Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Η Ελλάδα καίγεται...

<< < (12/21) > >>

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜερικές σκόρπιες σκέψεις

Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι στη κοινωνία μας συσσωρεύεται εδώ και χρόνια, τελευταία όμως με ταχύτερους ρυθμούς , οργή και θυμός;
Πόσα σκάνδαλα έχουμε ζήσει αγαπητοί φίλοι τα τελευταία 20 ας πούμε χρόνια; Δεν προκαλεί θυμό και οργή αυτό;
Πόσοι από μας( γιατί μπροστά τους είμαστε προνομιούχοι) μπορούμε να κατανοήσουμε πως τα βγάζει πέρα ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Ελληνικής Κοινωνίας; Πόσοι από μας έχουμε ζήσει την αγωνία του πατέρα και της μητέρας για το αν θα μπορέσουν να δώσουν τα στοιχειώδη  στο παιδί τους την επόμενη μέρα;Πόσοι από μας έχουμε βιώσει τον εφιάλτη  και την αγωνία της  ανεργίας;Πόσοι από μας έχουμε βιώσει τη απαξίωση και τη μιζέρια και αθλιότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος; Δεν μας έχει πληγώσει αυτό;
Ο φόβος της απόλυσης δεν είναι βία; Η αγωνία του μεροκάματου δεν είναι βία; Ο καθημερινός τηλεοπτικός φασισμός δεν είναι βία; Τα πρωϊνάδικα και τα απογευματινάδικα της TV δεν είναι βία; Η ενορχηστρωμένη με συγκεκριμένο τρόπο προβολή των  παρόντων επεισοδίων δεν είναι βία; Η μη απονομή δικαιοσύνης δεν είναι βία;Θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο παραδείγματα καθημερινής βίας .
Λέω λοιπόν.Κάθε μέρα και κάθε ώρα η βία με διάφορες μορφές είναι παρούσα στη ζωή μας. Και ως γνωστόν η βία γεννάει βία.Ναι μερικές φορές ανεξέλεγκτη βία.
Στο κάτω κάτω της γραφής  σαν έθνος αποκτήσαμε οντότητα  πριν 2 αιώνες εφαρμόζοντας βία! Απελευθερωτική βία τη λέγαμε.Οι κατακτητές την έλεγαν κάπως αλλιώς! Απελευθερωθήκαμε από τους ναζί εφαρμόζοντας βία στη καθημερινή άγρια βία τους .Τα "κωλόπαιδα " και οι"προβοκάτορες" του Πολυτεχνείου εφάρμοζαν κατά την αντίληψη των χουντικών βία!
Γιατί λοιπόν εξεπλάγημεν;
Στο κάτω κάτω της γραφής όλη η ιστορία δείχνει ότι η με διάφορες μορφές βία ήταν " η μαμή της ιστορίας"
Το πάω λίγο παραπέρα και τελειώνω.Όταν αυτός ο θυμός αυτή ή οργή δεν μπορεί να διοχετευτεί σε άλλα μονοπάτια (κοινωνικώς αποδεκτά-political correct),όταν μια κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει ποιο πολιτικό υποκείμενο πλέον  να εμπιστευθεί τότε αγαπητοί  εν διαδικτύω φίλοι  μου ακόμα δεν είδατε τίποτα!!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό, την δολοφονική απόπειρα κατά του μαθητή  Γιώργου  Παπλωματά , την επίθεση με καλάσνικοφ σε κλούβα των ΜΑΤ και την δολοφονική απόπειρα κατά αστυνομικού των ΜΑΤ χθές , νομίζω ότι μπαίνουμε σε μια αλλη φάση της κοινωνίας μας..Όπου μια κοινωνία ασφυκτιά και είναι έτοιμη να εκραγεί και ταυτόχρονα  φανεροί ή αφανείς  παρακρατικοί μηχανισμοί και ανεγκέφαλοι προσπαθούν  αυτή την οργή και την έκρηξη να την ρυμουλκήσουν εκεί που θέλουν. Συνδυάστε τα αυτά και με το ψυχολογικό κλίμα που διαμορφώνεται  στην  κοινωνία από την γενοκτονία που συντελείται στην  Παλαιστίνη από το Ισραήλ και νομίζω θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι μπήκαμε σε περίοδο έντονων αναταράξεων.Μυρίζει...μπαρούτι παίδες!

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Επισυνάπτω ένα "προφητικό" κείμενο σχετικά με τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικού.
Το κείμενο γράφηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς και δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Πριν" την Κυριακή 4 Ιανουαρίου.
Τελικά μερικά πράγματα σε αυτή τη χώρα είναι "προβλέψιμα". ;D

Δημήτρης Μακρέας:
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
Δε θέλω καν να πιστέψω ότι η δολοφονική απόπειρα εναντίον του αστυνομικού θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα οργανωμένης προβοκάτσιας!
Δε θέλω καν να πιστέψω ότι οι δολοφόνοι μπορούν να έχουν οπιαδήποτε αναφορά στο "κίνημα"!
Δε θέλω καν να πιστέψω ότι οι άνθρωποι μπορούν να λύνουν τις διαφορές τους με τα κουμπούρια!
Δε θέλω καν να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τα καλάσνικωφ και τα ούζι "όπλα" του κινήματος!
Δε θέλω καν να πιστέψω ότι οι δολοφονίες μπορούν να προαναγγέλονται από τον τύπο!
Δε θέλω καν να πιστέψω ότι οι "επαναστατικές ομάδες" έρχονται κάθε φορά να βγάλουν τις αστικές κυβερνήσεις από το αδιέξοδο!
Δε θέλω καν να πιστέψω ότι τα γεγονότα του τελευταίου μήνα θα γίνουν αφορμή για ακόμα μεγαλύτερη καταστολή και νέους τρομονόμους!
Δε θέλω καν να πιστέψω ότι η ανθρώπινη ζωή μπορεί να ευτελίζεται σε τέτοιο βαθμό!

Δύο γεγονότα βγαλμένα από την ίδια μήτρα .Τη μήτρα της εξουσίας.Με την ευρύτερη έννοια.Της εξουσίας που δίνει το κουμπούρι (νόμιμο ή παράνομο) απέναντι στον άοπλο ή τον ανυποψίαστο ή τον ανέτοιμο κουμπουροφόρο!Εχω το κουμπούρι έχω και τη θέληση να το χρησιμοποιήσω -ΕΧΩ ΕΞΟΥΣΙΑ! Κουφάλες προσκυνήστε!!!!!

EzeΤΡΟΛ:
"Οι δυνάμεις καταστολής δεν μπορεί να είναι ανθρώπινες."
"Σκυλιά που φυλάνε τα αφεντικά τους"
"Η εκπαίδευση τους είναι ελλιπής, γιατί αλλιώς θα ήταν άχρηστοι για το σύστημα."

que mal

πόσο μαλ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δημήτρης Μακρέας:
Υφος και ήθος.
Αλλοι γενιώνται εξυπνάκηδες και αλλοι γενιώμαστε μαλ ή και πολύ μαλ.
Ισως φταίνε τα σλάβικα γονίδιά μου!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση