Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Κάλυψη ΤΕΠ ΓΝ Αρτας από επιμελητές Γ.Ι.
esrgp:
Η συνέχεια στο σίριαλ. Οπως προανέφερα ήρθε ένα χαρτί από την υποδιοικήτρια της 6ης ΥΠΕ με το οποίο εγκρίνει να κάνουν από 4 εφημερίες στο "ΤΕΠ" οι γενικοί γιατροί. Το έγγραφο δεν αναφέρει ονόματα ούτε χρονικό διάστημα που αυτό θα συμβαίνει. Μας καλεί η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής να έρθουμε να βγάλουμε πρόγραμμα με τον ειδικευόμενο της κλινικής. Πηγαίνουν δύο εκ των 6 συναδέλφων και η αντιμετώπιση από έναν εκ των επιμελητών της κλινικής είναι η εξής: σας θέλουμε για βοηθούς , όσο δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι θα συνεχιστεί αυτή η ιστορία, εμείς τις καθημερινές μπαίνουμε σε μικτή εφημερία και το βράδυ πάμε σπίτια μας. Οι συνάδελφοι μαθαίνουν επίσης ότι οι ειδικευόμενοι εξεβίασαν τη διευθύντρια της κλινικής ότι αν τους βάλει πάνω από 8 εφημερίες θα παραιτηθούν όλοι μαζί κι έτσι δεν θα κάνουν περισσότερες.
Συνάδελφοι θα πηγαίνατε για εφημερία χωρίς ονομαστική εντολή μετακίνησης παρά μόνο το όνομα σας σ ένα πρόγραμμα εφημεριών;
Προσωπικά αποφάσισα να κάνω ασφαλιστικά μέτρα ( ο δικηγόρος δεν μου άφησε πολλές ελπίδες να γίνουν δεκτά) και να προχωρήσω σε μήνυση. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι δεν θεωρούν τη μήνυση καλή ιδέα. Δεν βλέπω ποια άλλη λύση μπορεί να υπάρξει όμως. Η κατάσταση σίγουρα θα παγιωθεί.
Μας πρότεινε κάποιος να απευθυνθούμε στη υπηρεσία ΝΠΔΔ του υπουργείου υγείας για να γνωμοδοτήσουν αν είναι νόμιμη μετακίνηση μας στο νοσοκομείο. Υπάρχει ωσ προηγούμενο μία γνωμοδότηση για άλλη περίπτωση που προσπάθησαν να μετακινήσουν γιατρό στην πρώτη θητεία και η υπηρεσία την θεώρησε παράνομη και το υπουργείο την ανακάλεσε. Κάποιοι συνάδελφοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε αυτό το προηγούμενο. Πάντως στο εξώδικο αναφέραμε οσους νόμους καταπατούνται ( όχι απλά μια γνωμοδότηση) και κανενός το αφτί δεν ίδρωσε. Ποια είναι η γνώμη σας συνάδελφοι; Μπορούμε να ελπίσουμε σε κάποια τέτοια εξέλιξη;
Είμαι λίγο απαισιόδοξος, μόνο δικαστική απόφαση πιστεύω θα τους κάνει να βάλουν ένα φρένο στην ασυδοσία του παρόντος
ΑΡΗΣ:
Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ένα εξώδικο αποτελεί το φόβο και τον τρόμο σε αυτούς στους οποίους απευθύνεται?
Ένα εξώδικο είναι μια κλήση σε προσπάθεια εξωδικαστικής λύσης ενός προβλήματος, που η άλλη πλευρά, αν θέλει αποδέχεται. Τίποτε παραπάνω. Μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσετε τη χρήση της λέξης ΄΄συνάδελφος΄΄? Είμαστε στην εποχή και επιπλέον είμαστε ο κλάδος των επαγγελματιών που επικρατεί το ΄΄ο σώζων εαυτόν σωθήτω΄΄ ή αλλιώς ΄΄η ζωή σου, η ζωή μου΄΄.
Tο κέντρο υγείας σας, είναι ακέφαλο? Τι γνώμη έχει ο διευθυντής σας ή δεν έχει, γιατί ασχολείται με την ενδοξότητα του τίτλου του?
esrgp:
Μας έδωσε στεγνά η διευθύντρια και τσαντίστηκε και με το εξωδικο
ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜας έδωσε στεγνά η διευθύντρια και τσαντίστηκε και με το εξωδικο
--- Τέλος παράθεσης ---
Η διευθύντρια του κέντρου υγείας τσατίστηκε για λόγους που αφορούν τη λειτουργία του νοσοκομείου? Ποιος τσατίζεται για λόγους που αφορούν το κέντρο υγείας? Σίγουρα πρόκειται περί διευθύντριας?
Dott.diMG:
Είναι φανερό ότι το αχνό χάος συνεχίζεται.
Επιμένω: το χαρτί που έχετε στα χέρια σας τι ακριβώς λέει και ΠΟΥ σας στέλνει?
Γράφει να πάτε ΤΕΠ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ της ΠΘ κλινικής?
Εάν λέει ΜΟΝΟ ΤΕΠ:
1. Γιατί δέχεστε να συνομιλήσετε με τη διευθύντρια ΠΘ?
2. Πως οι ΠΘ σας βάζουν στο πρόγραμμα, υπάρχει χαρτί που να σας μετακινεί στην κλινική τους?
Πρόσεξε: τα ασφαλιστικά μέτρα είναι αποτελεσματικά αλλά και δίκοπο μαχαίρι, όταν τα κάνεις πρέπει να είσαι αρκετά σίγουρος ότι θα τα κερδίσεις.
Αν τα κάνεις σήμερα λέγοντας ότι με υποχρεώνουν σε αλλότρια (ΠΘ) καθήκοντα η διοίκηση θα πει ποιός σε υποχρέωσε να παριστάνεις τον ΠΘ, εγώ σε έστειλα να εφημερεύεις στο ΤΕΠ όπου βάσει του νόμου .... ¨δύναται ο ΓΙ κλπ κλπ.¨
Άρα χάνεις τα ασφαλιστικά και γεια σας.
Αν θεωρείς ανέφικτο για το συγκεκριμένο ΤΕΠ να εφημερεύεις με βιβλίο ΓΙ χωρίς ανάμειξη με κλινική, τότε βεβαίως και να περιμένεις ονομαστική εντολή που να σε υποχρεώνει να μπεις στο πρόγραμμα των ΠΘ.
Με αυτό το χαρτί στα χέρια έχεις μεγάλη πιθανότητα να κερδίσεις άσφ. μέτρα και να καθαρίσεις.
Θες τη γνώμη μου? Τέτοιο ¨εντέλλεσθε¨ μην περιμένεις, δεν είναι βλάκες, ξέρουν ότι θα το χάσουν.
Το κακό είναι ότι ενώ με σύννομη γραπτή εντολή σας στέλνουν στο ΤΕΠ με προφορικές εντολές προσπαθούν να σας χώσουν στους ΠΘ και σεις το διαπραγματεύεστε. Εδώ θέλει τον κινέζο:
Εγώ με το χαρτί που έχω στα χέρια μου πάω στο ΤΕΠ και υπογράφω μόνο σε βιβλίο ΓΙ. Αν θέλετε να κάνω οτιδήποτε άλλο παρακαλώ να μου το υποδείξετε γραπτώς και ονομαστικώς. Τελεία!!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση