Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ερχεται η σειρά του "κομμουνιστή" Γεωργιάδη..

<< < (4/9) > >>

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  Ουδείς νομίζω εξ όσων ομίλησαν επί του θέματι στη ταπεινή μας ομήγυρη δεν πάσχει από συγκριτική ζήλεια ούτε και αμφέβαλε τρόπον τινά για το αξιέπαινο της δουλειάς ή του λόγου του εν Λονδίνοις συναδέλφου.
 Απλά ο @Διακομιστής ως σύγχρονος Fellini της Νεοελληνικής λογοτεχνίας πλησιάζει πολλάκις το σουρεάλ στη περιγραφή προσώπων ή καταστάσεων και ως τοιούτος εκλαμβάνεται.

--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ με τα λεγόμενά σας, αλλά δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να υποβαθμίζουμε τον οποιοδήποτε συνάδελφο, όταν μέσα σε 1 λεπτό, αν πραγματικά δεν σε ενδιαφέρει μόνο η ισοπέδωση μπορείς να βρεις ότι θέλεις. ;)
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Χαίρετε και πάλι. Χωρίς καμιά διάθεση αντιδικίας με τα εξέχοντα μέλη @ΑΡΗΣ και @GirousisN, θα ήθελα να προσθέσω στη συζήτηση πως ο όρος Δ/ντης σημαίνει διαφορετικά πράγματα για το ΕΣΥ και το NHS. Έτσι, στο πρώτο, ο εισαγωγικός βαθμός είναι πλέον (στην καλύτερη περίπτωση) αυτός του Βητά ενώ κάποτε μπορούσες να μπεις με το καλημέρα και σαν Δ/ντης αλλά μόνο σε δυσπρόσιτα και αζήτητα μέρη όπως οι Λειψοί, το ΚΥ Δ. Φραγκίστας κ.α. παρόμοια. Αντίθετα, η απονομή του βαθμού του Δ/ντη στα διάφορα NHS Colleges σε νέωπες ( αλήθεια, έχουμε όλοι εκπληρώσει τις στρατιωτικές μας υποχρεώσεις πριν διαπρέψουμε στα εξωτερικά ή γυρίζουμε μετά τα 35 και κάνουμε 45 μέρες εκπαίδευση στο ΚΕΥΓ; ) δεν προϋποθέτει καμιά ιδιαίτερα μακροχρόνια εμπειρία ούτε καθορισμένες, καταγεγραμμένες ώρες πτήσης, αλλά είναι απόρροια σε σημαντικό βαθμό και του πώς πλασάρεις εκεί τον εαυτό σου. Βεβαίως, η ταχύτατη αναρρίχηση στις ύπατες βαθμίδες, τους στερεί πιστεύω από το σημαντικό κίνητρο της ανέλιξης αφού όταν είσαι Δ/ντης στα 35 σου πρέπει για να μην αισθάνεσαι στάσιμος και τελματωμένος στα 45 σου, να έχεις γίνει αστροναύτης ή τουλάχιστο προσωπικός ορθοπεδικός του Πούτιν.
Βεβαίως, η άμεση αποδοχή στους κόλπους του ΝΗS συναδέλφων που βρήκαν κλειστές τις πόρτες των ελληνικών νοσοκομείων, υποδηλώνει το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στα δεύτερα καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση και το βάθος πάγκου από ικανότατους και αξιολογώτατους συναδέλφους που διαθέτουν οι Ουρολογικές στο ΓΚΑ και το Θριάσιο.
Και φυσικά να μη παρασιωπούμε  ότι οι γνώσεις, οι δεξιότητες και τα εφόδια που ανοίγουν το δρόμο για μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, έχουν αποκτηθεί και αποτελούν επένδυση αλλά και προσφορά της μικρής και ταπεινής πατρίδας μας προς τα τέκνα της και ως εκ τούτου εξαίρουν τις Πανεπιστημιακές της σχολές και το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημόσια Νοσοκομεία της, σε αντίθεση με τα θρυλούμενα και τους αφορισμούς που εκπορεύονται συχνά από τα ίδια τα μετέπειτα ξενιτεμένα (και πικρόχολα) τέκνα της.

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧαίρετε και πάλι. Χωρίς καμιά διάθεση αντιδικίας με τα εξέχοντα μέλη @ΑΡΗΣ και @GirousisN, θα ήθελα να προσθέσω στη συζήτηση πως ο όρος Δ/ντης σημαίνει διαφορετικά πράγματα για το ΕΣΥ και το NHS. Έτσι, στο πρώτο, ο εισαγωγικός βαθμός είναι πλέον (στην καλύτερη περίπτωση) αυτός του Βητά ενώ κάποτε μπορούσες να μπεις με το καλημέρα και σαν Δ/ντης αλλά μόνο σε δυσπρόσιτα και αζήτητα μέρη όπως οι Λειψοί, το ΚΥ Δ. Φραγκίστας κ.α. παρόμοια. Αντίθετα, η απονομή του βαθμού του Δ/ντη στα διάφορα NHS Colleges σε νέωπες ( αλήθεια, έχουμε όλοι εκπληρώσει τις στρατιωτικές μας υποχρεώσεις πριν διαπρέψουμε στα εξωτερικά ή γυρίζουμε μετά τα 35 και κάνουμε 45 μέρες εκπαίδευση στο ΚΕΥΓ; ) δεν προϋποθέτει καμιά ιδιαίτερα μακροχρόνια εμπειρία ούτε καθορισμένες, καταγεγραμμένες ώρες πτήσης, αλλά είναι απόρροια σε σημαντικό βαθμό και του πώς πλασάρεις εκεί τον εαυτό σου. Βεβαίως, η ταχύτατη αναρρίχηση στις ύπατες βαθμίδες, τους στερεί πιστεύω από το σημαντικό κίνητρο της ανέλιξης αφού όταν είσαι Δ/ντης στα 35 σου πρέπει για να μην αισθάνεσαι στάσιμος και τελματωμένος στα 45 σου, να έχεις γίνει αστροναύτης ή τουλάχιστο προσωπικός ορθοπεδικός του Πούτιν.
Βεβαίως, η άμεση αποδοχή στους κόλπους του ΝΗS συναδέλφων που βρήκαν κλειστές τις πόρτες των ελληνικών νοσοκομείων, υποδηλώνει το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στα δεύτερα καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση και το βάθος πάγκου από ικανότατους και αξιολογώτατους συναδέλφους που διαθέτουν οι Ουρολογικές στο ΓΚΑ και το Θριάσιο.
Και φυσικά να μη παρασιωπούμε  ότι οι γνώσεις, οι δεξιότητες και τα εφόδια που ανοίγουν το δρόμο για μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό, έχουν αποκτηθεί και αποτελούν επένδυση αλλά και προσφορά της μικρής και ταπεινής πατρίδας μας προς τα τέκνα της και ως εκ τούτου εξαίρουν τις Πανεπιστημιακές της σχολές και το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημόσια Νοσοκομεία της, σε αντίθεση με τα θρυλούμενα και τους αφορισμούς που εκπορεύονται συχνά από τα ίδια τα μετέπειτα ξενιτεμένα (και πικρόχολα) τέκνα της.

--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ με τα περισσότερα που αναφέρετε .1 - 2 μικροενστάσεις μόνο. Το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στο ΕΣΥ πώς το αντιλαμβάνεστε ? Για την είσοδο σ' αυτό απλά δεν υπάρχει. Υπάρχουν τουλάχιστον 600 αδιόριστοι συνάδελφοι εδώ και 4 χρόνια. Εντός αυτού είναι γνωστό ότι λίγο ως πολύ ισχύουν αυτά που με ειρωνική διάθεση έχουν περιγραφεί και από εσάς στο λήμμα " Εισαγωγή στη Π/Θ"
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τέλος για τους "πικρόχολους" μετανάστες που αναφέρετε ,δεν μου έχει τύχει προσωπικά να γνωρίζω κανένα συνάδελφο από τους πολλούς που έχουν φύγει στο εξωτερικό για αναζήτηση εργασίας που να μην είχε μια δόση πικρίας στις αποσκευές του. Πράγμα απόλυτα λογικό πιστεύω.

Gatekeeper:
Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε :
Τόσο ο Λεβέντης Λοβερδος όσο και ο κρυπτοκομμουνιστής Γεωργιάδης μεθοδευμένα διέλυσαν το εγχώριο Ιατρικό labor market προς τέρψη εξωχώριων κέντρων.
Καρατόμισαν μισθολογικά τους επιμελητές Β και επικουρικούς παρόλο που δεν οφείλοταν σε αυτούς η εκτόξευση της μισθολογικής δαπάνης του ΕΣΥ.
Μείωσαν την ασφαλιστική τιμη αποζημίωσης της επίσκεψης κατα 50% ήτοι 10€ στους συμβεβλημένους.

Ολα αυτά κύριοι ήταν διατεταγμένη υπηρεσία με σκοπό την μετανάστευση του ιατρικού δυναμικού .

Γ.Κτιστάκης:
Η δική μου θεώρηση των πραγμάτων είναι ότι συμμετέχω στα κοινά και αγωνίζομαι, όχι για να κάνω καριέρα ως τοπικός άρχοντας ή πολιτικός, αλλά για να βοηθήσω τον τόπο μου, όπως εξασκώ και ένα λειτούργημα που το επέλεξα  και αγωνίζομαι μέσο αυτού να μπορώ να βοηθήσω  τον τόπο μου, αλλά και τους συμπολίτες μου στην χώρα που με γέννησε και όχι μόνο για να κάνω προσωπική  καριέρα. Δεν αποτάσσομαι την καριέρα, αλλά δεν είναι ο πρωταρχικός μου σκοπός.
 Εγώ θέλω όλοι αυτοί που διαπρέπουν στο εξωτερικό, γιατί εκεί αναγνωρίζεται η προσφορά τους και ο προσωπικός τους αγώνας  (και μπράβο τους για την προσωπική τους ανέλιξη) να κάνουν πράξη και τον όρο «πατριώτης»  στην πράξη και όχι στα λόγια  και να δήξουν και ενδιαφέρον για την πατρίδα τους και όχι μόνο για την προσωπική τους εξέλιξη, εκτός και εάν νιώθουν περισσότερο Δανοί ,Άγγλοι, Γάλοι  κτλ. Θαυμάζω αυτούς που κυνήγησαν την γνώση στο εξωτερικό αλλά η καρδιά τους δεν τους έλεγε να απαρνηθούν την πατρίδα τους και γύρισαν πίσω εφοδιασμένοι με κάποια προσόντα, γνωρίζοντας την δυσκολία στην χώρα μας να αναγνωριστούν αυτά και αγωνίζονται εδώ και για τους εαυτούς τους, αλλά και για τους άλλους συμπατριώτες τους που αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα στραβά της «ψωροκώσταινας» , που όμως την αγαπούν.
 Δεν κατακρίνω κανένα για τις επιλογές του, αλλά δεν δέχομαι να κατακρίνουν οι «απέξω» που κάνουν μια σπουδαία καριέρα   και έμμεσα με τα λεγόμενά τους να περνά ένα μήνυμα ότι όλοι εμείς που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα, είμαστε ηλίθιοι ή δεν ξέρω και εγώ τι, που δεχόμαστε αυτήν την πράγματι δραματική κατάσταση, και αυτοί οι έξυπνοι ,λέγοντας τι; Κατακρίνουν όλα τα στραβά με σύγκριση πάντα σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε γενικό κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό.   Εγώ ως απάντηση σε αυτούς τους λέγω : «εφόσον πράγματι σας ενδιαφέρει και αγωνιάτε για την πατρίδα,  ας οργανωθείτε σε έναν αγώνα με τους εδώ  έστω και από έξω ή γυρίστε πίσω να αγωνιστούμε όλοι μαζί ,θυσιάζοντας φυσικά κάτι από την προσωπική μας ζωή, για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην χώρα μας και για την γενιά μας αλλά και για τις επόμενες γενιές Ελλήνων , ώστε να μην απαιτείται να τρέχουν έξω  και να αφήσουν την κατακραυγή των κακών καταστάσεων  γιατί έτσι μόνο, δεν βοηθούν, αλλά προσπαθούν να διαφημίσουν ?,  να προβληθούν?, να κατακρίνουν? και να κάνουν ή να προσφέρουν  τι τελικά?.»

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση