Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Μαΐου 2021, 20:57:19

Αποστολέας Θέμα: δευτερη ειδικοτητα  (Αναγνώστηκε 25743 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Ιουνίου 2017, 11:09:04
Απάντηση #30
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Γνωρίζω περίπτωση που έκανε Πυρηνική και κάπου στα μέσα το γύρισε Γ.Ι (και σοφά έπραξε γιατί οι πυρηνικοί πένονται), άρα γίνεται, αγνοώ όμως το διάστημα που μένει άμισθος κάποιος και πως υπολογίζεται.

6 Ιουνίου 2017, 12:06:14
Απάντηση #31
Αποσυνδεδεμένος

Vami


Ακριβως επειδη τελειωσα και δυο μερες πριν αν το γνωριζα θα μπορουσα να παραιτηθω και να αλλαξω ειδικοτητα!
Αν και το ολο συστημα για μενα ειναι λιγο χαζο ας μου επιτραπει η λεξη δεν υπαρχουν ειδικευομενοι με τοσα κενα,μαλιστα δεχομαι την λαντσα αμισθη για τον ευνοητο λογο.Δηλαδη για λαθος επιλογη χασιμο εναν ακομη χρονο.

12 Ιουνίου 2017, 19:49:37
Απάντηση #32
Αποσυνδεδεμένος

nasiaser


Δώσε εξετάσεις να πάρεις τον τίτλο της μικροβιολογίας και συνεχίζεις περήφανα στη Γενική Ιατρική! Εξάλλου, θα σου αναγνωρίσουν αρκετούς μήνες από Παθολογία και Μικροβιολογία!

23 Ιουλίου 2017, 15:57:50
Απάντηση #33
Αποσυνδεδεμένος

nasiaser


Βρήκα αυτό το πράγμα :
Kυρώσεις

Άρθρο 12. 1. Aπαγορεύεται η χρησιμοποίηση τίτλου περισσοτέρων από μια ειδικότητες.
2. Γιατροί που έχουν άδεια για να χρησιμοποιήσουν τίτλους για περισσότερες από μια ειδικότητες, μπορούν, αφού παραιτηθούν από την άδεια της ειδικότητας που ασκούν, να χρησιμοποιήσουν τον τίτλο άλλης ειδικότητας μόνο εφόσον έχει παρέλθει πενταετία από τότε που τους απονεμήθηκε η ειδικότητα αυτή. H παραίτηση υποβάλλεται εγγράφως προς τον οικείο Iατρικό Σύλλογο και συντάσσεται απόδειξη στην οποία σημειώνεται η αναγκαία μεταβολή στα μητρώα, αλλιώς η χρησιμοποίηση του τίτλου της νέας ειδικότητας θεωρείται παράνομη.
3. Γιατροί που δεν χρησιμοποίησαν επί πενταετία το τίτλο της ειδικότητας που τους απονεμήθηκε, χάνουν το δικαίωμα να τον χρησιμοποιούν. Για την ανάκτηση του τίτλου απαιτείται νέα επιτυχής εξέταση ενώπιον της αρμόδιας Eξεταστικής Eπιτροπής, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 10 του παρόντος.


αυτό τι σημαινει;; ότι αν αποφασίσω να κάνω 2η ειδικότητα, θα περιμένω 5 χρόνια απο την απονομή της για να δουλέψω :o :o :o
απο πότε μετράνε τα 5 χρόνια;; απο το τέλος της 1ης ή της 2ης;
Θα μας τρελάνουν;

24 Ιουλίου 2017, 09:13:00
Απάντηση #34
Αποσυνδεδεμένος

nasiaser


Kαλημέρα, επικοινώνησα σήμερα με Υπουργείο Υγείας για το θέμα της δεύτερης ειδικότητας, και θέλουν, λέει, όταν κάνουμε την αίτηση να δηλώσουμε ότι δεν απασχολούμαστε στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα. Εντάξει, κατανοητό, αλλά απο την άλλη, γιατί να μην το δηλώσουμε όταν μας καλέσουν να διοριστούμε;; να φέρουμε χαρτι και απο την εφορία. Αλλά, τώρα, τι κόλπα είναι αυτα;δεν είμαστε σοβαροι μου φαίνεται....

24 Ιουλίου 2017, 17:56:44
Απάντηση #35
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Η μη απασχόληση στον δημόσιο τομέα περιλαμβάνει και το αγροτικό επί θητεία ή απασχόληση στην οποία χρησιμοποιείται η πρώτη ειδικότητα;
Το γράφω επειδή είπες ότι θα κάνεις αγροτικό επί θητεία αν θυμάμαι καλά.
Επίσης, τα παραπάνω άρθρα που ανέφερες από ποιο νόμο είναι;

24 Ιουλίου 2017, 18:34:53
Απάντηση #36
Αποσυνδεδεμένος

nasiaser


Τα άρθρα είναι απο ένα ΦΕΚ 258/Α΄του 1955 . Αντέγραψα το κείμενο απο ένα site σύγχρονο, αλλά μετά έψαξα και βρήκα το ΦΕΚ και υπάρχει λάθος στη μεταφορά του κειμένου απο την καθαρεύουσα στην νέα ελληνική: στο 2) εννοεί  ότι είναι υποχρεωμένος να ασκησει κανείς την 2η ειδικότητα ΕΝΤΟΣ πενταετίας, και ΟΧΙ ΜΕΤΑ την παρέλευση πενταετίας.
Τωρα είναι γεγονός ότι έχω κάνει αίτηση και έχω επιλεγεί για αγροτικό επι θητεία, αλλα εξετάζω και το ενδεχόμενο να κανω 2η ειδικότητα. Οταν επικοινώνησα με το υπουργείο υγείας, μου είπαν ότι για να κάνω αίτηση για 2η ειδικότητα, υποβάλλω υπ. δήλωση ότι δεν απασχολούμαι στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα και ότι δεν έχω ιατρείο. Αυτό όμως θεωρώ ότι είναι παράλογο, στη φάση αυτή της αίτησης. Αν πχ, η θέση για την οποία ενδιαφέρομαι ήταν κατειλημμένη και έπρεπε να περιμένω, θα έπρεπε απο την ώρα που κάνω αίτηση ως την ώρα που θα άνοιγε η θέση, να παραμείνω άνεργη (εχω ιδιωτικό ιατρείο).
Εχω την εντυπωση ότι αυτή η υπ.δλωση προσκομίζεται όταν διορίζεται κάποιος, όχι όταν υποβάλλει αίτηση.
Δεν ρώτησα την υπάλληλο για το ενδεχόμενο να κάνω αγροτικό και να κάνω αίτηση για 2η ειδικότητα, γιατί ήταν απολυτη ότι έπρεπε να δηλώσω ότι δεν απασχολούμαι πουθενα.


Επίσης, να πω τα εξής, τα οποία πληροφορήθηκα σήμερα απο το Γραφείο Επαγγελμάτων Υγείας του υπουργείου Υγείας:
Άν αποφασίσει κάποιος να κάνει 2η ειδικότητα, αυτό δεν συνεπάγεται ότι απο τη στιγμή που ξεκινά την εκπαίδευσή του σε αυτή, αποποιείται την 1η του ειδικότητα. Αντίθετα, μόνο εφόσον πάρει και τον τίτλο της 2ης, τότε και μόνο τότε καλείται να επιλέξει ποια θα ασκήσει. Επίσης, καθ' όλο το διάστημα της 2ης άσκησής του, δικαιούται να συμμετάσχει σε προκηρύξεις θέσεων που αφορούν την 1η του ειδικότητα.

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση σχετικά με τις άγονες ειδικότητες είναι ότι αυτές είναι 5:
Γενική Ιατρική
Αναισθησιολογία
Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία
Νεφρολογία
Πυρηνική Ιατρική
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Ιουλίου 2017, 18:44:48 από nasiaser »

22 Σεπτεμβρίου 2017, 08:47:25
Απάντηση #37
Αποσυνδεδεμένος

billymos


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3. Γιατροί που δεν χρησιμοποίησαν επί πενταετία το τίτλο της ειδικότητας που τους απονεμήθηκε, χάνουν το δικαίωμα να τον χρησιμοποιούν. Για την ανάκτηση του τίτλου απαιτείται νέα επιτυχής εξέταση ενώπιον της αρμόδιας Eξεταστικής Eπιτροπής, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 10 του παρόντος.


 Καλημερα και απο μενα...

 Το παραπανω, τι εννοει? Οταν δεν εχεις εργαστει πανω στη πρωτη ειδικοτητα, πρεπει να ξαναδωσεις εξετασεις? Και πως το διασταυρωνουν αυτο, οταν στα εγγραφα για δευτερη ειδικοτητα, δε σου ζητανε ιστορικο ή βιογραφικο?....

 Ευχαριστω.

13 Οκτωβρίου 2017, 09:38:38
Απάντηση #38
Αποσυνδεδεμένος

nasiaser


Για μια έγκυρη απάντηση, το καλύτερο είναι να επικοινωνήσεις με το γραφείο ειδικοτήτων του Υπουργείου Υγείας.
Σε κάθε περίπτωση,μεταξύ των δικαιολογητικών που σου ζητούν για να κάνεις 2η ειδικότητα, είναι μια βεβαίωση του οικείου ιατρικού συλλόγου που αναφέρει  το επαγγελματικό ιστορικό σου. Εκεί, αν δεν αναφέρεται ότι έχεις ασκήσει την 1η σου ειδικότητα απο πενταετίας, τότε εύκολα το Υπουργείο βγάζει τα συμπεράσματά του

13 Απριλίου 2021, 21:28:46
Απάντηση #39
Αποσυνδεδεμένος

Mourikis Nikos


Καλησπέρα συνάδελφοι,
Είμαι επιμελητής Β' γενικής ιατρικής σε περιφερικό ιατρείο στην πρώτη θητεία (πενταετή). Θα ήθελα να κάνω δεύτερη ειδικότητα. Μήπως τελικά γνωρίζει κάποιος αν αυτό είναι εφικτό και ποια ειδικότητα θα μπορούσα να κάνω;

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
10690 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοεμβρίου 2019, 11:18:47
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6517 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Οκτωβρίου 2011, 20:20:32
από mandreou
1 Απαντήσεις
26461 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Νοεμβρίου 2016, 08:54:09
από allios
6 Απαντήσεις
12401 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Απριλίου 2020, 19:43:36
από Γιώργος Κανελλόπουλος
3 Απαντήσεις
3039 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Μαρτίου 2021, 12:10:34
από Ορθοπαιδικός