλισμένους δεν ευσταθεί πλέον. Εκείνο στο οποίο έχουν απόλυτο δίκιο οι φαρμακοποιοί είναι ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του 2011 κακοφορμίζουν και τους ανησυχούν, σε βαθμό να δημιουργείται σε εκείνους ο φόβος ότι θα χάσουν τα λεφτά τους.
Μάλιστα. Έχουν δίκιο για το 2011. Γιατί δεν κάνουν απεργία; Γιατί δεν κάνουν απεργία, αλλά επιλέγουν να ζητήσουν την περαιτέρω ρευστότητά τους απευθείας από τις τσέπες των ασφαλισμένων, η πλειονότητα των οποίων αποτελείται από ηλικιωμένους και όχι εύπορους συνανθρώπους μας;
Και κάτι ακόμη. Εάν ο ΕΟΠΥΥ κατέβαλε τα 236 εκατ. ευρώ για να καλύψει χρέη του 2011 και όχι τον Ιανουάριο του 2012, τότε όλα θα ήταν κάπως καλύτερα; Υποψιαζόμαστε βασίμως ότι, εάν είχε συμβεί αυτό, εάν ο ΕΟΠΥΥ πλήρωνε για το 2011, δεν θα είχαμε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ από την 1η Απριλίου. Τότε, όμως, όλη η επιχειρηματολογία, αλλά και η μορφή κινητοποίησης την οποία επιλέγουν και πάλι οι φαρμακοποιοί θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως καταχρηστικές.
Πραγματικά θα ήθελα να γνώριζα πώς αισθάνεται μέσα του ένας φαρμακοποιός ο οποίος ζητεί από έναν αδύναμο ηλικιωμένο ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ να καταβάλει το σύνολο του αντιτίμου για τα φάρμακα τα οποία του χορηγεί. Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω την επιχειρηματολογία, η οποία θα απέχει σίγουρα πολύ από εκείνη την οποία διαβάζουμε στα ψυχρά δελτία Τύπου των φαρμακευτικών συλλόγων... Κυρίως, όμως, θα ήθελα να δω το βλέμμα του φαρμακοποιού...
Εγγραφή ή Είσοδος
Στη χθεσινή συνάντηση των φαρμακοποιών με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, μάθαμε οτι ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου διαμαρτυρήθηκε στον υπουργό επειδή, λέει, σε 5000 περιπτώσεις τα παιδιά των φαρμακοποιών σπουδάζουν φαρμακοποιοί και θα πρέπει να κληρονομήσουν τρόπον τινά τις αδειες των πατέρων η των μητέρων τους. Οι δύο πλευρές - όπως ανέφεραν οι πληροφορίες με κάθε σοβαρότητα μετά την συνάντηση - θα κάνουν ο,τι μπορούν ώστε να βρεθεί μια μεταβατική λύση, πχ. να παίρνουν τις άδειες οι σύζυγοι των τεθνεώτων φαρμακοποιών, λες και η άδεια εργασίας είναι οικογενειακό δικαίωμα ωστε να πιάσουν τόπο οι σπουδές των ...παιδιών.
Αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης σε μία χώρα της Ευρώπης τον 21ο αιώνα. Αν αυτή η συμφωνία έχει σχέση με άνοιγμα επαγγέλματος τότε τι να πει κανείς. Θυμίζω ότι ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Βαγιωνής, που πρωτοστάτησε σε αυτού του είδους τις διαπραγματεύσεις, ήταν ο ίδιος που επέμενε να διατηρούν φαρμακεία οι συνταξιούχοι αφού παίρνουν σύνταξη. Τόσο ανοιχτό επάγγελμα.
Μήπως θα πρέπει μερικοί νέοι φαρμακοποιοί που βλέπουν πέρα απο την συντεχνική τους μύτη να αναζητήσουν τον εχθρό οχι στο ΔΝΤ αλλά στις ίδιες τις τάξεις τους;
Εγγραφή ή Είσοδος
Ακόμη περισσότερη θλίψη μου προκαλεί η εικόνα των ανήμπορων ηλικιωμένων στο ΙΚΑ, όπου παλεύουν να βρουν την άκρη για τα φάρμακά τους, αφού τα φαρμακεία αποφάσισαν ότι δεν θα τους τα δίνουν μέχρι να εξοφλήσει το υπουργείο Υγείας τις οφειλές του.
Η διαβεβαίωση Λοβέρδου ότι το υπουργείο θα καταβάλει πολύ σύντομα τα χρωστούμενα, ακούγεται σαν παραφωνία. Γιατί είναι η ίδια αυτή κυβέρνηση, που εδώ και πολλούς μήνες εφαρμόζει την παράλογη θεωρία του “δεν πληρώνω” - μιμούμενη το κίνημα των διοδίων. Δεν υπάρχει πιο... κοινό μυστικό από αυτό: ότι όλες οι δαπάνες μετατίθενται και αναβάλλονται, ώστε να πιάσει το υπουργείο Οικονομικών τους στόχους που έθεσε η Τρόικα (και συμφωνήθηκαν). Ακόμη και τα σημειώματα με τις επιστροφές της εφορίας, εδώ και δύο χρόνια έρχονται μεν καλοκαίρι, αλλά όταν πας στην εφορία για να εισπράξεις την επιταγή, σου λένε να ξαναπεράσεις από Γενάρη...
Και αφού η κυβέρνηση άνοιξε πρώτη το δρόμο, τώρα οι φαρμακοποιοί ανταποδίδουν, κάνοντας κατάχρηση ενός δικαιώματος, που η κοινωνία τους παραχώρησε. Αρνούνται να δώσουν φάρμακα ακόμη και σε μακροχρόνια ασθενείς – δηλαδή σε καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, παραπληγικούς – επειδή τα ασφαλιστικά ταμεία αργούν να εξοφλήσουν αντίστοιχα τις υποχρεώσεις τους προς τα φαρμακεία. Κάνω λάθος, ή αυτή είναι μία κατάσταση που προϋπήρχε και ήταν γνωστή σε όλους μας εδώ και πολλά χρόνια; Μήπως οι φαρμακοποιοί “θυμήθηκαν” απλώς το πρόβλημα εσχάτως, επειδή δεν τους αρέσει η – κατά την γνώμη μου μισή και περιορισμένη – απελευθέρωση της αγοράς τους; Και πριν αφήσω αυτό το θέμα για να περάσω στο επόμενο, να προσθέσω μία τελευταία παρατήρηση: οι φαρμακοποιοί είναι επιχειρηματίες, που εμπορεύονται όμως ένα κοινωνικό αγαθό. Και αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να στρέφονται εναντίον των ασθενέστερων ομάδων της κοινωνίας. Φυσικά, η ευθύνη δεν είναι μόνο δική τους. Γιατί αυτοί δεν κυβερνούν. Με αυτό το καθήκον είναι επιφορτισμένη η κυβέρνηση.
Σταύρος
αντι-φμφ
KΛ:
ενδιαφέρον κε Διακομιστά
'Οσον αφορά το πρώτο και το τρίτο άρθρο, είναι λαϊκίστικες φανφάρες
Σχετικά με την κληρονομικότητα, συμφωνώ. Είναι κραυγαλέο ζήτημα. Κανονικά αντί για 5 χρόνια, η μεταβατική περίοδος θα έπρεπε να είναι 1 χρόνος, ώστε αν τυχόν υπάρχει τέκνο φαρμακοποιός να διεκπεραιώσει άλλες υποχρεώσεις (πχ στρατιωτικό ή μετακόμιση αν ζει αλλού κτλ και πάει λέγοντας) και αν θέλει να αναλάβει αλλιώς να μπεί κανάς άλλος. 'Οταν υπάρχουν χωροταξικοί περιορισμοί για την βιωσιμότητα της έυρυθμης λειτουργίας είναι άδικο να υπάρχει και τόσο μακρά περίοδος κληρονομικότητας
thepap:
Καλημέρα σας
Μέσα στην αυπνία μου είπα να μοιραστώ κάποιες σκέψεις...
Η κίνηση του Θεοδωράκη δεν έχει δώσει ακόμη στίγμα όσων αφορά τις θέσεις της αλλά ούτε τα πρόσωπα - αρχικά στελέχη που από αυτό μάλλον θα καταλάβουμε καλύτερα τι προτείνει.
Αν ο κάθε ένας που νοιώθει πολιτικά-κομματικά άστεγος, αφού τα παραδοσιακά κόμματα και πολιτικοί έχουν δείξει τις αδυναμίες τους και τις αμαρτίες τους. η αριστερά έχει διασπαστεί σε ένα κομμάτι κολλημένο χρόνια στις ίδιες κασέτες, ένα άλλο που στέλνει mail στα μέλη του για θέσεις εργασίας-ρουσφέτια στον ιδιωτικό τομέα (το ξέρετε φαντάζομαι ότι το ρουσφέτι κι η αναξιοκρατία έχουν μεταφερθεί και στον ιδιωτικό τομέα), και ένα άλλο συνεχίζει και γεννά συνδικαλιστές που πλουτίζουν άγνωστο πώς , αφού έχουν ξεχάσει και τι δουλειά έκαναν πριν συνδικαλιστούν ,θεωρείται αφελής, τότε ναι η κίνηση αυτή απευθύνεται σε αφελείς.
Θέλω να πιστεύω ότι ο Θεοδωράκης είναι αυτό που δείχνει στις εκπομπές του και η κίνηση του δεν είναι τύπου Τζήμερου που εμένα τουλάχιστον μου έβγαζε μια ελιτίστικη δυσάρεστη οσμή.
Θωρώντας όντως ότι η εργασία του στο MEGA είναι ένα βαρίδι για αυτόν , ελπίζω να μην αποδειχθεί ότι ό μόνος σκοπός της κίνησης είναι να αφήσει το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. να συνεχίσουν να παίζουν μπάλα μόνοι τους.
Την εκπομπή του Μητσικώστα την θεωρώ κι εγώ άρτια καλλιτεχνικά αλλά μην ξεχνάτε σε ποιο κανάλι παίζει...
Κύριε Μιχάλη με όλο το σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπό σας διαβάζοντας τις αναρτήσει σας, δεν νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε αυτην την κίνηση με το κόμμα Λοβέρδου η οποιοδήποτε τύπου Λοβέρδου.
Εμένα πάντως αυτή η κίνηση με έκανε να αισθανθώ κατ αρχήν αισιόδοξα έχοντας στο μυαλό μου μια πατρίδα στην οποία θα κυριαρχεί η κοινή λογική, η αξιοκρατία, και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα ιδιαίτερα των πιο αδύναμων.
Ίδωμεν...
GirousisN:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈχετε κάτι διαφορετικό να προτείνετε σε μη αφελείς ,σκεπτόμενους συμπολίτες μας ?
Θεωρώ ότι είναι τελείως παράλογο να απαιτούμε να μας βγάλουν από την σημερινή κατάσταση ,αυτοί που μας οδήγησαν εκεί (ναι πολιτικό και τραπεζικό σύστημα εννοώ). ;)
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνω απόλυτα, αλλά κατι δεν κατάλαβαίνω... Θεωρείτε τον Θεοδωράκη - υπάλληλο του Μπομπολα, υπάλληλο του mega, που εκανε ετσι ξαφνικά μια αντισυστημική κίνηση (με πόρους απο?) και μαλιστα τόσο αντισυστημική που την προβάλουν όλα τα συστημικά καναλια απο το πρωι ως το βραδυ με τα καλυτερα λογια- σε κατι διαφορετικό απο αυτούς που μας οδηγησαν εκεί που λέτε? Μπορείτε να μας εξηγησετε ποια η διαφορετικότητα του?
Οι μη αφελεις δεν χρειαζονται τις προτασεις μου, και οι αφέλεις επισης...
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν θεωρώ τον Θεοδωράκη αντισυστημικό, και γιατί να είναι άλλωστε? Το οποιοδήποτε καινούργιο πολιτικό σχήμα δεν πιστεύω ότι θα προέλθει από παρθενογένεση. Κρύβεται κάπου μέσα σε όλους εμάς που αηδιασμένοι από το καθημερινό οχετό των πολιτικών μας ,έχουμε επιλέξει να μην ασχολούμαστε ή να επικρίνουμε τα κακώς κείμενα και σωστά από μία άποψη. Αυτό που χρειαζόμαστε όμως περισσότερο είναι προτάσεις για το πώς θα πορευτούμε από εδώ και πέρα. Αυτή ήταν και η ουσία της προηγούμενης μου ανάρτησης στην οποία δεν απαντήσατε .Δεν χρειάζεται να πιάνουμε από το λαιμό την οποιαδήποτε καινούργια, κίνηση πριν μάθουμε ποιοι την στηρίζουν και τι τελικά πρεσβεύει. Φαντάζομαι ότι ατομικές προσκλήσεις στον καθένα μας δεν θα σταλούν. Τώρα για τα συστημικά κανάλια που προβάλουν την αντισυστημική ΧΑ και ότι άλλο τους καπνίσει επιλέγω να μην ασχοληθώ. Γι' αυτό ακριβώς και εκθέτουμε τις απόψεις μας σ' αυτό το forum και όχι στα τηλεπαράθυρα...Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕμένα πάντως αυτή η κίνηση με έκανε να αισθανθώ κατ αρχήν αισιόδοξα έχοντας στο μυαλό μου μια πατρίδα στην οποία θα κυριαρχεί η κοινή λογική, η αξιοκρατία, και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα ιδιαίτερα των πιο αδύναμων.
Ίδωμεν...
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω οπότε ας επιλέξουμε να περιμένουμε μέχρι να φανούν οι όποιες προθέσεις.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση