Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Παύσιπονο με καφεϊνη κάνει αϋπνία

<< < (3/5) > >>

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος1) Είμαστε εκτός θέματος
2) Η αλήθεια είναι κάπου ενδιάμεσα. Υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις για την κωδείνη και επίσης οι καρδιολόγοι χρειάζονται ορισμένες φορές μία ήπια αγχόλυση με φαρμακευτικά μέσα.

--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απόλυτα. Συζητάμε για μια ιστορία ,όπου κάποιος ασθενής δεν έχει καταναλώσει ποτέ στη ζωή του καφέ, τσάι ή έστω ένα κουτάκι cola για να γνωρίζει το γεγονός ότι η καφείνη μπορεί να του προκαλέσει αυπνία. Οι πιθανότητες είναι μηδαμινές. Από την άλλη οι πιθανότητες μπαρουφολογίας και υπερβολής στο εν λόγω δημοσίευμα είναι απείρως μεγαλύτερες.

Δ. Κουναλάκης:
Προσωπικά ξέρω πολύ κόσμο που εάν τους δώσεις καφέ από το μεσημέρι και μετά δεν κοιμούνται το βράδυ. Επίσης, κάποιους που δεν πίνουν coca-cola το βράδυ γιατί τους δυσκολεύει να κοιμηθούν....  Και σίγουρα είναι ένας παράγοντας που πρέπει να σκεφτούμε.

Επίσης, αγχόλυση μπορούμε να έχουμε και χωρίς μπλοκ με κόκκινη γραμμή. Αυτό που δεν μπορούν πολύ συχνά να ξεχωρίσουν από το άγχος είναι οι διαταραχές του ανώτερου πεπτικού και νομίζουν ότι τους θεραπεύουν για άγχος με τις βενζοδιαζεπίνες.....

Zachariadis:
Άν κάποιος δεν μπορεί να κοιμηθεί για ώρες επειδή ήπιε εναν καφέ,λογικό είναι να τον αποφεύγει πριν απο τον ύπνο.
(Αλλιώς μοιάζει με το ανέκδοτο που κάποιος κάθε φορά που αγόραζε προφυλακτικά απο το περίπτερο,επειδή ένιωθε αμήχανα,ζητούσε ταυτόχρονα και ενα κουτί ασπιρίνες
ωστε στο τέλος να να τον ρωτήσει ο περιπτεράς γιατί «πηδάει» αφού τον «πονάει» ...)
Τώρα σε ότι αφορά τις βενζοδιαζεπίνες και ποιές ειδικότητες τις συνταγογραφούν ανελειπώς,καλό θα ήταν να είχαμε εκείνο το 1ο PDF συνταγογράφησης απο eΔΑΠΥ
που αναλυτικά εμφάνιζε ποιές κατηγορίες φαρμάκων έγραφαν οι γιατροί με τους αντίστοιχους μέσους όρους ανα ειδικότητα.
Κάπου πρέπει να έχω αποθηκεύσει το δικό μου.'Αν το βρώ,θα το αναρτήσω για να δείτε τα αντίστοιχα νούμερα.(Νομίζω είχα 1%.. )
Δυστηχώς δεν κάνει διαχωρισμό σε επιμέρους φάρμακα νευρολογικών -ψυχικών παθήσεων άν και απο ότι βλέπω ,οι βενζοδιαζεπίνες (αγχολυτικές /υπνωτικές)
είναι με διαφορά τα συχνότερα συνταγογραφημένα.
Σε ότι αφορά ψευτοαπορίες για το γιατί επιτρέπουν συνταγολόγια με κόκκινη γραμμή στην ειδικότητα που διαχειρίζεται τα συχνότερα απαντώμενα
νοσήματα στον γενικό πληθυσμό που συνάμα είναι και πρώτη αιτία θνησιμότητας,θα αντιπαρέλθω.Με την ίδια λογική δεν έχω καταλάβει
πως επιτρέπεται στους γενικούς ιατρούς να αξιολογούν καρδιογράφηματα ,αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...(γίνομαι βλάσφημος ξέρω.Στείλτε μου τιη ιερά εξέταση
του φόρουμ.Έχω συνηθίσει πια ;D
Πρόσφατα έχει κυκλοφορήσει φάρμακο που βοηθάει στις διαταραχές έναρξης ύπνου και δεν είναι βενζοδιαζεπίνη ή αγχολυτικό.
Πρόκειται για την μελατονίνη (Circadin) σε αγωγή 21 ημερών.Ενω αρχικά κυκλοφόρησε ελεύθερα,τώρα πια
μπήκε σε κατηγορία πίνακα Δ και απαιτεί κόκκινη γραμμή.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠρόσφατα έχει κυκλοφορήσει φάρμακο που βοηθάει στις διαταραχές έναρξης ύπνου και δεν είναι βενζοδιαζεπίνη ή αγχολυτικό.
Πρόκειται για την μελατονίνη (Circadin) σε αγωγή 21 ημερών.Ενω αρχικά κυκλοφόρησε ελεύθερα,τώρα πια

--- Τέλος παράθεσης ---

Το Circadin έχει αρκετά χρόνια που κυκλοφορεί και το χρησιμοποίησα προ ημερών. Πότε μπήκε στον πίνακα Δ;

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠρόσφατα έχει κυκλοφορήσει φάρμακο που βοηθάει στις διαταραχές έναρξης ύπνου και δεν είναι βενζοδιαζεπίνη ή αγχολυτικό.

--- Τέλος παράθεσης ---

Η μελατονίνη έχει πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις που δίνεται και δεν ανήκει στα φάρμακα "που βοηθάνε στις διαταραχές έναρξης του ύπνου"
Είναι καλύτερο να αλλάξετε την καρδιολογική αγωγή του ασθενή σας.

Στην σελίδα του ΕΟΦ στην αναζήτηση φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης δεν δείχνει να ανήκει στον πίνακα Δ. Μπορεί να το βγάζει λανθασμένα η Ηλ.Συνταγογράφηση.
Θα το δω αύριο και εάν συμβαίνει θα το στείλω στην ΗΔΙΚΑ

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση