Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας
THROUSOS:
"Μήπως ένας γιατρός θα ήταν καλύτερο να εκφέρει γνώμη; Εκτός αν κάποιος δώσει μια ωραιότατη καλλυντική λοσιόν. Ποιος; Ο φαρμακοποος>>
Οτι καλυντικο προτεινω εγω , πρωτη ερωτηση ειναι ποσο κοστιζει ενω η αυθεντια του δερματολογου πληρωνεται ! Στο καλυντικο αναφερομαι
Ο δερματολογος ειναι ισως ο ακριβοτερος !
THROUSOS:
Ποσοι γιατροι πουλανε φαρμακα Εμβολια Φακοι επαφης καλλυντικα συμπληρ.διατροφης ΑΛΛΑ μην τους βαζουμε ολους στο ιδιο σακι
EzeΤΡΟΛ:
Χωρίς να θέλω να ακυρώσω το ρόλο τoυ κλάδου σας, user Throusos, θα ήθελα να παραθέσω τη "δική μου" οπτική γωνία. Συγγνώμη προκαταβολικά αν το ύφος μου γίνεται λίγο εριστικό για τις ανάγκες του thread (που λέει και ο iGP), δεν είναι το φυσικό μου, απλά έτσι μου βγήκε στην παρούσα στιγμή. Επίσης, λόγω του ότι είμαι ανώνυμος, έχω ένα handicap στην μεταξύ μας "αντιπαράθεση" αλλά στην παρούσα καταχώρηση υπολαμβάνω ότι και το δικό σας username πρόκειται για nickname, εκτός αν με διορθώσετε.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςχτυπησε το παιδι μου ,εχει ενα μικρο τραυμα ποιος θα μου το περιποιηθει ? ο φαρμακοποιος
--- Τέλος παράθεσης ---
Φαντάζομαι ότι δεν πρέπει να πρόκειται για κάτι παραπάνω από μια γρατζουνιά, αλλιώς ποιός θα το περιποιηθεί; ο γιατρός.
Εγγραφή ή Είσοδοςποιος θα μου πει ποιοι γιατροι υπαρχουν στην περιοχη ? ο φαρμακοποιος
--- Τέλος παράθεσης ---
Αλλά και άλλοι μπορούν να βοηθήσουν, ε; Γείτονες, συγγενείς, φίλοι, λοιποί μαγαζάτορες, χρυσός οδηγός, κ.α. Στα δε χωριά και κωμοπόλεις, είναι ακόμη πιο εύκολο.
Εγγραφή ή Είσοδοςποιος θα μου δωσει δανεικα φαρμακα γιατι στο ικα εχω ραντεβου σε ενα μηνα ? ο φαρμακοποιος
--- Τέλος παράθεσης ---
Σε ποιόν θα επιστρέψει η συνταγή; Στον φαρμακοποιό. Άρα τι κανουμε; Παριστάνουμε τον καλό Σαμαρείτη με το αζημίωτο.
Εγγραφή ή Είσοδος< αν και στον κανονισμο του ικα αναφερεται οτι δεν πρεπει να δανειζονται οι ασφαλισμενοι απο τα ιδιωτικα φαρμακεια>
--- Τέλος παράθεσης ---
Τον ξέρουμε, αλλά δεν τον εφαρμόζουμε πάντα τον κανονισμό. Πιο πολύ γουστάρω αυτούς -τους έστω λίγους- που σας τη σκάνε και δεν σας φέρνουν μετά συνταγή και αν τους πρήξετε, αλλάζουν και φαρμακείο. ;D
Εγγραφή ή Είσοδοςεβγαλα κατι σπυρακια ειναι σοβαρο? ο φαρμακοποιος
--- Τέλος παράθεσης ---
Να τολμήσω μια τυπική προσέγγιση σας;
-Μάλλον δεν πρέπει να είναι σοβαρό. Πάρε αυτή την αλοιφή, και άμα δεν σου περάσει, πήγαινε στον γιατρό. Α, και μη ξεχάσεις να του πεις να σου τη γράψει.
Εγγραφή ή Είσοδοςο γατρος εγραψε ενεσεις ,ποιος θα μου τις κανει ? ο φαρμακοποιος
--- Τέλος παράθεσης ---
Μάλλον ομιλούμε για ενδομυικές ενέσεις. Καλό είναι να τις κόψετε, ειδικά κάτι ενέσεις δικλοφαινάκης στον μείζονα γλουτιαίο μυ που κάνετε, γιατί τώρα πια θεωρούνται passé, όπως λένε και τα link που παραθέτει ο κ. Argiriou, και μόνο αποστήματα και ινώσεις δημιουργείτε, ενώ και η ενδομυική οδός απορρόφησης είναι αμφισβητήσιμη.
Τέλος, παραμένει η απορία μου για το ποσοστό κέρδους με το οποίο δουλεύετε, επί της λιανικής τιμής του φαρμάκου. Αν θέλεις, μας το αποκαλύπτεις. Πάντως, ευχαριστούμε για την παρουσία σου στο Φόρουμ, που ελπίζουμε να συνεχιστεί.
Harper:
Κάθε φαινόμενο έχει την ερμηνεία του...ιΜετά από πολύωρη αλλά ανεπιτυχή αποκρυπτογράφηση ιδού οι ερμηνείες που δίνω εγώ:
α.Η Στέλλα, μετά την ακαδημαϊκού επιπέδου επιστολή στον πρωθυπουργό έπαθε αλλεπάλληλα μικροισχαιμικά και το καταπονημένο σύστημα μετά από την ανεπιτυχή-στιγμιαία φόρτωση των vista κατερρευσε και τώρα τρέχει και πάλι σε περιβάλλον dos...δυστυχώς στην επανεκκίνηση έκανε boot από το εδώ φόρουμ
β.zyprexa rules!!!(η πιθανότερη)
Αν δεν συμφωνειτε με τις άνωθεν επιστημονικές ερμηνείες ή δεν έχετε να προτείνετε κάτι τότε ίσως απλά κινούμαστε στη σφαίρα του μεταφυσικού!!!μπουουουοουουουου ::)
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---οταν θελεις ενα μηνα για να πας να γραψεις συνταγες στο ικα χρονιων νοσηματων τι κανεις ? δανειζεσαι
--- Τέλος παράθεσης ---
Δανείζεσαι με το αζημίωτο.
Ή προγραμματίζεις έγκαιρα.
--- Παράθεση ---την αυτοθεραπεια δεν τι ξερετε ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Την ξέρουμε αλλά δεν συμβάλουμε σ’ αυτή.
--- Παράθεση ---μην βαζουμε ολους στο ιδιο σακι εγω ουτε κρυμενα κουπονια εχω ουτε βιβλιαρια και ας μου ζηταει ο συναδελφος σας που ειναι διευθυντης στο ικα και αλλοι κουπονια και βιβλιαρια !
--- Τέλος παράθεσης ---
Και τα κουπόνια από τα «δανεικά» που είναι; Στο αυτοκίνητο;
--- Παράθεση ---οταν θελεις 30-50ευρω για μια εξεταση απο ειδικο γιατρο τι κανεις?
--- Τέλος παράθεσης ---
Πληρώνεις!
--- Παράθεση ---"Αυτό τι νόημα έχει; Για να ζηλέψουμε;
Θα ήθελες να μας πεις τι παραπάνω κάνει ένας φαρμακοποιός από ένα φαρμακοϋπάλληλο; (Εκτός από το να βγάζει 44000 μέσο ετήσιο εισόδημα);
Τα φαρμακεία στον αυτόματο που λειτουργούν μόνο με τους υπαλλήλους τι είναι;"
Τα μαυρα χρηματα που πανε οι εκβιασμοι ? οι τσοβολαδες των συναδελφων σας που πανε? αλλα λεω και γω μην τα βαζουμε οπως εσεις ολα στο ιδιο σακι
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ κατατοπιστική απάντηση για τη διαφορά φαρμακοποιού και φαρμακοϋπάλληλου!
Επίσης δεν ανέφερες τι είναι το (καθόλου αμελητέο) υπόλοιπο 40% του τζίρου των φαρμακείων (αφού το 60% είναι από ασφαλιστικά ταμεία, που δεν ξέρω που σας ενοχλεί. Όποτε σας χρωστάνε, τραβάτε μια εικονική διακοπή σύμβασης για 1-2 μέρες και όλα ρυθμίζονται. Βλέπε πρόσφατο παράδειγμα ΟΠΑΔ. Οι γιατροί που τους χρωστάνε εφημερίες εδώ και μήνες, πως θα πάρουν τα λεφτά τους; )
Και περί κλειστών επαγγελμάτων; Hexalen; Ωχ, δε γράφεται πιά αυτό; Πόσο κάνει;
--- Παράθεση ---Οτι καλυντικο προτεινω εγω , πρωτη ερωτηση ειναι ποσο κοστιζει ενω η αυθεντια του δερματολογου πληρωνεται
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα καλλυντικά που γράφει η αυθεντία ο δερματολόγος, που «εξαργυρώνονται»; Στο φαρμακοποιό.
--- Παράθεση ---Ποσοι γιατροι πουλανε φαρμακα Εμβολια Φακοι επαφης καλλυντικα συμπληρ.διατροφης
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που κάνουν αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουν την απαραίτητη εξειδίκευση; Πέφτω από τα σύννεφα. Πόσοι φαρμακοϋπάλληλοι πουλάνε φάρμακα, εμβόλια, καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής; Εξαιρούμε τους Φακοι επαφης.
Υπενθυμίζω από παλιότερο μου μήνυμα:
Συνταγογραφώ ανά μήνα σε ασθενή caps Sutent 50, με γνωμάτευση από ογκολόγο και λιανική τιμή περίπου 8000 ευρώ.
Το φάρμακο δεν είναι νοσοκομειακό, και κάνει τον φαρμακοποιό (αν βρίσκεται στο φαρμακείο και δεν έχει αναλάβει ο αυτόματος – φαρμακοϋπάλληλος) με 3 (εξειδικευμένες πρέπει να παραδεχτώ) κινήσεις (κατέβασμα από ράφι, ξεκόλλημα κουπονιού με το must επιμηκυμένο νυχάκι, επικόλληση κουπονιού) πλουσιότερο κατά 2000 ευρώ κατά προσέγγιση.
Βλέπεις δε μας βοηθάς κι εσύ, που ξέρεις τα ποσοστά κέρδους, να προσεγγίσουμε με ακρίβεια το ποσό.
Θα μπορούσα να το δώσω εγώ με ποσοστό κέρδους 10%;
Αν το έδινα εγώ (φθηνότερα) θα είχε μειωμένη δραστικότητα;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση