Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (45/253) > >>

orfeo:
Εκτός από αλλόκοτη προσέγγιση στα ιατρικά περιστατικά έχω και αλλόκοτες απορίες: Το "trojy" είναι παραλλαγή του "trojan"; Ρωτάω έτσι, για το σημειολογικό του πράγματος.
(Προαιρετική φυσικά η απάντηση)

trojy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤότε να ρωτήσω [αφελώς] γιατί μια άδεια ιδρύσεως φαρμακείου κοστολογείται στην πιάτσα μέχρι και 500 χιλιάρικα προκειμένου ν' αλλάξει χέρια;
Επίσης γιατί [συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη] η άδεια ανήκει στον φαρμακοποιό για να την μεταβιβάσει κληρονομικώ τω δικαιώματι σε τέκνο του ή να τη μοσχοπωλήσει μετά τη συνταξιοδότηση του; Φανταστείτε, για παράδειγμα, η θέση ενός ιατρού στο ΕΣΥ μετά την συνταξιοδότηση του να μεταβιβάζεται στο παιδί του ιατρού ή να την ...πωλεί (!!) ο ιατρός.
--- Τέλος παράθεσης ---

Αν μιλάμε για την "άδεια ιδρύσεως φαρμακείου" αυτή ξεκινάει από δωρεάν μέχρι πάρα πολλά χρήματα, αν περιλαμβάνει δημοτικό διαμέρισμα με "ιδιαίτερα χαρακτηριστικά". Αν για παράδειγμα το δημοτικό διαμέρισμα περιλαμβάνει 1 μεγάλο περιφερειακό νοσοκομείο, και ο μικρός αριθμός φαρμακείων επιτρέπει ελεύθερο ωράριο τότε μιλάμε για περίπτωση αντίστοιχη πρακτορείου ΟΠΑΠ. Επειδή όμως τα νοσοκομεία είναι λίγα, και οι καλές περιπτώσεις σπανίζουν... όταν λέμε για αγορά φαρμακείου, εννοούμε κατ' ουσία την αγορά 2 αδειών (ιδρύσεως κ' λειτουργίας).
Ας πάμε στο ψητό.. Τί αγοράζει κανείς με 500000 € ?
1. Φήμη κ' πελατεία
2. Εξασφάλιση σταθερού μισθώματος με τον ιδιοκτήτη
3. Έπιπλα - εξοπλισμό
4. Τεχνογνωσία ( συνταγές για κρέμες και άλλα καλλυντικά)
5. Φάρμακα, ομοιοπαθητικά και καλλυντικά
6. Πόστο πόστο πόστο (Αμερικανικό μοντέλο marketing)
7. Αποκλειστική υποστήριξη από τον παλιό φαρμακοποιό (Αγγλικό μοντέλο marketing για human resources).
8. Κομπινογνωσία ή Γνώρα ή Λαμογνωσία ή Συμπαιγνοετοιμασία ή αποκλειστική διάθεση φαρμάκων σε κλινικές (Ελληνοιταλικό μοντέλο)

Δεν θα προσπαθήσω, γιατί δεν μπορώ, να εξηγήσω το σκεπτικό του νομοθέτη. Δεν μπορώ να αμφισβητήσω ότι τα φαρμακεία είναι ΚΑΙ εμπορικά μαγαζιά. Στην περίπτωση που πεθάνει ο φαρμακοποιός, οι κληρονόμοι του, μπορούν μέχρι και για 7 χρόνια να εκμεταλλεύονται το φαρμακείο, που απαραιτήτως θα έχει κάποιον υπεύθυνο φαρμακοποίο. Δεν γνωρίζω αν μπορούν να μεταφέρουν την άδεια του θανόντος σε άλλον.
Να διαμαρτυρηθώ επίσης, γιατί οι φαρμακοποιοι δεν έχουν εφάπαξ. (να γκρινιάξω και εγώ για κάτι)

Ειλικρινά, δεν μπορώ ούτε να δικαιολογήσω, ούτε να αιτιολογήσω το τί γίνεται με το μαύρο χρήμα. Μαύρο χρήμα υπάρχει παντού και θέλει 2! Βρίσκουν θύματα και τα κάνουν οι παλιοί φαρμακοποιοί, όχι όλοι. Επίσης, θα σας συνιστούσα να είστε πολύ εκλεκτικοί σε αυτά που ακούτε γιατί σπάνια είναι αλήθεια. Τα νούμερα που ακούγονται είναι συνειδητά φουσκωμένα και απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. 

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Συμφωνώ επομένως ότι για τα ασφαλιστικά Ταμεία το βάρος αθροιστικά θα αυξηθεί, όπως και ο συνταγογραφικός φόρτος του ιατρού. Απλά αυτό που ίσως μειωθεί, μέχρι ενός βαθμού πάλι, είναι η (έως και σε προκλητικό βαθμό) συσσώρευση υπερκερδών από το μέχρι τότε μοναδικό φαρμακείο του χωριού.
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπερκέρδη ή όχι, είναι δουλειά της εφορίας :).  

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςλέγε με μετανάστη με πόνο στη μέση, που δεν θέλω να πάρω την πραζόλη με το αντιφλεγμονώδες που μου έχει γράψει ο ιατρός, αλλα θέλω μόνο μία σφραγίδα στο βιβλιάριο μου από το φαρμακείο σου
--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςR e s p e c t στον γίγαντα που το έκανε αυτό, δηλαδή που πήρε τη συνταγή του ιατρού με ΜΣΑΦ-πραζόλη και την έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του!! Αλλά, δυστυχώς, αν είναι ξένος, σε λάθος χώρα βρήκε να έρθει...
--- Τέλος παράθεσης ---
Εννοούσα το φαινόμενο της αναρρωτικής-μαϊμού. Ο τύπος ήθελε μόνο τη σφραγίδα του φαρμακείου για να πείσει τον ιατρό του, ότι παίρνει τα φάρμακα του, και συνεχίζει να πονάει.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυμφωνώ ότι οι Κυριακές είναι για DVD και relaxάρισμα. Από Δευτέρα πάλι, "πίκρα και φαρμάκι", εεεε... "συνταγές και επείγοντα" για εμάς - και εισπράξεις για τους άλλους.

--- Τέλος παράθεσης ---
Είθε αύριο να σε επισκεφτεί μοντέλο 18αχρονο με θωρακικό και περιμαστικό άλγος. H φαρμακευτική της αγωγή να περιλαμβάνει Augmentin 1g + Prazole 40mg

@ Orfeo: To TROjY, προέρχεται από τον ιό Trojector aka Athens
@ Orfeo: Αλλόκοτη-παράδοξη, ήταν κατά τη γνώμη μου, η συγκεκριμένη επιλογή γαστροσυσχετιζόμενου σκευάσματος, όχι με βάση τον ασθενή, αλλά με βάση το φαρμακείο.

Επειδή δεν έχω γράψει κάτι σοκαριστικό για σήμερα...
"67% των φαρμακοποιών ιδιοκτητών φαρμακείων είναι γυναίκες"
Και μόνο για το παραπάνω, οφείλετε να έχετε μία παραπάνω κατανόηση... (δισωμία του Χ)

trojy:
Συζητείται έντονα η αύξηση του ΦΠΑ κατά 2%. Οποιαδήποτε αλλαγή πιάνει σίγουρα τα παραφάρμακα, και ενδεχομένως και τα φάρμακα (τώρα στο 9%).
Πριν βιαστούν οι φαρμακοποιοί - συνάδελφοι να φορτώσουν την αποθήκη τους με φάρμακα, καλό θα είναι να αναλογιστούν και την φημολογία για δραστική μείωση τιμών (~20%) για κινήσιμα σκευάσματα γύρω στον Απρίλη.

'Οσον αφορά τα ακριβά σκευάσματα, humira, enbrel κλπ, ο ΟΠΑΔ ενημέρωσε ότι θα καλύπτει τη δαπάνη τους με τον ισχύοντα τρόπο μέχρι και την 01/05/09 (αργία/απεργία/αεργία Πρωτομαγιάς). Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύσει και με τα άλλα ταμεία.

EzeΤΡΟΛ:
Ε, και; Τί με νοιάζει εμένανε; Δηλαδή αν εγώ κόψω τα περιττά φάρμακα και περιορίσω τις σπατάλες θα σωθεί το κράτος; Ή μήπως είμαι ο μοναδικός που γράφει φάρμακο με τη σέσουλα; Αφού κι άλλοι το κάνουν! Ωχ, αδερφέ, δε μας (α)παρατάς τώρα... τα ίδια και τα ίδια...

Στο χείλος του γκρεμού τα ασφαλιστικά ταμεία
Δίνουν άνιση μάχη με τα ελλείμματα, τις ανεξέλεγκτες δαπάνες στους κλάδους υγείας και τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό. 
....
Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί και οι κλάδοι Υγείας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρωτοφανή αύξηση των δαπανών, κυρίως για φάρμακα. Συγκεκριμένα, από το 2005 έως και το 2008 η πραγματική αύξηση στις δαπάνες για φάρμακα είναι 64%, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 3,8 δισεκατομμύρια.
....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

trojy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕ, και; Τί με νοιάζει εμένανε; Δηλαδή αν εγώ κόψω τα περιττά φάρμακα και περιορίσω τις σπατάλες θα σωθεί το κράτος; Ή μήπως είμαι ο μοναδικός που γράφει φάρμακο με τη σέσουλα; Αφού κι άλλοι το κάνουν! Ωχ, αδερφέ, δε μας παρατάς τώρα... τα ίδια και τα ίδια...
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος; Πού είναι ο υπεύθυνος;
Μου θυμίζει τη διαφήμιση. Η προσωπική μου γνώμη αρμονίζεται με τον Κουμφούκιο, "Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να κοιμάται ήρεμος".

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο χείλος του γκρεμού τα ασφαλιστικά ταμεία
Δίνουν άνιση μάχη με τα ελλείμματα, τις ανεξέλεγκτες δαπάνες στους κλάδους υγείας και τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό. 
....
Σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί και οι κλάδοι Υγείας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πρωτοφανή αύξηση των δαπανών, κυρίως για φάρμακα. Συγκεκριμένα, από το 2005 έως και το 2008 η πραγματική αύξηση στις δαπάνες για φάρμακα είναι 64%, με αποτέλεσμα να απαιτούνται 3,8 δισεκατομμύρια.
....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Επειδή μου φάνηκε εξωπραγματικό το νούμερο, είπα να ρίξω μία καλύτερη ματιά στα μικρά γράμματα. Ξεκινώντας με το γεγονός ότι η πηγή είναι από την εφημερίδα Έθνος, και το link είναι από το Mega Channel, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η ενημέρωση που θα είχα θα είχε την σφραγίδα της αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας του ΔΟΛ.  8)

64 %? Η πραγματική όπως λέει φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 64%... Μπορεί να ζω σε παράλληλο σύμπαν, ή σε εικονική πραγματικότητα, αλλά αν ήθελα να υπολογίσω την πραγματική δαπάνη θα σκεφτόμουν έτσι:
Το 2005, υπήρχε μεγάλο πλήθος ταμείων με συνολική φαρμακευτική δαπάνη ¨x" .
Το 2008, υπήρχαν λιγότερα ασφαλιστικά ταμεία, αφού έγινε συγχώνευση. Η συνολική φαρμακευτική δαπάνη (από όλα τα ταμεία είναι "y".
Για να υπολογίσω την πραγματική δαπάνη, θα χρησιμοποιήσω την απλή μέθοδο των τριών...
Το "x" είναι το 100%, το "y" ΄πόσο είναι ;

Μπορεί βέβαια να το κάνω λάθος, αλλά ας "μαι σειγχορύσαιται", δεν έχω βγάλει και κανένα "εργαστήρι δημοσιογραφίας".

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση