Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
ΠΕΔΥ
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈχετε δει ποτέ να παίρνουν έναν Πρωτοδίκη για να καλύψει τα κενά ενός Εφετείου;
...................................................
Έχετε δει ποτέ να παίρνουν έναν δάσκαλο για να καλύψει τα κενά ενός Γυμνασίου;
Έχετε δει ποτέ να παίρνουν έναν Λ/γο (ΠΖ) και να τον βάζουν στη θέση ενός Σμηναγού ή Πλοιάρχου;
--- Τέλος παράθεσης ---
Στο σύστημα υγείας αγαπητέ διακομιστή το έχουμε δει και θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε. Στο σύστημα υγείας εκείνο που έχει "σημασία" είναι ο κόσμος να βλέπει άσπρες μπλούζες!
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίμαι μπερδεμένη δεν ξέρω τι με περιμένει τριάμισι χρόνια στη Λάτσα του νοσοκομείου πανε στράφι!; Ελπίζω να μας αξιοποιήσουν τουλάχιστον και να μην ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι εννοείς "πάνε στράφι"; Τι εννοείς "να μην ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε". Προσλήφθηκες σε κάποιο Κ.Υ. το οποίο δεν έχει ακτινολογικό (αν ισχύει αυτό που γράφεις στο προφίλ) ; Ή για να το θέσω καλύτερα, έκανες αίτηση για να προσληφθείς κάπου που δεν έχει ακτινολογικό ή έχει μόνο κλασσικό ακτινολογικό;
aggheliki:
Καλησπέρα!!! Για να μην παρεξηγηθώ και νομίζετε ότι υποτιμώ την πρωτοβαθμια φροντίδα θα παραθέσω ένα συντομία την ιστορία. Διορίστηκα στο κέντρο υγειας με την προοπτική ότι θα μπει υπέρηχο τομογράφος το πολύ σε ένα μήνα. Ο μήνας πέρασε το εξάμηνο πέρασε ο χρόνος πέρασε και μηχάνημα δεν ήρθε ούτε τότε ούτε τώρα. Είχα μια τεχνολόγο όχι και πολύ συνεργάσιμη, εφημερίες ήμουν Μονή μου μια φρικη. Στο τέλος κόπηκαν και οι εφημερίες γιατί ήταν αντί οικονομικές οπότε με το νομό ξενογιαννακοπουλου βρέθηκα να εφημερεύω στο νοσοκομείο υποδοχής στον υπέρηχο. Μετά με τη λειτουργία του αξονικές στο νοσοκομείο πήγα εκεί. Φοβερό σχολείο αλλά πολύς κόπος και κούραση πολλές εφημερίες λίγα άτομα με συνεχείς αλλαγές προσωπικού. Και τώρα γυρνάω πίσω στο ακτινολογικού χωρίς τεχνολόγο γιατί αυτή που ήταν εκεί βγήκε στη σύνταξη χωρίς εφημερίες και πολλά έξοδα μετακίνησης. Τι να πω δε νομίζω να είμαι παράλογη να έχω αγωνία για το τι μέλλει γενεσθαι. Πονεμένη ιστορία και όλα αυτά για να μπω στο εσύ και να είμαι σχετικά κοντά στο σπίτι μου.
Argirios Argiriou:
19/04/2014. Καθημερινή.
Τα νέα Κέντρα Υγείας.
Τον τίτλο ΠΕΔΥ θα πρέπει να προσθέσουν τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ στην ονομασία τους, ενώ σταδιακά εναρμονίζεται η λειτουργία τους με αυτήν των πρώην πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και νυν μονάδων ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας).
Πάντως, σε αντίθεση με το τι ισχύει για τις άλλες μονάδες ΠΕΔΥ, τα Κέντρα Υγείας συνεχίζουν να εισπράττουν τα 5 ευρώ ανά εξέταστρο από τους επισκέπτες τους.
Σε διευκρινιστική εγκύκλιο του υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να ορισθεί σε κάθε Κέντρο Ιατρός Υποδοχής (γενικός γιατρός ή παθολόγος), ο οποίος θα δέχεται αποκλειστικώς έκτακτα περιστατικά, ενώ τονίζεται ότι εφ’ εξής την αρμοδιότητα μετακίνησης του προσωπικού των Κέντρων Υγείας έχει αποκλειστικά η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας.
Εγγραφή ή Είσοδος
Denominator:
Εγγραφή ή Είσοδος19/04/2014. Καθημερινή.
Τα νέα Κέντρα Υγείας.
...
Πάντως, σε αντίθεση με το τι ισχύει για τις άλλες μονάδες ΠΕΔΥ, τα Κέντρα Υγείας συνεχίζουν να εισπράττουν τα 5 ευρώ ανά εξέταστρο από τους επισκέπτες τους.
...
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Θεωρώ ότι πρόκειται για μία περίπτωση άνισης μεταχείρισης πολιτών και ως εκ τούτου αντίθετη με το πνεύμα του Συντάγματος. Αφού στην ουσία ομογενοποιούνται τα παλιά ΚΥ και τα πρώην ιατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ ως προς τη λειτουργία τους, γιατί πρέπει να καταβάλουν αντίτιμο οι κάτοικοι ημιαστικών και αγροτικών περιοχών για υπηρεσίες που οι κάτοικοι των αστικών κέντρων δεν καλούνται να το κάνουν;
ΑΡΗΣ:
Η παράγραφος 3 της υπουργικής απόφασης Υ3α/Γ.Π.οικ. 88618 ΦΕΚ 1223 Β/11-9-2002 είναι ακόμη σε ισχύ.
3. Στην περίπτωση που οι ασθενείς είναι ασφαλισμένοι βαρύνεται ο ασφαλιστικός τους φορέας τηρουμένων των διατάξεων των κανονισμών τους «περί παροχής ιατρικής περίθαλψης».
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση