Γενικά > Νομικά θέματα

Σύστημα ΑΤΛΑΣ

<< < (2/6) > >>

Ορθοπαιδικός:
   Απο τη μιά, κατά τον υπουργό, τα βάρη του ελέγχου ασφαλιστικής ικανότητας θα τα σηκώνει ο ΑΤΛΑΣ και τα βιβλιάρια θα πάψουν να υπάρχουν και απο την άλλη ο ΕΟΠΥΥΥΥΥυυυ παραπέμπει σε έλεγχο βιβλιαρίων (λογικό βέβαια) για τις εισαγωγές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο ΕΟΠΥΥς μάλλον δεν συμμερίζεται την ηλεκτρονική αισιοδοξία του υπουργού και αναμένει προβλήματα ενημερότητας που λύνονται με scripta manent (Verba volant -n electronic too) στα βιβλιάρια...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Σας ενημερώνουμε ότι στο εξής θα εφαρμόζεται αυτόματος έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας του ασφαλισμένου κατά την περίοδο παραμονής του σε δομές κλειστής περίθαλψης, δηλαδή Νοσοκομείο, Ιδιωτική Κλινική, Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης κλπ..
   Ο έλεγχος ασφαλιστικής ικανότητας πραγματοποιείται κατά την αναγγελία του εξιτηρίου και θα πρέπει να καλύπτει το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία έκδοσης του εισιτηρίου.
   Σε περιπτώσεις διαφορών, θα πρέπει ο πάροχος υγείας να ενημερώνει το σύστημα αναγγελίας εισιτηρίων/εξιτηρίων/διακομιδών, για το αποδεδειγμένο αποτέλεσμα της ασφαλιστικής ικανότητας, βάση του ελέγχου που έχει πραγματοποιήσει επί των φυσικών παραστατικών (πχ βιβλιάριο υγείας).
Η νέα έκδοση της web εφαρμογής Αναγγελίας Ασφαλισμένων θα είναι διαθέσιμη από 19/6/2014.
   Οι σχετικές οδηγίες, ως προς το web service Αναγγελίας Ασφαλισμένων, έχουν αναρτηθεί στο site του ΕΟΠΥΥ (Εφαρμογές / Τεχνικές Προδιαγραφές Αρχείων / Κλειστή Περίθαλψη - Αιμοκάθαρση) και η νέα έκδοση του web service θα είναι
διαθέσιμη από 7/7/2014.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Γ.ΑΓΓΟΥΡΗΣ

EzeΤΡΟΛ:
Νέες ...πίστες προσθέτει στον ιατρό ο ΕΟΠΥΥς προκειμένου να μπορέσει ο τελευταίος να λύσει το γόρδιο δεσμό μιας συνταγής: Τώρα ο ιατρός ( !!! ) θα πρέπει να μπαίνει και να ελέγχει την ...ασφαλιστική ενημερότητα ( !!! ) του ασφαλισμένου!

ΕΟΠΥΥ: Έλεγχος Ασφαλιστικής Ικανότητας

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στα πλαίσια της εφαρμογής του συστήματος (ΑΤΛΑΣ), σας γνωρίζουμε ότι υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή στο site του ΕΟΠΥΥ (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕφαρμογές/Ασφαλιστική Ικανότητα), μέσω της οποίας οι συμβεβλημένοι γιατροί και πάροχοι υγείας, θα ελέγχουν ηλεκτρονικά την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, πριν από την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας.

Μέσω της εφαρμογής, ελέγχεται η ασφαλιστική ικανότητα για τα άμεσα και έμμεσα μέλη (με αναφορά στο άμεσο μέλος), σε συγκεκριμένη ημερομηνία, με ενημέρωση του ενδιαφερόμενου ως προς τη διάρκεια ισχύος της ικανότητας, βάση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

Επισημαίνεται, ότι εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρέωση ελέγχου της ασφαλιστικής ικανότητας από τους παρόχους υγείας και ειδικότερα στις περιπτώσεις, που το σύστημα παρουσιάζει πρόβλημα :laugh: :laugh: , ο έλεγχος θα πραγματοποιείται από τα βιβλιάρια υγείας :laugh: :laugh:  των ασφαλισμένων.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Gatekeeper:
Είναι απλά απαράδεκτοι !!!!!

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι απλά απαράδεκτοι !!!!!

--- Τέλος παράθεσης ---
   Και λίγα λες... Και οι πιστοποιημένοι που δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΔΑΠΥ (ή οι ΕΣΥ-τες) πως θα διασταυρώνουν την ανικανότητα (...). Να μην  αναφερούμε τα λάθος ταμεία των ασφαλισμέννων και στα λάθος ΑΜΑ της ΗΔΙΚΑ που τα διορθώνουμε και ξαναχαλάνε αυτόματα.
    Αλλά εγκύκλιοι τζάμπα είναι και όσο αφορούν άλλους εύκολες...

timex:
Νομιζω πως πρεπει να στειλουμε ενα εγγραφο στον εισαγγελεα...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση