Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (59/253) > >>

ZArk:
Εγώ έχω αποποιηθεί τον ρόλο πλυντηρίου εδω και 2 μήνες.

Άσε που έχω κόψει και τα απλά χάπια παρακεταμόλης (στα φαρμακεία κυκλοφορούν ακόμα με τις ΜΑΥΡΕΣ ετικέτες).

Εσείς πλένετε ακόμα?  :o ;D

EzeΤΡΟΛ:
Δηλαδή, έκοψες στον Ασφαλισμένο - Ασθενή την έκπτωση στο Μουκοσολβάν, Κάουντερπέιν, Μπαναντόλ, Κλαρισίντ κ.λπ.; Πώς μπόρεσες, άσπλαχνε;  :D

Άσε που έχω την εντύπωση ότι τώρα που τα κουπόνια έγιναν χρωματιστά και πλέον "χτυπάνε στο μάτι" του ελεγκτή, το Φαρμακείο, ακόμη και αν τα συνταγογραφήσουμε, κρατάει ολόκληρη την τιμή χωρίς συχνά να το αναφέρει στον Ασφαλισμένο, για να μη δυσαρεστηθεί ο Ασφαλισμένος και χαλάσει η σχέση Φαρμακοποιού - Ασφαλισμένου καθώς και για να νομίζει ο Ασφαλισμένος ότι πληρώνει μόνο συμμετοχή και να συνεχίζεται απρόσκοπτα η κατανάλωση (και το ξέπλυμα.)

Επίσης, ανακύπτει και το εξής ζήτημα: Κάποιος Ασφαλισμένος που έχει Ca προστάτη, είτε στ΄αλήθεια είτε μουσαντένιο,  μέχρι τώρα έπαιρνε τα σπρέι Οτριβίν, κρέμες Λέοντος κ.λπ. ΔΩΡΕΑΝ. Tώρα, που αυτά είναι και με τη βούλα (δλδ το χρώμα του κουπονιού) χαρακτηρισμένα OTC, θα αρχίσει να τα πληρώνει;  ???  :o

ZArk:
To Ca προστάτη δεν έχει δικαίωμα (τουλάχιστον στο δικό μου πλυντήριο)  0% σε όλα τα φάρμακα, παρά μόνο για αυτά που έχουν σχέση με τη νόσο. Άρα τα otrivin και ta counterpain, όπως και τα voltaren gel- shampoo έχουν συμμετοχή (ή μάλλον είχαν) 25%.

Οι φαρμακοποιοί μην νομίζεις οτι θέλουν να μαζεύουν κουπόνια για 66 λεπτά. Αν λέει ο γιατρός ότι δεν γράφεται ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ και άρα το πληρώνεις. Λιγότερη γραφειοκρατία για όλους.

Η μεγαλύτερη χαρά μου είναι όταν έρχεται η μία και μοναδική του είδους "ασθενής"( ναι μόνο μια έχω του είδους γεμίζω τη σακούλα και πάω πλυντήριο) που έβγαζε 4 panadol, 6 ponstan. 3 panadol extra, 2 panadol cold flu, 1 otrivin, 2 voltaren gel , 1 counterpain kai 1-2 ΜΣΑΙΦ να ακούει οτι ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΟΣ από το 1 Brufen !!!!
Το βλέμμα της - "τόσα λεφτά έχω πληρώσει στα ταμεία" - είναι όλα τα λεφτά!!

orfeo:
Αν δεν κάνω λάθος, έχει ήδη αρχίσει να τυπώνεται και η επόμενη έκδοση του Εθνικού Συνταγολογίου...Πότε θα το δούμε από κοντά, βέβαια, δεν μπορώ να γνωρίζω...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...4 panadol, 6 ponstan. 3 panadol extra, 2 panadol cold flu, 1 otrivin, 2 voltaren gel , 1 counterpain kai 1-2 ΜΣΑΙΦ να ακούει οτι ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΟΣ από το 1 Brufen !!!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν μου επιτρέπετε, συνάδελφε, η ασθενής σας φαίνεται να κάνει κατάχρηση αναλγητικών -αν όλα αυτά τα "ξεπλένει" κάθε μήνα χωρίς κάποια διαγνωσμένη πάθηση. Δε θα μου φαινόταν παράξενο να κάνει π.χ. κεφαλαλγία από κατάχρηση αναλγητικών και να προσπαθεί να την αντιμετωπίσει με περισσότερα αναλγητικά, αλλά όπως και να έχει φαίνεται να έχει σοβαρό και άλυτο προς το παρόν θέμα με τον πόνο -οργανικής ή ψυχογενούς αιτιολογίας.

Harper:
Με αφορμή την παραπάνω δήλωση ZARK ήθελα να ρωτήσω και εγώ:

Όταν συνταγογραφείτε σε ασθενή με Ca πχ προστατη ή μαστού και γράφουμε αντιυπερτασικά πχ ή κολλύρια για γλαύκωμα με ποιά συμμετοχή τους τα χορηγείτε?Μπορούμε όλα να τα εντάσσουμε στο 0% του Ca ή μόνο ό,τι σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με την νόσο?Έχω πολύ μεγάλο πρόβλημα με αυτό γιατί έχω στα χέρια μου μια εντολή που απαγορεύει τη συνταγογράφηση άλλων φαρμάκων πλην αυτών που άμεσα σχετίζονται με τη νόσο με 0% και αυτό αποτελεί μόνιμο θέμα διαμάχης με ασθενείς λες και είμαι κανένας σαδιστής και θέλω να πληρώνουν τα φάρμακα.Και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν κάποιοι "καλοί" συνάδελφοι τα γράφουν ΟΛΑ με 0% και άντε μετά να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας

Παρακαλώ θα ήθελα τις θέσεις σας σε αυτό το θέμα που ειλικρινά με απασχολεί πολύ

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση