Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (24/253) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Εύγλωττο άρθρο της "Καθημερινής" - μόνο που δεν χρειάζεται να είναι κανείς διδάκτωρ του Harvard για να κάνει αυτές τις διαπιστώσεις:

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσόστο, ανά 1.000 κατοίκους, κατανάλωσης σε Ημερήσια Δόση (συνταγογράφησης) για αντιδιαβητικά φάρμακα και αντιβιοτικά απ' όλες της χώρες του ΟΟΣΑ. Μήπως έχουμε αντίστοιχα άριστο έλεγχο του διαβήτη ή των λοιμώξεων; Οχι, βέβαια. Εύλογα τίθεται το ερώτημα αν οι ποσότητες που συνταγογραφήθηκαν ήταν απαραίτητες και σύμφωνα με τις ενδείξεις.

Ολόκληρο το άρθρο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Απόσπασμα από ακόμη ένα άρθρο της ίδιας εφημερίδας για την παραγραφή της εισφοράς των φαρμακευτικών εταιρειών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και σήμερα, οι πελάτες-μαμούθ των φαρμακοβιομηχανιών, όπως το ΙΚΑ, ψωνίζουν σε λιανική τιμή, χωρίς καμιά έκπτωση ή άλλο διακανονισμό.

Το «δώρο» προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ, σηματοδοτεί για μία ακόμη φορά και την ήττα των πολιτικών που επιχείρησαν να θέσουν το ελάχιστο δυνατό όριο στο ξέφρενο πάρτι που γίνεται σε Ταμεία και νοσοκομεία, με την ανεξέλεγκτη φαρμακευτική δαπάνη η οποία το 2007 σημείωσε ρεκόρ δεκαετίας.

Ολόκληρο το άρθρο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί ασχολούνται ...με το 3%. Α, ναι, είπαμε: μας κακοφαίνεται όταν περιορίζονται τα κέρδη. Είναι αξιοσημείωτο ότι στην ανακοίνωση τους οι φαρμακοποιοί χαρακτηρίζουν τις επιχειρήσεις τους ...μικρομεσαίες!
(Από τη σημερινή Ελευθεροτυπία)

Κλειστά τα φαρμακεία στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα φαρμακεία του Λεκανοπεδίου, με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Ο Σύλλογος καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, «που μη μπορώντας εδώ και χρόνια να εισπράξουν από τις φαρμακευτικές εταιρείες το 3% ως ποσό επιστροφής προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, με αιφνιδιαστική τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο προσπαθούν να το υφαρπάξουν από τα φαρμακεία. Η εν λόγω τροπολογία, μαζί με τα δυσβάσταχτα πλέον χρέη του Δημοσίου και των άλλων ασφαλιστικών Ταμείων προς τα φαρμακεία, τα οποία με την ενοποίησή τους ενδέχεται να μείνουν επί μακρόν ανεξόφλητα, θα οδηγήσουν στην εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλαδή των φαρμακείων».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

THROUSOS:
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Ο "ΑΛΛΟΣ" ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΔΙΝΩ    "Ο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ" ??? ??? ???

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ Ο "ΑΛΛΟΣ" ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΩ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΔΙΝΩ    "Ο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ" ??? ??? ???

--- Τέλος παράθεσης ---

Κατ' αρχήν, καλώς όρισες στο Φόρουμ της ΠΦΥ. Μια και δείχνεις πολύ ενημερωμένος, θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις στο με τί ποσοστό κέρδους επί της λιανικής τιμής ενός φαρμάκου δουλεύουν τα φαρμακεία; Επίσης, τί καθαρό μέσο ημερήσιο και μηνιαίο κέρδος αποκομίζει ένα "μικρομεσαίο" φαρμακείο; Με δικά σου παραδείγματα/εμπειρίες και αν θέλεις φυσικά.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση