ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Αντιψυχωσικά σε μη ψυχωτικούς ασθενείς;

<< < (2/4) > >>

papadnefeli:

[/quote]

Ο ασθενής δε θα έπρεπε για κανένα λόγο να παίρνει μόνος του τέτοιου είδους αγωγή, κάνοντας μάλιστα παρεμβάσεις, χωρίς παρακολούθηση από το θεράποντα ψυχίατρο. Βαρύνουσα ευθύνη έχει ο γιατρός που συνταγογραφεί, ο οποίος πρεπει να επιμένει στην παρακολούθηση από ειδικό ψυχίατρο, ακόμη και στις περιόδους που όλα είναι "καλά".

[/quote]

Συμφωνώ γιαυτό κι επέμενα να πάει στον γιατρό της.'Οταν όμως ο ασθενής δεν συμμορφώνεται πρέπει  να μην συνταγογραφήσεις ώστε να τον εκβιάσεις και να πάει στον γιατρό του αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να διακόψει την αγωγή από μόνος του και να έχεις αποκλειστικά την ευθύνη της επιβάρυνσης της υγείας του.Η συγκεκριμένη ασθενής δεν πήρε από μόνη της τα φάρμακα εξαρχής.Πήγε σε ειδικό απλά όταν ένιωσε καλά δεν ξαναπήγε και συνέχισε να τα παίρνει μειώνοντας από μόνη της τις δόσεις.Τα τελευταία χρόνια που έρχεται σε μένα έπαιρνα την ευθύνη να της συνταγογραφώ την ίδια αγωγή και να της συστήνω σε κάθε συνταγογράφηση να επισκεφτεί ειδικό γιατί με προβλημάτιζε το αντιψυχωσικό.Ήταν προτιμότερο να μην της συνταγογραφούσα καθόλου;

papadnefeli:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό τότε (6 μήνες περίπου) δεν μπορούμε να την συνεφέρουμε.Παίρνει μεγάλες δόσεις και πολλά φάρμακα συγχρόνως ,δεν μπορεί να κοιμηθεί ενώ παίρνει stilnox +ηρεμιστικά και ο γιατρός της αλλάζει συχνά την αγωγή.Κι αυτός κι εγώ έχουμε προβληματιστεί και η ασθενής μας κατηγορεί ότι υποτροπίασε ενώ ήταν καλά τόσα χρόνια.

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχω την αίσθηση ότι και οι SSRI θέλουν σταδιακή διακοπή. Αν και μια φίλη μου συνάδελφος θεωρεί τα 5mg "ομοιοπαθητική" δόση, η δική μου εμπειρία δεν συμφωνεί.
Από περιέργεια, εάν ξαναπάρει τα ίδια φάρμακα σε λίγο μεγαλύτερη δόση, φτιάχνει;

--- Τέλος παράθεσης ---
Τα έκοψε σταδιακά.
Μετά πήρε τα ίδια σε μεγαλύτερες δόσεις χωρίς αποτέλεσμα και τώρα παιρνει stilnox,lexotanil 3,zyprexa 5,cipralex 20 και minitran 2-25 κι ακόμα δεν μπορεί να κοιμηθεί καλά και να ηρεμήσει.Συγνώμη για τα εμπορικά ονόματα.

Sotiris Matsoukas:
Τα αντιψυχωσικά μας εχουν λύσει τα χερια πολλές φορές. Έχουν ποικηλη χρήση καθώς ελέγχουμε άριστα το οργανικό ψυχοσύνδρομο και τις βαριες καταθλίψεις οι οποιες στην έναρξή της θεραπείας συνηθως χρειάζονται και αντιψυχωσικο. Αναρωτιεμαι τι κανουν στη Σουηδία???? Δεν είναι τυχαίο οτι ζητανε συνεχεια ψυχιατρους. Οσο για τους φαρμ. αντιπροσωπους σε οτι αφορα τα αντιψυχωσικα μονο γελια μπορει να φερει η ενημερωση τους και φυσικα δεν εχουν να προσφερουν τιποτα. Ασε που τα ''Νεοτερα'' αντιψυχωσικα με ελαχιστες εξαιρεσεις αποδεικνυωνται αερας κοπανιστος σε σχέση με τα παλαιοτερα.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό τότε (6 μήνες περίπου) δεν μπορούμε να την συνεφέρουμε.Παίρνει μεγάλες δόσεις και πολλά φάρμακα συγχρόνως ,δεν μπορεί να κοιμηθεί ενώ παίρνει stilnox +ηρεμιστικά και ο γιατρός της αλλάζει συχνά την αγωγή.Κι αυτός κι εγώ έχουμε προβληματιστεί και η ασθενής μας κατηγορεί ότι υποτροπίασε ενώ ήταν καλά τόσα χρόνια.

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχω την αίσθηση ότι και οι SSRI θέλουν σταδιακή διακοπή. Αν και μια φίλη μου συνάδελφος θεωρεί τα 5mg "ομοιοπαθητική" δόση, η δική μου εμπειρία δεν συμφωνεί.
Από περιέργεια, εάν ξαναπάρει τα ίδια φάρμακα σε λίγο μεγαλύτερη δόση, φτιάχνει;

--- Τέλος παράθεσης ---
Τα έκοψε σταδιακά.
Μετά πήρε τα ίδια σε μεγαλύτερες δόσεις χωρίς αποτέλεσμα και τώρα παιρνει stilnox,lexotanil 3,zyprexa 5,cipralex 20 και minitran 2-25 κι ακόμα δεν μπορεί να κοιμηθεί καλά και να ηρεμήσει.Συγνώμη για τα εμπορικά ονόματα.

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν νομίζω ότι ήταν θέμα ρύθμισης που χάλασε με την διακοπή.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤα αντιψυχωσικά μας εχουν λύσει τα χερια πολλές φορές. Έχουν ποικηλη χρήση καθώς ελέγχουμε άριστα το οργανικό ψυχοσύνδρομο και τις βαριες καταθλίψεις οι οποιες στην έναρξή της θεραπείας συνηθως χρειάζονται και αντιψυχωσικο. Αναρωτιεμαι τι κανουν στη Σουηδία???? Δεν είναι τυχαίο οτι ζητανε συνεχεια ψυχιατρους..

--- Τέλος παράθεσης ---

Συνάδελφε μίλησα για απλές καταθλίψεις. Δεν αναφέρθηκα, σε οργανικά ψυχοσύνδρομα ή βαριές καταθλίψεις με ψυχωτικά στοιχεία.
Ας μην τα μπερδεύουμε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση