Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Αφορολόγητο το επίδομα βιβλιοθήκης.
VickyTe:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓνωρίζει κάποιος κάτι γι αυτό?
Κάθε ιατρός που έχει υποβάλει αίτηση στη ΔΟΥ για να γίνει νέα εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των οικ. ετών 2012, 2013 και 2014, που σχετίζεται με το επίδομα βιβλιοθήκης πρέπει να υποβάλει στη ΔΟΥ την υπέυθυνη δήλωση που σας επισυνάπτουμε με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
--- Τέλος παράθεσης ---
Στη δικη μου εφορια ζητουσαν επιτοπου να συμπληρωσουμε αυτη την υπευθυνη δηλωση.
deleteduser:
1ον γιατί βαριεμαι να τρεχω στην εφορία.
2ον γιατί δεν κρατάω τα δικαιολογητικά παρελθόντων ετών πλήν του προηγούμενου. Μου τη δίνει όλη αυτή η χαρτούρα που απαιτεί μισό τετραγωνικό μέτρο αποθηκευτικού χώρου το χρόνο.
3ον: Η διεκδικηση αποπνεει εντονα δημοσιοϋπαλληλικό μικροσυνδικαλισμό, κοινωνική ανηθικότητα και βέρα ελληνική κουτοπονηριά. Τα επιδόματα αποτέλεσαν τα προηγούμενα χρόνια τον προσφιλή τρόπο αυξησης του εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων. Προσφιλής καθώς οσο ευκολα δίνονταν τόσο ευκολα μπορούσαν να κοπούν, αφορούσαν συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων και δεν επηρέαζαν τον βασικό μισθό. Ετσι η κυβέρνηση μπορούσε ανάλογα με τους μικροπολιτικούς συσχετισμούς να ευνοήσει συγκεκριμένες ομάδες υπαλλήλων χωρίς να αλλάζει τη συνολική μισθολογική πολιτική και ταυτόχρονα να διασπά τα μέτωπα ακόμη και όμορων συντεχνιών (πχ γιατροί και νοσηλευτές).
Ολα αυτά γνωστά και δεδομένα εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή τη φορά κάναμε ένα παραπάνω προκλητικό βήμα στο ίδιο πνευμα υποκρισίας και συντεχνιασμού. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε* την μερική φοροαπαλλαγή του συγκεκριμένου επιδόματος με την δικαιολογία ότι έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα - πρόκειται δηλαδή για χρήματα που έχουμε ήδη ξοδέψει για την εκπαίδευσή μας - χωρίς ταυτόχρονα την παραμικρή απαίτηση από μέρους του κράτους εργοδότη να δικαιολογήσουμε ότι το ποσό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί πραγματικά για το λόγο για τον οποίο χορηγήθηκε. Πολλώ μάλλον που η διεκδίκηση έγινε σημαία από την αριστεροτάμπελη συνδικαλιστική μας ηγεσία, η οποία ευαγγελίζεται μαι νέα, "αριστερή προσέγγιση" της λειτουργίας του κράτους.
ΥΓ1 Δεν προχωρώ σε μια συνολική κριτική του συστήματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των ιατρών (μια πολύ μεγάλη αμαρτωλή ιστορία που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων γιατρούς που δεν έχουν ανοίξει βιβλίο μετά τη σχολή ή την ειδικότητα, ετεροπληρωμένο συνεδριακό τουρισμό και κατευθυνόμενη από τις εταιρείες - ιατρικές και φαρμακευτικές - εκπαίδευση). Κατ΄ελάχιστον θα περίμενα το δημόσιο να ζητάει από τούδε και στο εξής την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών προκειμένου να καταβάλει την αποζημίωση (έτσι δεν την ορίσαμε για να πετύχουμε την φοροαπαλλαγή της;) για τα έξοδά των γατρών για βιβλία, συνέδρια, συνδρομές. Με τον τρόπο αυτό κάποιοι θα έμπαιναν πραγματικά στον πειρασμό να επιμορφωθουν. Και δεν προχωρώ παραπέρα μιλώντας πχ για δημιουργία ιατρικής βιβλιοθήκης (ηλεκτρονικής και μη), την φοροαπαλλαγή των αντίστοιχων εξόδων των ελευθερων επαγγελματιών κα
ΥΓ2 Σε όσους αντιπαραθέσουν τη δεδομένη ληστρική φορολογική πολιτική, αλλά και τη μεγαλη μισθολογική υποβάθμιση (υπό συζήτηση όσον αφορά στους γιατρούς) των τελευταίων χρόνων, έχω να αντιτάξω ότι πάντα θεωρούσα τις γενικευσεις και τους συμψηφισμούς προπέτασμα καπνού προς υπεράσπιση ατομικών και συντεχνιακών συμφερόντων. Και όχι: ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό.
*Κάτι μου λέει ότι είναι το τυράκι που κερδίσαμε καθώς το μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών ήταν τα μόνο εκ των ειδικών που δεν αποκαταστάθηκε.
ΑΡΗΣ:
Μπορείτε να τα διεκδικήσετε και να τα καταθέσετε στον ειδικό λογαριασμό αποπληρωμής δημοσίου χρέους.
D-Michalis:
Εγγραφή ή Είσοδοςπρόκειται δηλαδή για χρήματα που έχουμε ήδη ξοδέψει για την εκπαίδευσή μας - χωρίς ταυτόχρονα την παραμικρή απαίτηση από μέρους του κράτους εργοδότη να δικαιολογήσουμε ότι το ποσό αυτό έχει χρησιμοποιηθεί πραγματικά για το λόγο για τον οποίο χορηγήθηκε
--- Τέλος παράθεσης ---
Γενικά το κείμενο αποπνέει μία αγανάκτηση για τον τρόπο που κινούμαστε (συχνά στενά συνδικαλιστικά) και εν πολλοίς το συμμερίζομαι, χωρίς να μπορώ να ταυτιστώ.
Όμως το παραπάνω απόσπασμα είναι όλα τα λεφτά, αφού όντως στην πλειοψηφία μας το χρησιμοποιούμε ως εισόδημα και όχι ως εργαλείο μόρφωσης.
Ξέρω, θα αντιταχθούν πολλοί λέγοντας «μα τι λες τώρα ! ξέρεις πόσα έχω χαλάσει εγώ ..» αλλά, καλύτερα ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη.
VickyTe:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΞέρω, θα αντιταχθούν πολλοί λέγοντας «μα τι λες τώρα ! ξέρεις πόσα έχω χαλάσει εγώ ..» αλλά, καλύτερα ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Οσοι δε βολευτηκαν με φαρμ. αντιπροσωπους -οι περισσοτεροι τουλαχιστον εκει που ημουν - σιγουρα και βιβλια αγορασαν και κανενα οικονομικο συνεδριο πληρωσαν. Φτανει να δειτε στα συνεδρια τους παγκους των βιβλιοπωλων- πουλανε. Προσωπικα αγορασα τον Harrison στο πρωτο ετος ειδικοτητας! Υπαρχει γιατρος στην ειδικοτητα που δε χρειαστηκε να προμηθευτει βιβλια?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση