Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)

<< < (23/94) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠιθανολογώ ότι δεν είναι λιανικές τιμές αλλά ασφαλιστικές που αφαιρείται και η συμμετοχή του ασθενή. Αλλά καλού-κακού μέχρι να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, θα θεωρώ ότι ειναι λιανικές.

--- Τέλος παράθεσης ---
Λογικά (μεγάλη κουβέντα λέω για τη λογική) το κράτος το απασχολεί το ποσό που βγαίνει από το ταμείο του (ΕΟΠΥΥ) επομένως αναφέρεται στην ασφαλιστική τιμή αφού αφαιρεθεί η συμμετοχή του ασθενούς. Άλλωστε έχει αποδείξει ότι δεν το νοιάζει η τσέπη του ασφαλισμένου αφού ορίζει αμφιβόλου προσδιορισμού (με ανύπαρκτα φάρμακα κλπ) χαμηλές ασφαλιστικές τιμές που απέχουν υπερβολικά από τις λιανικές.

DrGar:
Ελλας  το μεγαλειο σου!  Πηγαν να κανουν κατι  σωστο   για μια  φορα   και ετσι , οπως το εφαρμοσαν,  ειναι  σαν να καταδικαζεις  εις  θανατον  τους πολιτες  3ης ηλικιας. Πού είναι η πρόνοια   για τους  ασθενεις με συμπαρομαρτουντα νοσηματα?  Τις  ιδιες  αναγκες  εχει ενας 20χρονος  με  ενα  70χρονο? Ας δωσουν τα  52 ευρω  χ12 στον ασθενη μου  να  τα διαχειριζεται  , οπως  θελει  εκεινος,  το ιδιο και για τις επισκεψεις , να  εχει  το αντιστοιχο πλαφον στη διάθεσή του και να επισκεπτεται το γιατρο της επιλογης του .

ΥΓ 1 Η τρεχουσα μηνιαια δαπανη βασει  ποιων δεδομένων υπολογίστηκε?  Των 7 ημερών του Ιουλίου  ή του Ιουνιου?
ΥΓ 2  Τα ΦΥΚ που χορηγούνται από τα κρατικά φαρμακεία,  προσμετρώνται  κατά τον υπολογισμό της μέσης  μηνιαίας δαπάνης?

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥΓ 1 Η τρεχουσα μηνιαια δαπανη βασει  ποιων δεδομένων υπολογίστηκε?  Των 7 ημερών του Ιουλίου  ή του Ιουνιου?
ΥΓ 2  Τα ΦΥΚ που χορηγούνται από τα κρατικά φαρμακεία,  προσμετρώνται  κατά τον υπολογισμό της μέσης  μηνιαίας δαπάνης?

--- Τέλος παράθεσης ---
   Τα ΦΥΚ απο κρατικά φαρμακεία δεν υπολογίζονται...
   Διαιρώντας την τρέχουσα δαπάνη (που φαίνεται στα στοιχέια ιατρού) με τη Τρέχουσα μηνιαία δαπάνη ανά ασφ/νο βρήκα ότι το πλήθος των ασθενών που συμπίπτει περίπου (διαφέρει κατα 1) με τον αριθμό συνταγών που εξέδωσα (βέβαια σπάνια δίνω πάνω απο μια συνταγή σε ασθενή, λόγω ειδικότητας). Επειδή μέσα σε αυτές υπάρχουν και 5 συνταγές που δεν εκτελέστηκαν ακόμα, πιθανολογώ ότι για να βγεί η Τρέχουσα μηνιαία δαπάνη ανά ασφ/νο διαιρείται η ΤΡΕΧΟΥΣΑ μηνιαια δαπάνη (στα Στοιχεία δαπάνης ΕΟΠΥΥ ιατρού) δια του αριθμού των εκδοθείσων συνταγών (και όχι απαραίτητα εκτελεσμένων).
   Αν έχει διάθεση και κάποιος άλλος να το ελέγξει (επειδή τα νούμερα μου είναι μικρά μπορεί να κάνω λάθος).

Kyroula:
H τρέχουσα μηνιαία δαπάνη(από τα στοιχεία δαπάνης εοπυυ ιατρού) έχω την εντύπωση οτι ούτως ή άλλως αφορά τις εκτελεσμένες συνταγές.
Οπότε "λογικά" συνόλο δαπάνης απο εκτελεσθείσες συνταγές/αριθμός ασφαλισμένων.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςH τρέχουσα μηνιαία δαπάνη(από τα στοιχεία δαπάνης εοπυυ ιατρού) έχω την εντύπωση οτι ούτως ή άλλως αφορά τις εκτελεσμένες συνταγές.
Οπότε "λογικά" συνόλο δαπάνης απο εκτελεσθείσες συνταγές/αριθμός ασφαλισμένων.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Συμφωνώ ότι η συνολική τρέχουσα δαπάνη είναι απο τις εκτελεσμένες. Το ανα ασθενή όμως δεν μου βγαίνει απο τις εκτελεσμένες αλλά απο όλες (απο όλο τον αριθμό συνταγών). Το δοκιμάσατε; Μια διαίρεση και μια μέτρηση είναι...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση