Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (65/253) > >>

ZArk:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αν μου επιτρέπετε, συνάδελφε, η ασθενής σας φαίνεται να κάνει κατάχρηση αναλγητικών -αν όλα αυτά τα "ξεπλένει" κάθε μήνα χωρίς κάποια διαγνωσμένη πάθηση. Δε θα μου φαινόταν παράξενο να κάνει π.χ. κεφαλαλγία από κατάχρηση αναλγητικών και να προσπαθεί να την αντιμετωπίσει με περισσότερα αναλγητικά, αλλά όπως και να έχει φαίνεται να έχει σοβαρό και άλυτο προς το παρόν θέμα με τον πόνο -οργανικής ή ψυχογενούς αιτιολογίας.

--- Τέλος παράθεσης ---

ΟΧΙ συνάδελφε η ασθενής μου δεν κάνει κατάχρηση αναλγητικών, ξέπλυμα ευρύτατου οικογενειακού φαρμακείου κάνει.
Μαζεύει όλα τα παρακεταμόλια και τα ΜΣΑΦ της γειτονιάς για να κάνει την έξυπνη και την καπάτσα "θα στα γράψω εγώ στο βιβλιάριο μου" !!!

Αποτέλεσμα ήταν να  τσακωνόμαστε ΚΑΘΕ μήνα οτι δεν μπορεί να παίρνει ΟΛΑ ΑΥΤΑ για την ίδια, παρά την οσφυαλγία που προφασιζόταν (για την οποία δεν είχε έρθει ποτέ να την εξετάσω εγώ).

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜαζεύει όλα τα παρακεταμόλια και τα ΜΣΑΦ της γειτονιάς για να κάνει την έξυπνη και την καπάτσα "θα στα γράψω εγώ στο βιβλιάριο μου" !!!

--- Τέλος παράθεσης ---
Αν έμπαιναν κουπόνια στα λεμόνια, τα τσιγάρα και τις Kolynos, θα τα ξεπλέναμε κι αυτά...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςνα  τσακωνόμαστε ΚΑΘΕ μήνα

--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι κρίμα που κανείς δεν μας μίλησε για τον πραγματικό ρόλο μας, αυτόν της ΠΦΥ α λά ΕΛ = ξέπλυμα κουπονιών + καθορισμός ποσοστών συμμετοχής του Ασφαλισμένου.

Aντί να ασχολούμαι με αυτό που σπούδασα, ψάχνω εγκυκλίους του Οίκου του Ναύτου...
Και το αν είμαι καλός ή όχι στη δουλειά μου, εξαρτάται από τα ποσοστά που βάζω στους Ασφαλισμένους ...και το αν τους γράφω όλα τα κουπόνια...

trojy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜαζεύει όλα τα παρακεταμόλια και τα ΜΣΑΦ της γειτονιάς για να κάνει την έξυπνη και την καπάτσα "θα στα γράψω εγώ στο βιβλιάριο μου" !!!

--- Τέλος παράθεσης ---
Αν έμπαιναν κουπόνια στα λεμόνια, τα τσιγάρα και τις Kolynos, θα τα ξεπλέναμε κι αυτά...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςνα  τσακωνόμαστε ΚΑΘΕ μήνα

--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι κρίμα που κανείς δεν μας μίλησε για τον πραγματικό ρόλο μας, αυτόν της ΠΦΥ α λά ΕΛ = ξέπλυμα κουπονιών + καθορισμός ποσοστών συμμετοχής του Ασφαλισμένου.

Aντί να ασχολούμαι με αυτό που σπούδασα, ψάχνω εγκυκλίους του Οίκου του Ναύτου...
Και το αν είμαι καλός ή όχι στη δουλειά μου, εξαρτάται από τα ποσοστά που βάζω στους Ασφαλισμένους ...και το αν τους γράφω όλα τα κουπόνια...

--- Τέλος παράθεσης ---

Διακομιστή, για να μην ταλαιπωρείσαι, σου λέω ότι το "καλός στη δουλειά μου" δεν ορίζεται. Αν προσπαθήσεις να προσεγγίσεις το ¨καλός στη δουλειά σου", θα δημιουργήσεις thread μεγαλύτερο αυτού της "Στη χώρα της πολυφαρμακίας". Καλύτερα να προσπαθήσεις να βρεις το τελευταίο ψηφίο του Π (aka 3,14....) παρά να βασανιστείς σε κάτι που δεν έχει απάντηση.

Εγώ στη δουλειά μου προσπαθώ περισσότερο "να μην είμαι κακός" παρά ό,τι άλλο.

- Άσκηση για το σπίτι
Παίρνουμε μία σελίδα Α4. Βάζουμε ένα ξυπνητήρι μπροστά μας, και το ρυθμίζουμε στον χρόνο ταλαιπωρίας... ερρρ.. 5 min ήθελα να πω.
Φέρνουμε τη σελίδα οριζόντια, "μορφή landscape" όπως θα λέγαμε στο word.
Έπειτα, χωρίζουμε σε 6 στήλες στη σελίδα. 'Επειτα βάζουμε τις 6 παρακάτω επικεφαλίδες για κάθε στήλη.
Α) Χαρακτηριστικά του καλού ιατρού σύμφωνα με τα προσωπικά μου κριτήρια
Β) Χαρακτηριστικά του καλού ιατρού σύμφωνα με τα κριτήρια της οικογένειας μου
Γ) Χαρακτηριστικά του καλού ιατρού σύμφωνα με τα κριτήρια του εργοδότη μου
Δ) Χαρακτηριστικά του καλού ιατρού σύμφωνα με τα κριτήρια της φαρμακευτικής εταιρείας
Ε) Χαρακτηριστικά του καλού ιατρού σύμφωνα με τα κριτήρια του φαρμακοποιού
ΣΤ) Χαρακτηριστικά του καλού ιατρού σύμφωνα με τα κριτήρια των ασθενών..

Σε κάθε στήλη, συμπληρώστε αυτά που θεωρείτε εσείς τα πιο σημαντικά.
5 λεπτά αργότερα, θα χτυπήσει το ξυπνητήρι. Τα μολύβια κάτω.
α) Αν είστε ακόμα στην 1η στήλη, είναι ώρα να αλλάξετε επάγγελμα-λειτούργημα. Η' ζητάτε πολλά πράγματα από τον εαυτό σας, ή δεν σας ενδιαφέρουν οι υπόλοιποι ή δεν είστε για πολύ πνευματική εργασία κλπ κλπ.
β) Αν ξεκινήσατε από Γ+Δ στήλη, ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με τον συνδικαλισμό
γ) Αν πηδήξατε την Ε στήλη (στήλη του φαρμακοποιού), το καλό που σας θέλω να μην είστε στον ιδιωτικό τομέα ;)
δ) Αν έχετε φτάσει στην τελευταία στήλη, και δεν έχετε ακόμα κάψει το μυαλό σας, συγχαρητήρια προχωρήστε...

Κάψτε τη σελίδα και μην ξανακάνετε ποτέ την άσκηση.  ::)

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠοιός συνάδελφος που ξεκινάει τώρα το αγροτικό του έχει κάποια αντίστοιχη ενημέρωση; Αυτή τη λίστα με τις παθήσεις που είναι στο 10% και 0% ποιός γιατρός την πήρε επίσημα στα χέρια του όταν ξεκινούσε το αγροτικό του και από ποιόν φορέα; Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις από κάποιους φιλότιμους ιατρικούς συλλόγους στην επικράτεια. Μόνο αυτό.

--- Τέλος παράθεσης ---

1ον: Έχεις δίκαιο. Αυτά που ανέφερα ισχύουν για τα Ταμεία που ελέγχονται από το Υπ. Υγείας και το Απασχόλησης.
Στα των άλλων Υπουργείων υπάρχουν διακυμάνσεις που –ειδικά για τον Ο.Ν.- τις ξέρεις καλύτερα.
2ον: Δεν είναι δύσκολο, ούτε πρέπει να τα περιμένουμε όλα από τους Ιατρικούς Συλλόγους. Εξ' άλλου Έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν !!
Πάντως εμείς στη Μονάδα μας, πέραν της 1 βδομάδας που κρατάμε τα παιδιά εδώ για να ενημερωθούν και προσαρμοστούν, τους παραδίδουμε και ένα ντοσιέ με τα βασικότερα έγγραφα, όπως τα αφορώντα την υπαλληλική τους σχέση, τις άδειες, κ.λ.π καθώς και τις διατάξεις περί συνταγογράφησης.
Είναι πολύ εύκολο να τηρείς ένα τέτοιο αρχείο και να το αναπαράγεις –παραδίδεις, κάθε φορά που έρχεται νέος γιατρός.
Απλά, όπως πάντα, περιμένουμε «από το σύστημα» να το χειριστεί, ξεχνώντας ότι πολλές φορές με τις στάσεις μας και τις πράξεις μας, εμείς οι ίδιοι γινόμαστε οι ακραίες εκφράσεις του (είτε θετικά ακραίες είτε αρνητικά).

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος- Άσκηση για το σπίτι

Δ) Χαρακτηριστικά του καλού ιατρού σύμφωνα με τα κριτήρια της φαρμακευτικής εταιρείας
Ε) Χαρακτηριστικά του καλού ιατρού σύμφωνα με τα κριτήρια του φαρμακοποιού

--- Τέλος παράθεσης ---

Χμμμμ... το Δ και το Ε από το τεστ, δεν θα τα κάνω. Και αυτό, γιατί έχω έτοιμο τον ορισμό του καλού ιατρού σε σχέση μ΄αυτά:
Καλός ιατρός είναι αυτός που δεν χαρίζει κουπόνια (also known as  "δε χαρίζει κάστανα".)
Και ας λένε μετά διάφορα παπαγαλάκια (όπως συνέβη στο περιβάλλον μου) ό,τι θέλουν: Θα μας Κλαρισίντ τον Πιπ-Άσιντ.
Ο κάθε Ασφαλισμένος διαθέτει κρίση και ψάχνει τον ιατρό (και τον Φαρμακοποιό) που του αξίζει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση