Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
27 Απριλίου 2024, 22:44:43

Αποστολέας Θέμα: Ψηφίστε όποιον θέλετε, αλλά ΨΗΦΙΣΤΕ !  (Αναγνώστηκε 2324 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Οκτωβρίου 2014, 10:13:24
Αναγνώστηκε 2324 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αύριο, Κυριακή 12/10/2014, οι περισσότεροι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας έχουν εκλογές.

Συνάδελφοι, ψηφίστε όποιον θέλετε, αλλά όμως ΨΗΦΙΣΤΕ !

Με την αποχή δεν λύνεται τίποτε.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Ιουνίου 2016, 01:27:04
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
07/06/2016
Της Αγγελικής Σπανού.


Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι βαθαίνει η συλλογική κούραση, η απόγνωση, η απέχθεια για όσα συμβαίνουν στην δημόσια σφαίρα, η αμφισβήτηση της ικανότητας και της εντιμότητας του πολιτικού προσωπικού. Ολα αυτά μαζί ενισχύουν τη διάθεση για αποστασιοποίηση, το κλείσιμο στον ατομικό μικρόκοσμο και την αδιαφορία για τα κοινά, τελικά τη δήλωση πρόθεσης αποχής στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν.
Ο Γ. Κωνσταντινίδης της Pro Rata έχει διαπιστώσει ότι το μεγαλύτερο μέρος όσων προσανατολίζονται στην έξοδο από την εκλογική διαδικασία είναι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν απογοητευτεί αλλά δυσκολεύονται να καταφύγουν στο παλιό πολιτικό σύστημα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων των εκλογών του Σεπτέμβρη προκύπτει ότι οι περισσότεροι που δεν πήγαν στην κάλπη κινούνται στον μεσαίο χώρο, έστω και αν δεν αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί.
Ακόμη και αν δεν μπορεί να σκιαγραφήσει κανείς με ακρίβεια εκείνον και εκείνη που δεν θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, η κοινή λογική λέει ότι δεν πρόκειται για φανατικούς, μισαλλόδοξους ή ανόητους, με την έννοια ότι, τουλάχιστον, σκέφτονται και αμφιβάλλουν, γι αυτό δυσκολεύονται να επιλέξουν.
Αυτό όμως κάνει ακόμη πιο οδυνηρή για το σύνολο την απόφασή τους να μείνουν εκτός και μακριά. Γιατί οι άλλοι, οι φανατικοί, οι μισαλλόδοξοι και οι ανόητοι πάνε οπωσδήποτε στην κάλπη, για να εκτονώσουν το θυμό, τα απωθημένα, τα ελλείμματά τους. Η αποχή σου αφήνει το χώρο ελεύθερο σε όσους σε κάνουν να αηδιάζεις με το γίγνεσθαι στη δημόσια σφαίρα. Επιλέγουν για σένα εκείνοι που δεν θέλεις να βρίσκονται δίπλα σου.
Αν στην Αυστρία δεν κινητοποιούταν ο δημοκρατικός κόσμος και η συμμετοχή ήταν μικρότερη, μπορεί να κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές ο ακροδεξιός υποψήφιος. Αν στην Κύπρο η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη, μπορεί να μην τα κατάφερνε το ΕΛΑΜ να εκπροσωπηθεί στη Βουλή. Και ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε στη χώρα μας αν κυβέρνηση δεν έβγαζαν οι ηλικιωμένοι και οι συντεχνίες.
Η δημοκρατία μας είναι προβληματική αλλά παραμένει το καλύτερο πολίτευμα στον πλανήτη, η ΕΕ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο αλλά παραμένει το συγκλονιστικότερο πολιτικό σχέδιο μετά τον πόλεμο, η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη δεν μας βγήκε σε καλό αλλά μια έξοδος θα μας παρέδιδε στην αγριότητα των αγορών και την αστάθεια του γεωπολιτικού μας περίγυρου. Και βέβαια έχουμε κάτι να χάσουμε, ακόμη και όταν πιστεύουμε ότι μένουν μόνο οι αλυσίδες.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
53533 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2008, 02:32:31
από kvasilakos
2 Απαντήσεις
24865 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Σεπτεμβρίου 2008, 11:02:46
από timex
3 Απαντήσεις
45311 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Απριλίου 2010, 15:35:47
από Νίκος Αγγελής
1 Απαντήσεις
2652 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιουνίου 2013, 07:18:21
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2613 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Οκτωβρίου 2018, 08:51:02
από Argirios Argiriou