Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
12 Μαΐου 2024, 10:59:01

Αποστολέας Θέμα: Κάλυψη ΤΕΠ ΓΝ Αρτας από επιμελητές Γ.Ι.  (Αναγνώστηκε 25037 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Μαΐου 2016, 23:16:02
Απάντηση #75
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μήπως κάποιος από τους συναδέλφους μπορεί να αναρτήσει την με αριθ.πρωτ.Α3α/οικ.1164/23-01-1990 Απόφαση του Υπουργού Υγείας, ...

27 Μαΐου 2016, 23:34:39
Απάντηση #76
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Τα παραπάνω αναφέρονται σε θέσεις γενικής ιατρικής ή παθολογίας των κέντρων υγείας  και όχι σε ιατρούς που έχουν ειδικότητα γενικής ιατρικής ή παθολογίας και έχουν διοριστεί σε κέντρο υγείας.

Ως γνωστό στα κέντρα υγείας υπάρχουν θέσεις γενική ιατρικής ή παθολογίας και θέσεις γενικής ιατρικής. Αυτό δημιουργεί ερωτηματικά για το τι γίνεται με τους συναδέλφους που κατέχουν θέση γενικής ιατρικής και όχι θέση γενικής ιατρικής ή παθολογίας.

Η διαφορά τους είναι ότι συνήθως οι θέσεις γενικής ιατρικής ή παθολογίας προκηρύσονται και οι υποψήφιοι κρίνονται από τα συμβούλια των νοσοκομείων, ενώ οι θέσεις γενικής ιατρικής προκηρύσονται μέσω των θέσεων των αγροτικών ιατρών του υπουργείου υγείας.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

28 Μαΐου 2016, 00:09:07
Απάντηση #77
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Το έγγραφο είναι του 1990. Τότε όλες οι οργανικές θέσεις στα ΚΥ ήταν Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας και καταλαμβάνονταν μετά από προκηρύξεις και κρίσεις από τα ΣΚΕΙΟΠΝΙ.
Ο νόμος που δίνει το δικαίωμα σε γενικούς γιατρούς (μόνο) να καταλαμβάνουν θέσεις αγροτικών μέσα από τις προκηρύξεις των αγροτικών οι οποίες μετατρέπονταν σε θέσεις επιμελητών Β' γενικής ιατρικής βγήκε το 1997.
Οπότε το έγγραφο δεν καλύπτει αυτές τις περιπτώσεις. Επίσης δε νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικότερα σήμερα όταν έχει αλλάξει κατά πολύ το νομικό πλαίσιο (ΔΥΠΕ, ΠΕΔΥ, σαφής αναφορά σε νόμο ότι οι γενικοί γιατροί μπορούν να εφημερεύουν στα ΤΕΠ).
Από την άλλη το υπουργείο επικαλείται νόμο του 1958 για να εκφοβίσει τους αγροτικούς σε 24ωρη ετοιμότητα.......

28 Μαΐου 2016, 10:23:26
Απάντηση #78
Αποσυνδεδεμένος

timex


Τί εστί 24ωρη ετοιμότητα;
Ποια ιατρεία θεωρούνται 24ωρης ετοιμότητας;

22 Ιουλίου 2016, 11:03:06
Απάντηση #79
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Στο απόσπασμα οι Γενικοί Γιατροί: Δεν πας σε νοσοκομείο; Τιμωρία! Απειλούν με μαζική αποχώρηση από το ΕΣΥ.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν με απόφαση του υπουργού Υγείας μπορούν να μετατεθούν με το έτσι θέλω από τα ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, στα επείγοντα των νοσοκομείων.Αυτές οι μεταθέσεις εξπρές έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες. Όμως όποιος Γενικός Γιατρός αρνηθεί για διάφορους λόγους να μεταφερθεί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και κυρίως επειδή δε συνάδει με την ειδικότητά του, τον περιμένουν αυστηρές τιμωρίες.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής, ήδη έχουν υπάρξει περιστατικά τρομοκρατίας όπου γιατροί ήταν μπήκαν σε διαθεσιμότητα είτε τους επιβλήθηκε στέρηση μισθού.

Όπως σημειώνουν τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής τρεις είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τιμωριών που έχουν αναστατώσει τον κλάδο.
«Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ενορχηστρωμένων ενεργειών και αποφάσεων Διοικητών Υ.Πε. ανά τη χώρα, που στρέφονται εναντίον μελών μας και επιχειρούν να εγκαταστήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Θλίψη και αγανάκτηση μας προκάλεσαν:
α) η υπ. αριθμ. 757/ 11.7.16 απόφαση επιβολής πειθαρχικής ποινής προστίμου αποδοχών δεκαπέντε (15) ημερών σε επιμελήτρια Β’ Γενικής Ιατρικής από το Διοικητή της 3ης Υ.Πε. κ. Κύρκο

β) η υπ. αριθμ. 21501/ 14.7.2016 κλήση σε απολογία Διευθύντριας Γενικής Ιατρικής από το Διοικητή της 5ης Υ.Πε. κ. Αντωνίου

γ) η υπ.αριθμ. 18098/2.6.2016 απόφαση επιβολής του δυσμενούς μέτρου της αναστολής καθηκόντων ιατρού κλάδου ΕΣΥ και για χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών σε επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής του Διοικητή της 4ης Υ.Πε. κ. Πλωμαρίτη

Οι δυο πρώτες περιπτώσεις αφορούν άρνηση των ιατρών να μετακινηθούν από τα ιατρεία τους σε νοσοκομεία. Στην υπ.αριθ. 49/7.2.2016 επιστολή μας και μετά την επεισοδιακή συνάντηση μαζί σας, σας παραθέσαμε τις θέσεις μας, με λεπτομέρειες και επιστημονική τεκμηρίωση, για τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για τη χρήση Γενικών Ιατρών στα ΤΕΠ.

Σας επισημάναμε πως μια τέτοια μετακίνηση δυνατόν να γίνει ανεκτή μόνο σε εθελοντική βάση και μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Διαδικασία «εντέλλεσθε» είναι σε κάθε περίπτωση απαράδεκτη!

Στη δε τρίτη εξωφρενική περίπτωση επιβλήθηκε ποινή στην ιατρό παρά την απόφαση του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με αριθ. πρωτ. 1/19.4.16 που ομόφωνα αναπέμπει την υπόθεση της στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, κρίνοντας ως άκυρη την πειθαρχική διαδικασία που ακολουθήθηκε σε πρώτο βαθμό.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Ιουλίου 2016, 20:07:59
Απάντηση #80
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.......
Οι δυο πρώτες περιπτώσεις αφορούν άρνηση των ιατρών να μετακινηθούν από τα ιατρεία τους σε νοσοκομεία. Στην υπ.αριθ. 49/7.2.2016 επιστολή μας και μετά την επεισοδιακή συνάντηση μαζί σας, σας παραθέσαμε τις θέσεις μας, με λεπτομέρειες και επιστημονική τεκμηρίωση, για τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για τη χρήση Γενικών Ιατρών στα ΤΕΠ.

Σας επισημάναμε πως μια τέτοια μετακίνηση δυνατόν να γίνει ανεκτή μόνο σε εθελοντική βάση και μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Διαδικασία «εντέλλεσθε» είναι σε κάθε περίπτωση απαράδεκτη!
.....
   Χωρίς να θέλω να γίνω κακός με τους συναδέρφους και σίγουρα δεχόμενος πλήρως τις ενστάσεις τους, νομίζω είναι θέμα δημοσιοϋπαλληλικού κώδικά και όχι ΙΣ ή ενώσεων. Αν έχεις ένα «εντέλλεσθε» οφείλεις να υπακούσεις. Αν είναι άδικο ή παράνομο, και ο εντολέας εμμένει, ή υπακούς ή προσφεύγεις στα διοικητικά δικαστήρια (ασφαλιστρικά μέτρα κλπ). Δεν συμφωνώ με την μετακίνηση των ΓΙ στα ΤΕΠ χωρίς αυτά που προβλέπονται (ξεχωριστό τμήμα κλπ). Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
   Να συμπληρώσω ότι αν εκδικαστεί το «εντέλλεσθε» και κριθεί άδικο και παράνομο θα ήθελα να υπάρχει και χρηματικό πρόστιμο εις βάρος του εντολέα διευθυντή-διοικητή (και υπέρ του γιατρού). Οι άδικες αποφάσεις και εντολές δεν πρέπει να βαρύνουν το Δημόσιο αλλά τον συντάξαντα.

22 Ιουλίου 2016, 20:26:00
Απάντηση #81
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δυστυχώς όπως τα γράφει ο Ορθοπαιδικός είναι, σαν ΔΥ έχεις το "εντέλλεσθαι", όποιος δεν γουστάρει (και δικαιολογημένα καθώς διορίστηκε να ασκεί Πρωτοβάθμια και βρίσκεται να κάνει τον ειδικεύομενο στα ΤΕΠ επαρχιακών νοσοκομείων) μπορεί να παραιτηθεί.

Λέξεις κλειδιά: ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΕΠ Τ.Ε.Π. 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
18 Απαντήσεις
13410 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2012, 17:37:33
από Argirios Argiriou
17 Απαντήσεις
10566 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Φεβρουαρίου 2013, 07:53:37
από geocha
9 Απαντήσεις
4853 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιανουαρίου 2014, 21:10:06
από nart
11 Απαντήσεις
7614 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Οκτωβρίου 2013, 20:17:52
από esrgp
2 Απαντήσεις
3939 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαρτίου 2014, 10:43:50
από EzeΤΡΟΛ