ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Αντιψυχωσικά σε μη ψυχωτικούς ασθενείς;

<< < (3/4) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό τότε (6 μήνες περίπου) δεν μπορούμε να την συνεφέρουμε.Παίρνει μεγάλες δόσεις και πολλά φάρμακα συγχρόνως ,δεν μπορεί να κοιμηθεί ενώ παίρνει stilnox +ηρεμιστικά και ο γιατρός της αλλάζει συχνά την αγωγή.Κι αυτός κι εγώ έχουμε προβληματιστεί και η ασθενής μας κατηγορεί ότι υποτροπίασε ενώ ήταν καλά τόσα χρόνια.

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχω την αίσθηση ότι και οι SSRI θέλουν σταδιακή διακοπή. Αν και μια φίλη μου συνάδελφος θεωρεί τα 5mg "ομοιοπαθητική" δόση, η δική μου εμπειρία δεν συμφωνεί.
Από περιέργεια, εάν ξαναπάρει τα ίδια φάρμακα σε λίγο μεγαλύτερη δόση, φτιάχνει;

--- Τέλος παράθεσης ---
Τα έκοψε σταδιακά.
Μετά πήρε τα ίδια σε μεγαλύτερες δόσεις χωρίς αποτέλεσμα και τώρα παιρνει stilnox,lexotanil 3,zyprexa 5,cipralex 20 και minitran 2-25 κι ακόμα δεν μπορεί να κοιμηθεί καλά και να ηρεμήσει.Συγνώμη για τα εμπορικά ονόματα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Από τη μεχρι τώρα εμπειρία μου (χωρίς βέβαια να είμαι ειδικός), οι ασθενείς με δυσθυμία/ήπια κατάθλιψη και σοβαρές διαταραχές ύπνου βοηθιούνται πολλές φορές από μια μικρή δόση μιρταζαπίνης και μόνον (π.χ. ένα τέταρτο Remeron 30 mg) λίγο πριν τη βραδινή κατάκλιση. Η μιρταζαπίνη έχει υπναγωγό δράση έως τα 15mg ενώ σταδιακά εκδηλώνει και την αντικαταθλιπτική της δράση, που είναι και η βασική.

Argirios Argiriou:
What does it mean to live in the age of Abilify?

STEVEN REIDBORD, MD | MEDS | MARCH 23, 2015

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Τελικά, από ότι φαίνεται, το πρόβλημα δεν είναι μόνο Ελληνικό:

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤελικά, από ότι φαίνεται, το πρόβλημα δεν είναι μόνο Ελληνικό:

--- Τέλος παράθεσης ---

και ξαναρωτώ: Είναι πρόβλημα;

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

και ξαναρωτώ: Είναι πρόβλημα;

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν θα ήθελα π.χ. να είμαι στη θέση ασθενούς που έχει κατάθλιψη και του δίνουν αντιψυχωσικά χωρίς πρώτα να έχουν εξαντλήσει τις mainstream θεραπείες κατά της κατάθλιψης.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση