Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Κάλυψη ΤΕΠ ΓΝ Αρτας από επιμελητές Γ.Ι.

<< < (13/17) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
- Το τμήμα ΤΕΠ δεν αναφέρεται πουθενά στο πρόγραμμα εφημεριών.
- Από που κι ως που ο διοικητής του νοσοκομείου υπογράφει τις εφημερίες των ΚΥ τη στιγμή που ως μονάδες δεν ανήκουν πλέον στην αρμοδιότητά του;
- Βλέπω εφημερίες σε ΚΥ με μόνο 1 αγροτικό;
- Βλέπω κενές μέρες σε εφημερίες σε ΚΥ; Κλειστόν;

esrgp:
Ο δικηγόρος μας είπε ότι δεν μπορούμε να μην πάμε στην εφημερία ακόμη κι αν δεν είναι νόμιμη η εντολή γιατί συμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα πρέπει να εκτελέσεις και μετά να κάνεις αναφορά όταν θεωρείς ότι είναι παράνομη μια εντολή και μπορούν να σε περάσουν από πειθαρχικό.
Εμείς κάναμε ήδη από τον Αύγουστο το εξώδικο, κοινοποιήθηκε και στην εισαγγελία. Αυτές τις μέρες ενημερώσαμε Ιατρικό Σύλλογο και Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου..και περιμένουμε να προχωρήσουμε στο διοικητικό δικαστήριο.Κάναμε και ερώτημα για τη νομιμότητα της μετακίνησης στο ΥΥΚΑ και περιμένουμε και γνωμοδότηση από εκεί...Δεν ξέρω τι άλλο να κάνουμε..
Φυσικά και μπορούμε να δημιουργήσουμε μπάχαλο στην εφημερία... όμως όταν έχεις μπροστά σου ασθενείς μπορείς εύκολα να τους χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις τους δικούς σου σκοπούς; Δεν ξέρω αν ειναι τόσο ηθικό αυτό. Απλά μπορούμε να περιοριστούμε στο κομμάτι της Γενικής Ιατρικής και μόνο, να σπάσουμε τα νεύρα του παθολόγου καλώντας τον να βλέπει ΟΛΑ τα περιστατικά, να μην διώχνουμε ούτε κουνούπι μόνοι μας χωρίς να το δει αυτός και αν δεν εμφανιστεί...τηλέφωνο τον εισαγγελέα υπηρεσίας...όσες φορές κι αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

Γ.Κτιστάκης:
ΣΤο επισυναπτόμενο πρόγραμμα αναφέρεται το πρόγραμμα της κάθε κλινικής. Εσείς σε ποιο πόστο τελικά εφημερεύετε? Έτσι όπως βλέπω εγώ το πρόγραμμα καταλαβαίνω ότι εσείς εφημερεύετε ΓΕΝΙΚΑ στο νοσοκομείο ως Γ.Ι για να κάνετε τι? Θα είστε στο ιατρείο Γ.Ι ?? οκ τότε θα κάνετε ένα ιατρείο ΓΊ στην  εφημερία του νοσοκομείου , κανένα πρόβλημα !!!!
Θα βγάλετε το πρόγραμμα παράνομο που έχει πολλά τρωτά σημεία. Εκεί θα ζοριστούν να δουν ΠΩΣ με βάση την νομοθεσία θα καταφέρουν να εντάξουν και εσάς ως ΓΙ και να είναι σύννομο. ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΎΣΤΕ να εκτελέσετε ένα παράνομο πρόγραμμα ΜΕ ΑΝΤΙΠΟΊΗΣΗ ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΉΚΟΝΤΑ. Ζητήστε να σας καθορίσουν το έργο που αναλαμβάνετε και όχι ΓΕΝΙΚΑ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΤΕ. Ποιος είναι ο προϊστάμενος σας ,ο διευθυντής σας που θα έχει και την ευθύνη και την εποπτεία και τν οργάνωση κτλ, κτλ στο έργο που καλείστε να εκτελέσετε??? Σε ποιον θα απευθύνεστε εσείς επίσημα σε πιθανόν επιστημονικό ή και διαδικαστικό πρόβλημά σας??  Στον διοικητή του νοσοκομείου??? Στον διευθυντή ΠΑΘ/ΑΣ,… από πού και΄ ως που?? Έχετε μετακινηθεί στην παθ/κη κλινική και δεν το γνωρίζετε?? Ποιος είναι ο διευθυντής του ΤΕΠ? ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΤΡΕΛΆΝΕΤΕ, όχι μόνο τους παθολόγους, δεν ευθύνονται μόνο αυτοί

esrgp:
κ.Σκούφαλε βλέπετε πάρα πολύ καλά. Στο ΚΥ Βουργαρελίου υπάρχουν μέρες κενες και μέρες που εφημερεύει μόνος του αγροτικός αφού από ειδικευμένους υπάρχει μόνο 1 διευθύντρια. Εμείς είδατε είμαστε στο πρόγραμμα της Παθολογικής κλινικής...πουθενά λόγος ότι είμαστε ΓΙ πουθενά κουβέντα για ΤΕΠ.
Μιλάμε για όργιο!
Το καλύτερο όμως ήταν προχθές που προσπάθησα να επικοινωνήσω με ΥΠΕ. Μίλησα με έναν διοικητικό υπάλληλο που μου είπε ότι ο διοικητής κακώς έστειλε το έγγραφο με το οποίο ζητούσε ειδικ.γιατρούς των ΚΥ στο ΤΕΠ αφού υπάρχει γενική διάταξη νόμου που του επιτρέπει να κάνει ό,τι νομίζει στα ΚΥ και το νσοοκομείο χωρίς έγκριση της ΥΠΕ.
Τον ρωτάω "Μα δεν υπάρχει νόμος ψηφισμένος για το ΠΕΔΥ; Θέλετε να μου πείτε ότι δεν είναι προϊστάμενη αρχή για εμάς η ΥΠΕ;"
"υπάρχει νόμος αλλά ουσιαστικά δεν είναι σε ισχύ " μου απαντάει.
"Και τότε γιατί απάντησε η ΥΠΕ ότι εγκρίνει τη μετακίνηση; Γιατί δεν του απάντησε ότι δεν χρειάζεται η έγκριση; Γιατί τα προγράμματα από το νοσοκομείο τα στέλνουν για έγκριση στην ΥΠΕ; Ποιος είναι τελικά η προϊσταμένη αρχή;"
"Ας πούμε ότι είναι θολά τα πράγματα" μου απάντησε.
Κορυφαίο...Άντε μετά να βρεις το δίκιο σου

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςνα σπάσουμε τα νεύρα του παθολόγου καλώντας τον να βλέπει ΟΛΑ τα περιστατικά, να μην διώχνουμε ούτε κουνούπι μόνοι μας χωρίς να το δει αυτός και αν δεν εμφανιστεί...τηλέφωνο τον εισαγγελέα υπηρεσίας...όσες φορές κι αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ απολύτως κι επικροτώ αυτή την ώριμη και σώφρονα απόφαση μαχητικής αντίδρασης, εφ' όσον πρώτοι εκείνοι ήρξαν χειρών αδίκων επάνω σας και το δίκιο είναι 110% με το μέρος σας. Βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να θιγούν οι ασθενείς.
Για αρχή, δεν οφείλετε να εμφανιστείτε στο νοσοκομείο τους πριν τις 15:00 το μεσημέρι, οπότε και λήγει επίσημα το πρωινό ωράριο. Το οποίο βεβαίως ωράριο ξεκινάει το επόμενο πρωί στις 07:30, εκθέτοντας ως αδικαιολογήτως απόντα όποιον παθολόγο δεν είναι εκείνη την ώρα στη θέση του.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση