Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ερχεται η σειρά του "κομμουνιστή" Γεωργιάδη..
GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν κατακρίνω κανένα για τις επιλογές του, αλλά δεν δέχομαι να κατακρίνουν οι «απέξω» που κάνουν μια σπουδαία καριέρα και έμμεσα με τα λεγόμενά τους να περνά ένα μήνυμα ότι όλοι εμείς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα, είμαστε ηλίθιοι ή δεν ξέρω και εγώ τι, που δεχόμαστε αυτήν την πράγματι δραματική κατάσταση, και αυτοί οι έξυπνοι ,λέγοντας τι; Κατακρίνουν όλα τα στραβά με σύγκριση πάντα σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε γενικό κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό. Εγώ ως απάντηση σε αυτούς τους λέγω : «εφόσον πράγματι σας ενδιαφέρει και αγωνιάτε για την πατρίδα, ας οργανωθείτε σε έναν αγώνα με τους εδώ έστω και από έξω ή γυρίστε πίσω να αγωνιστούμε όλοι μαζί ,θυσιάζοντας φυσικά κάτι από την προσωπική μας ζωή, για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην χώρα μας και για την γενιά μας αλλά και για τις επόμενες γενιές Ελλήνων , ώστε να μην απαιτείται να τρέχουν έξω και να αφήσουν την κατακραυγή των κακών καταστάσεων γιατί έτσι μόνο, δεν βοηθούν, αλλά προσπαθούν να διαφημίσουν ?, να προβληθούν?, να κατακρίνουν? και να κάνουν ή να προσφέρουν τι τελικά?.»
--- Τέλος παράθεσης ---
Με όλο το σεβασμό κε Κτιστάκη για την προβοκατόρικη ερώτηση. Θεωρείτε ότι δεν είμαστε ηλίθιοι όταν αποδεχόμαστε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση ? Βλέπετε από κάπου να ξεκινάει ή να υφίσταται κάποια μορφή αγώνα, ώστε να απαιτούμε και από τους συμπολίτες μας που επέλεξαν το δρόμο της ξενιτιάς να συμπράξουν μαζί μας ? Ας επιτρέψουμε στους Έλληνες μετανάστες μια ιδιαίτερη ευαισθησία όταν τους αποκαλούν "πλουσιόπαιδα" .Δεν αποτελεί το επεισόδιο στο Imperial μια μορφή αντίστασης στην σημερινή κατάσταση ? Ακούμε τον πρωθυπουργό μας να υπόσχεται ανακούφιση των ασθενότερων με 400 Ε, όταν πριν από 12 μήνες έκοψε τον 13ο και 14ο μισθό στους ίδιους ανθρώπους. Τον ακούμε να λέει ότι θα βγούμε στις αγορές να δανεισθούμε με επιτόκιο λίγο κάτω από 6% (capital.gr), αλλά δεν χρειαζόμαστε νέο μνημόνιο (απ' όπου θα δανειζόμαστε με 2,5 -3%).Δεν τον ακούμε να λέει πώς θα αποπληρώσουμε 320 δις Ε χρέους, τι πρωτογενή πλεονάσματα χρειάζονται γι' αυτό και με τι θυσίες θα επιτευχθούν αυτά. Ακούμε για ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, ενώ στη πραγματικότητα σε λίγο και στο Δημόσιο θα υπάρχουν ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι. ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει αντιδράσει πραγματικά στα παραπάνω. Προτείνετε κάποια μορφή κοινωνικής ,συλλογικής ή πολιτικής αντίδρασης και εμένα θα μ' έχετε μαζί σας.
Γ.Κτιστάκης:
Αγαπητέ Νίκο!! Στα μάτια μου αυτός που βγαίνει έξω και δεν συμμετείχε και ούτε συμμετέχει στα κοινά, είναι ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα από αυτόν που μένει εντός και δεν συμμετέχει. (ο δεύτερος ‘’ πληρώνει’’ τις συνέπειες τις επιλογής του για τα κοινά, ενώ ο πρώτος όχι). Εάν ο δεύτερος είναι ‘’ηλίθιος’’ , τότε ο πρώτος τι είναι?
GirousisN:
Μα αυτό ακριβώς είναι και το νόημα της ανάρτησής μου . Γιατί - και ειδικά εν καιρώ "κρίσης"- θα πρέπει να ξεχωρίζουμε τους Έλληνες σε σκαλοπάτια ή σε πατριώτες και μη πατριώτες ? Οι μετανάστες δεν πληρώνουν το τίμημα της μη συμμετοχής τους στα κοινά, με τον ξενιτεμό αυτό καθ' αυτό? Τώρα όσο για το "ηλίθιος" είχα ξεκαθαρίσει ,ότι η ερώτηση ενείχε το στοιχείο της προβοκάτσιας .
Γ.Κτιστάκης:
Κατά την γνώμη μου Νίκο, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Αυτός ο οποίος μεταναστεύει (και καλά κάνει για τον εαυτό του εφόσον έχει περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες συνθήκες έξω), δεν αντιμετωπίζει την καθημερινότητα της ελληνικής κατάστασης. Είναι σαν να υποστηρίζουν πχ να εφαρμοστεί μια αντικοινωνική πολιτική στην Ελλάδα και μετά αυτοί να βγουν σε άλλη χώρα, με ευνοϊκότερα συστήματα και μετά να κατακρίνουν τις καταστάσεις που αφήνουν πίσω τους και αυτούς που μένουν να ζουν στο πετσί τους τις λάθος επιλογές, γιατί όταν στέλνουν επιστολές στον εκλεγμένο! Εκπρόσωπο της πολιτείας και διαμαρτύρονται για την κατάσταση, αυτό κάνουν. Εμένα προσωπικά με προσβάλλει και δεν το επικροτώ. Με προσβάλλει και αγανακτώ το ίδιο με την κριτική που κάνει ο εκπρόσωπος τις τρόικα.
Μιλώ πάντα για αυτούς που στέλνουν επιστολές και κάνουν κριτική απέξω , ενώ δεν μας λεν τι έκαναν εντός και τι κάνουν απέξω για την Ελλάδα αφού έχουν τόσο ενδιαφέρον. Δεν είναι λοιπόν περισσότερο θύματα(όπως θέλουν να εμφανίζονται) αυτοί από τους εντός, αλλά μάλλον είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον εξαθλιωμένο Έλληνα με την ανεργία την πείνα και χωρίς ασφάλεια. Εσύ Νίκο εάν έχεις ελπίδα για αλλαγή των καταστάσεων με τις σημερινές συνθήκες από ποιους πρέπει να περιμένεις περισσότερα? Από αυτόν που πεινάει ή από αυτόν που έχει εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή?.
Αυτός που δεν κάνει προσωπική θυσία για τα κοινά (και μην μου πεις ότι όλοι αυτοί που βγαίνουν έξω κάνουν κάποια θυσία, αντίθετα βγαίνουν για καθαρά προσωπικό όφελος ) δεν δικαιούται κατά την γνώμη μου να κρίνει τους υπολοίπους εάν αγωνίζονται ή όχι όσο θα έπρεπε και να μην κοινοποιούν επιστολές παίζοντας το θύματα, εκτός και εάν συμμετέχουν πράγματι σε κάποιον αγώνα ανατροπής της κατάστασης και στα πλαίσια αυτά διαμαρτύρονται όπως όλοι οι ενεργοί συμμετέχοντες. Ναι ίσως εξαναγκαστήκαν σε ξενιτεμό, αλλά από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και όχι επειδή τους εξόρισαν. Δεν είναι λοιπόν το ίδιο φίλε Νίκο με αυτούς που με επιλογή τους μένουν εντος και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όπως μπορούν και ας μην αποκτήσουν ποτέ τίτλους και καριέρες (και αυτό είναι μιας μορφής προσωπικής θυσίας).
Αλήθεια θα ήταν προσφορά στην χώρα ή εγκατάλειψη, αφού η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τόσο χάλια, να φύγουμε όλοι οι Έλληνες και να πάμε να ζήσουμε σε άλλη χώρα ?? Ή μήπως αυτό το δικαίωμα να το έχουν μόνοι κάποιοι , ή όποιοι δεν φεύγουν να θεωρούνται χαζοί ? Με αυτήν την γενίκευση, γιατί να επιβραβεύσω κάποιον που την εγκατέλειψε για το προσωπικό του όφελος, ενώ εγώ που με επιλογή μου μένω εδώ και αρνούμαι να εγκαταλείψω την χώρα μου, να μου λεν και από πάνω ότι δεν είναι αρκετά αυτά που κάνω για την ανατροπή της κατάστασης, γιατί αυτός δεν θα γινόταν διευθυντής στα 37 όπως έγινε έξω? Το ενδεχόμενο να μην θέλω να την αλλάξω (λέμε τώρα) και να ζω σε αυτήν το σκέφτηκε ο απέξω που δεν του αρέσει?? Δεν τους αποκαλώ πλουσιόπαιδα, αλλά για μένα είναι μιας μορφής φυγής και εγκατάλειψης της χώρας ως πολιτική στάση, (και το έχω πει σε πολλούς που γνωρίζω), από την οποία μετά έχεις απαιτήσεις και στέλνεις και επιστολές διαμαρτυρίας, γιατί έξω κατάφερες να είσαι διευθυντής στα 37 , ενώ εδώ δεν θα το κατάφερνες ποτέ όπως και οι υπόλοιποι όμως που ζουν σε αυτήν την χώρα. Γιατί λοιπόν να είσαι εσύ η εξαίρεση της κατάστασης της χώρας ? μήπως θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο από τους άλλους, ή μήπως για σένα φταίνε οι άλλοι για την κατάσταση αυτή και όχι και εσύ?
***Η κριτική μου είναι σε πολιτικό επίπεδο και όχι σε προσωπικό, για να μην παρεξηγηθώ ότι τρέφω απωθημένα στους μετανάστες. Την κίνηση τους κρίνω πολιτικά, όσων επικαλούνται ότι μεταναστεύουν για πολιτικούς λόγους και όχι για άλλους!!!.
Γ.Κτιστάκης:
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι Ιατροί του Ακτινολογικού τμήματος Ποντίκης Ιωάννης Συντονιστής Διευθυντής, Ζιάγκος Θεόδωρος Επιμελητής Α και Καρατζά Βαρβάρα Επιμελητής Α , θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα κάτωθι :
Εργαζόμεθα σε ένα τμήμα όπου παραδοσιακά οι απαιτήσεις είναι υψηλές και μόνιμα στο κόκκινο (τμήμα κλασσικού, υπερήχων, ακτινογραφίες, μαστογραφίες, τμήμα αξονικού με 30+ περιστατικά το λιγότερο ημερησίως χώρια τα επείγοντα, τμήμα μαγνητικού τομογράφου με τουλάχιστον 10+ περιστατικά ημερησίως κ.ο.κ).
Μιλάμε για νοσοκομείο πρώτης γραμμής της Ελληνικής επικράτειας, όπου βρίσκεται καθημερινά σε γενική εφημερία και είναι στελεχωμένο με το σύνολο των υπαρχόντων ιατρικών ειδικοτήτων συμπεριλαμβανομένων Ν/Χ, Ογκολόγων, Γναθοχειρουργών κλπ. Καλύπτει δε όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας για Ν/Χ και Γναθοχειρουργικά περιστατικά.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Κος Ποντίκης να λαμβάνει την άδεια του 2009 σήμερα και να του οφείλεται η άδεια του 2010, 2011, 2012 & 2013 ενώ ο Κος Ζιάγκος να λαμβάνει την άδεια του 2010 και να του οφείλεται η άδεια του 2011, 2012 & 2013, ενώ η Κα Καρατζά αν και μόλις 10 μήνες στο τμήμα να της οφείλεται η άδεια του 2013.
Μετά την αποχώρηση και του τελευταίου Επικουρικού Ιατρού στις 07/10/2013 οι ρυθμοί εργασίας μας είναι εξοντωτικοί με αποτέλεσμα το Διαγνωστικό λάθος να είναι πλέον λίαν πιθανό, ενώ η συνεχής εργασία σε φρενήρεις ρυθμούς να βάζει σε κίνδυνο την Ψυχική και Σωματική μας υγεία. Εδώ θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι ένεκα ελλείψεως Παραϊατρικού προσωπικού ( Τεχνολόγων ) στην Εφημερία μας εκτελούμε και καθήκοντα Τεχνολόγου στον Αξονικό Τομογράφο, παρά την σαφή οδηγία του νόμου Ν 2683/1999 ( ΦΕΚ α 19/1999 ) και την Υ.Α. 1014 (φορ) 94/2001.
Στο θέμα των εφημεριών υπάρχει μείζον πρόβλημα πλήρους κάλυψης για 30 ημέρες τον μήνα με αποτέλεσμα την επισφάλεια των επειγόντων, από τα υπάρχοντα κενά εφημεριών.
Από την 01/10/2013 κάνουμε συνεχείς εκκλήσεις για την πρόσληψη ενός τουλάχιστον Επικουρικού Ιατρού. Το αποτέλεσμα; Τίποτα.
Κατόπιν τούτου ομόφωνα συμφωνούμε την διακοπή της λειτουργίας του Μαγνητικού Τομογράφου για τους εξωτερικούς Ασθενείς από τις αρχές Μαϊου όπου τελειώνουν τα υπάρχοντα ραντεβού και το τμήμα θα λειτουργεί Τρίτη και Πέμπτη για τα εσωτερικά περιστατικά και το Ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου μας, με την ελπίδα ότι θα επαναλειτουργήσει κανονικά αν προσληφθεί τουλάχιστον ένας Επικουρικός Ιατρός.
Μετά Τιμής
Ιωάννης Ποντίκης Συντονιστής Διευθυντής
Ζιάγκος Θεόδωρος Επιμελητής Α
Καρατζά Βαρβάρα Επιμελητής Α
Σε αντιδιαστολή βάζω: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
"..... Να ξέρετε πάντως πως εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού αγαπάμε και πονάμε την πατρίδα μας και στις διακοπές μας ξοδεύουμε τα χρήματά μας για τα οποία δουλεύουμε σκληρά στη χώρα μας.(πιστεύω αυτό να είναι εκ παραδρομής) Μη μας κάνετε με την προκλητική συμπεριφορά σας να αλλάξουμε και τον τόπο διακοπών μας! (έτσι αντιλαμβάνεται η πατρίδα!!!!)
Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Μαζάρης MSc, MD, PhD, FES, FEBU
Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος
Imperial College NHS Trust
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση