ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Ανεβασμένο σάκχαρο νηστείας και χαμηλή Hba1c. Πώς να το ερμηνεύσω;

<< < (3/4) > >>

Xouzouris:
Πολυ καλα κανεις και δεν ασχολεισαι με την HbA1c στην διαγνωση του διαβητη. Ειναι πρακτικως αχρηστη στην Ελλαδα λογω ελλειψης πιστοποιημενων κατα NGSP εργαστηριων και προσωπικα δεν την στελνω ΠΟΤΕ και για κανενα λογο σε μη διεγνωσμενους διαβητικους.

Harper:
Και εγω αποφευγω να στελνω γλυκοζυλιωμενη σε τακτικο ελεγχο ειτε για διαγνωση αφου διαγνωστικα στην Ελλαδα ειναι μη αποδεκτη (ακομη).(Εννοειται ομως πως βαση αυτης κινουμαι θεραπευτικα σε ηδη διεγνωσμενο διαβητικο).Η ασθενης ειναι σιγουρα IFG και εχει  μια τιμη ανω των 126 (χρειαζονται 2 για διαγνωση ΣΔ).Επισης θα εξεταζα αν προηγηθηκε 8ωρη νηστεια.Δεδομενου παντως της ΙFG μαλλον θα της εστελνα και μια OGTT.Aν ηταν μονο IFG ή ΙFG+IGT θα συνιστουσα 3 μηνο διαιτα ,απωλεια βαρους και αυξηση σωματικης ασκησης και επανελεγχο σε 3μηνες με νεα γλυκοζη νηστειας και ενδεχομενως καμπύλη.Επίσης μου κανει καπως εντυπωση γιατι ασθενης 66 ετων παιρνει Lobivon (ως αντιυπερτασικη αγωγη-σε αυτη την ηλικια προσωπικα δε μου αρεσει καθολου-ή λογω καποιας ταχυκαρδιας οποτε καλο ειναι να ελεγχθει αφου παιρνει και θυροξινη).Καλο θα ειναι βεβαια αν ειχε και παλαιοτερες εξετασεις ωστε να φανει πχ  αν ειναι IFG εδω και καιρο.

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςγιατι ασθενης 66 ετων παιρνει Lobivon (ως αντιυπερτασικη αγωγη-σε αυτη την ηλικια

--- Τέλος παράθεσης ---

Ας μη δαιμονοποιούμε τα πάντα.
Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών αυτών των ηλικιών που και μπορούν και ενδείκνυνται τέτοια φάρμακα.

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςγιατι ασθενης 66 ετων παιρνει Lobivon (ως αντιυπερτασικη αγωγη-σε αυτη την ηλικια

--- Τέλος παράθεσης ---

Ας μη δαιμονοποιούμε τα πάντα.
Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών αυτών των ηλικιών που και μπορούν και ενδείκνυνται τέτοια φάρμακα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δε δαιμονοποιησα τιποτα.Ουτε ειπα πως αυτη η κατηγορια φαρμακων ειναι μη αποδεκτη.Ομιλουμε για ενα περιστατικο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ,δηλ για ασθενη 66ετων που παιρνει ως μονοθεραπεια-θεωρησα για υπερταση αφου δεν παιρνει κατι αλλο-το συγκεκριμενο σκευασμα (σε δοση μαλιστα μισο δισκιο την ημερα).Προσωπικα και επειδη σε αυτη την ηλικια δεν ειναι η πρωτη μου επιλογη , εξεφρασα μια αποψη με πραγματικα αγνη διαθεση .Αν ειμαι ο μοναδικος εδω μεσα που ειχε αυτη την απορια,οκ,mea culpa.

Kyroula:

--- Παράθεση ---Αν ειμαι ο μοναδικος εδω μεσα που ειχε αυτη την απορια,οκ,mea culpa.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είσαι ο μοναδικός.Για κάποιο λόγο συναντώ συχνά ηλικιωμενες γυναίκες που λαμβάνουν β αποκλειστες σαν αντί υπερτασικη  αγωγή.Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν έχει κανένα σύμπτωμα όπως αίσθημα παλμων,στηθάγχη,καρδ. Ανεπάρκειας κτλ και δεν έχει επισκέπτει πότε καρδιολόγο.Από ότι έχω αντιληφθεί κάποια στιγμή ,κάπου,κάποιος της το έδωσε σαν πρώτη αγωγή και συνεχίζει ες αει να το παίρνει.Δυσκολευομαι να πιστέψω ότι είναι τυχαίο γεγονός και συμβαίνει μόνο σε εμένα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση