Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Πλαφόν Συνταγογράφησης (και παραπεμπτικών)
ΑΡΗΣ:
Που βρίσκουμε σε ποιες ιατρικές πράξεις αντιστοιχούν οι κωδικοί (01), (02) κλπ του ΦΕΚ 2243/2014?
KERASIDISN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠου βρίσκουμε σε ποιες ιατρικές πράξεις αντιστοιχούν οι κωδικοί (01), (02) κλπ του ΦΕΚ 2243/2014?
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι κατηγορίες είναι αυτές που ανέφερε ο KERASIDISN παραπάνω. Πάντως δεν έχει αξία ακόμα να "ψάχνετε" που ανήκει η κάθε εξέταση (η φεριτίνη είναι αιματολογική ή βιοχημική; η CRP είναι μικροβιολογική; κλπ) γιατί όπως λέει η ΥΑ η ΗΔΙΚΑ πρέπει να προσαρμόσει το σύστημα και όχι εμείς να μετράμε τις εξετάσεις. Συμμερίζομαι την άποψη του κ. Κουναλάκη: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος αλλά, προσωπικά, προσπαθώ να μην επεκτείνομαι πολύ στις (λίγες βέβαια) εξετάσεις που συνταγογραφώ. Οι μικροβιολογοί είναι ιδιαίτερα πιεσμένοι (μιά γνωστή μου έδειχνε την Παρασκευή παραπεμπτικά με 15-20 εξετάσεις και με Β12-Τ3-Τ4 που δεν ήξερε τι να τα κάνει...) κα προσπαθώ να μην "τους φορτώνω άγχος" (μιλάω εκ τους ασφαλούς βέβαια γιατί σπάνια θέλω εργαστηριακά εκτός ακτινογραφιών). Στις ακτινογραφίες δεν κάνω οικονομία (γράφω πάνω απο 2) αφού περισσότερα παίρνουν απο τις "συμμετοχές" παρά απο το κρατικό τιμολόγιο...
Και ακόμα φυσικά τπτ... ούτε πλαφόνι... (δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι προγραμματιστικά βέβαια).
Denominator:
Διαβάζοντας την ανάρτηση που έκανε ο συμφορουμίστας @Ορθοπαιδικός (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος), η οποία σωστά κατά τη γνώμη μου σχολιάζει τον περιορισμό στις ακτινογραφίες σε σχέση με τη μειωμένη τιμή, σκέφτομαι ότι δεν είναι δυνατόν το κράτος να θέλει να περιστείλει τον αριθμό των CT και MRI (ιδίως των δεύτερων) και να μην προχωράει σε δύο στοιχειώδη βήματα:
1) Την αναπροσαρμογή των τιμών στις οποίες αποζημιώνονται οι απλές ακτινογραφίες και
2) Τον αριθμό αυτών, ιδιαίτερα για ειδικότητες που τις χρησιμοποιούν ως καθημερινό διαγνωστικό εργαλείο.
Με την τωρινή κατάσταση και τα διαγνωστικά εργαστήρια να ζητούν συμπληρωματικά χρήματα για απλές ακτινογραφίες με διάφορες προφάσεις (δικαίως πρακτικά και αδίκως ηθικά), ο ασθενής καλείται να πληρώνει (η εναλλακτική είναι να πηγαινοέρχεται μεταξύ γιατρών και εργαστηρίων, περιμένοντας στο μεταξύ και τέσσερις ημέρες στην καλύτερη περίπτωση).
elide:
Στο συνημμενο (σ.σ. διαχειριστή: Μπορεί να βρει κανείς τις εξετάσεις ανά κωδικό)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση