Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Η Ελλάδα καίγεται...

<< < (13/21) > >>

Harper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥφος και ήθος.
Αλλοι γενιώνται εξυπνάκηδες και αλλοι γενιώμαστε μαλ ή και πολύ μαλ.
Ισως φταίνε τα σλάβικα γονίδιά μου!!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Σημασία δεν έχει πως γεννιέται κανείς αλλά πως εξελίσεται...
Όσο για τα περί σλάβικων γονιδίων δεν καταλαβαίνω που κολλάει.Εμένα πάντως μου θυμίζει δυνατό και εσκεμμένο πάτημα σε κάλο "κάποιου"και αν ισχύει αυτό που υποψιάζομαι με ενοχλεί τόσο αισθητικά όσο και σαν επιχείρημα

Harper:
Το να μιλάμε για "όργανα καταστολής" και να αφαιρούμε την προσωπικότητα από κάποιους που πιθανότατα βιοποριστικά αναγκάστηκαν να παίζουν το μπάτσο είναι τόσο ισοπεδωτικό και αφοριστικό όσο το να λέμε πως όλοι οι γιατροί παίρνουν φακελλάκι και είναι αλήτες!

Harper:
Δε νομίζω ότι ισοπέδωσα κανέναν.Η πραγματικότητα είναι ισοπεδωτική.
Δε νομίζω όσοι πέρασαν στην αστυνομία να την είχαν πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό(δεδομένου ότι τώρα είναι στις πανελλαδικές εξετάσεις).Πέρα από κάποιους νταήδες που μεγάλωσαν με dirty Harry και τη βρίσκουν με την κατοχή "εξουσίας" νομίζω πως η συντριπτική πλειοψηφία πραγματικά επέλεξε αυτό το επάγγελμα καθαρά βιοποριστικά.Και οι ΕΠΟΠ στο στρατό για ανάλογους λόγους δεν κατατάχθηκαν?Ή μήπως για να υπηρετήσουν την πατρίδα?Έλεος,ας μην κοροιδευόμαστε,μεγάλα παιδιά είμαστε!
Όσο για το πόσο "τιμή" είναι να είσαι αστυνομικός ενός δημοκρατικού κράτους είναι συγκρίσιμη με την τιμή του να υπηρετείς ένα σαθρό  ΕΣΥ όπου βασιλεύει το φακελλάκι και το φασόν.Δε νομίζω όμως φίλε iGP πως ούτε εσύ ούτε περισσότερο ΕΓΩ κάναμε την υπέρβαση-επανάσταση να ιδιωτεύσουμε ή να πάμε στους γιατρούς χωρίς σύνορα.Και αλήθεια,εγώ είμαι στο ΕΣΥ για καθαρά βιοποριστικούς λόγους,εσύ για ποιό λόγο είσαι στο ΕΣΥ?Μήπως παίζει τελικά κάποιο ρόλο και η άτιμη η φτώχεια και η επαγγελματική ανασφάλεια?Για δες τις συζητήσεις που κάναμε για το εφημεριακό και πόσο μας φθίρει καθημερινά η μορφή δουλείας που επιλέξαμε!Και ειλικρινά δε σου τη λέω αυτή τη στιγμή αλλά προσπαθώ να δούμε τα πράγματα πιο σφαιρικά!

Είναι δικαίωμά σου να βλέπεις αστυνομικό και να βγάζεις πομφούς!Αυτό μπορεί να έχει να κάνει με προσωπικά σου βιώματα και κοσμοθεωρίες.Και είναι απόλυτα σεβαστό!
Ίσως και εγώ να νιώθω κάπως έτσι.Αλλά επειδή έχει τύχει να συζητήσω με άτομα που είναι στην αστυνομία(γνωστούς-συγγενείς που ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΑ βρέθηκαν εκεί) αρνούμαι να μπω στα παιχνίδια ομοιομορφίας.Πίσω από κάθε ίδια στολή κρύβεται ένας διαφορετικός άνθρωπος.Δεν μπορώ να δεχθώ πως όσοι φοράνε στολές είναι ατσάλινοι και ψυχροί και πως δεν έχουν τις ανησυχίες ή τα όνειρα ενός μέσου ανθρώπου!
Λυπάμαι αλλά συνθήματα του τύπου :Μπάτσοι -γουρούνια-δολοφόνοι στην Ελλάδα του 2009 προσωπικά δε με εκφράζει καθόλου και τα θεωρώ αναχρονιστικά.Πόσο μάλλον οι επιθέσεις και οι απόπειρες δολοφονίας.Αν στο σώμα της αστυνομίας υπάρχουν και διεφθαρμένοι-και αυτό το πιστεύω-δε μπορώ να κρίνω όλους με τα ίδια σταθμά.

Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο.Αυτό όμως δε θα γίνει βάζοντας φωτιά στην ύλη αλλά στο πνεύμα και τις ψυχές των ανθρώπων!

Και να σου πω και κάτι τελευταίο?Και ας με πεις απαισιόδοξο....Νομίζω πως και τον παράδεισο τον ίδιο να μας χάριζαν για να ζήσουμε μέσα πάλι κάποιοι θα ήθελα να του βάλουν φωτιά!Γιατί?Γιατί νομίζω πως είναι στην ανθρώπινη φύση...Όχι η καταστροφή αλλά το "πάντα ρει"...και την γαλήνια λοιπόν ηρεμία του παραδείσου κάποιοι δε θα την άντεχαν.Πες τους τρελλούς,πες τους δημιουργούς,πες τους καλλιτέχνες,πες τους κακούς...Αλλά ναι,πιστεύω μια φωτίτσα θα την έβαζαν!

Δημήτρης Μακρέας:
 Προφανώς για άλλη μια φορά jack βγάζεις συμπεράσματα με βάση την προκατάληψή σου.Σε παρακαλώ μπες στον κόπο να ξαναδιαβάσεις αυτό που γράφω για τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ .Αν θεωρείς ότι ο ρόλος τους είναι διαφορετικός ,να το συζητήτουμε.Αν διαβάσεις λίγο προσεχτικά θα δεις ότι δεν κάνω καμμία αναφορά στα ατομικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων .Αναφέρομαι ξεκάθαρα στον κοινωνικό τους ρόλο.Επίσης θα δείς ότι κάνω ένα σαφή διαχωρισμό με το ρόλο της αστυνομίας.

Αν θεωρείς ότι ο ρόλος του ΕΣΥ είναι αντίστοιχος μάλλον διάλεξες λάθος δουλειά ή  δυσκολεύεσαι να προσδιορίσεις αυτό το ρόλο.

Μου κάνει εντύπωση ότι σε ενοχλεί ο πατημένος κάλος αλλά δε σε ενοχλούν καθόλου τα μπινελίκια .Ίσα ίσα που φροντίζεις να τα εμπλουτίσεις!
Ο ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΣ ΜΑΛ!!

Δ. Κουναλάκης:
Νομίζω ότι πρέπει να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όταν γράφουμε και δεν έχουμε τον συνομιλητή μας απέναντι είναι ευκολότερο να βρεθούμε σε λόγια που δημιουργούν παρεξηγήσεις. Αλλά πάλι πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ότι σε μια δημοκρατία ο καθένας έχει δικαίωμα της προσωπικής του άποψης όσο κι αν αυτή μπορεί να είναι ανόητη για εμάς. Συνεπώς, αποφύγετε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις και σχόλια που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Ίσως, η έκφραση κειμένου στο πρώτο ενικό πρόσωπο να φαντάζει εγωιστική αλλά επιτρέπει να εκφράσετε την άποψη σας και την διαφωνία σας χωρίς να δημιουργείται η αίσθηση της αντιπαράθεσης με τον άλλο. Η συζήτηση εδώ δεν είναι μια κοκορομαχία, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσει ο άλλος μαζί σας. Αυτή η πολυμορφία είναι η μαγεία της δημοκρατίας. Αν κάτι δεν μπορείτε να το κατανοήσετε ζητήστε από αυτόν που το έγγραψε να το εξηγήσει. Ο τρόπος που θα το πραγματώσει είναι ήδη μια εκτίμηση του πόσο το πιστεύει, το νιώθει, ή/και το έχει βιώσει. Μην αντιδράτε σπασμωδικά, εδώ υπάρχουν κείμενα που θα είναι αναρτημένα για πολύ καιρό και επιτρέπουν και στους εαυτούς μας να δούμε πως ωριμάζουμε με το χρόνο.

Η δημοκρατία έχει απίστευτα δύσκολη εφαρμογή, όμως εάν αναρωτηθείτε για πολλά γεγονότα στην ιστορία θα ανακαλύψετε ότι τις μεγαλύτερες αλλαγές τις έκαναν άνθρωποι (και όχι κοινωνίες, αυτές ακολούθησαν) που είχαν την δυνατότητα να σκέφτονται εκτός της τετράγωνης καθημερινής λογικής και με εξ αρχής απορίες για πράγματα που όλοι τα θεωρούν δεδομένα και παγιωμένα. Γράψτε τη σκέψη σας, γράψτε τα ερωτήματα σας, ανταλλάξτε εμπειρίες αλλά μην ξεχνάτε ότι μόνοι σας δημιουργείτε την εικόνα του προσώπου σας και του χαρακτήρα σας (ακόμη και ανώνυμοι) από τα γραφόμενα σας και την συμμετοχή σας. Μπορεί κάποια από αυτά που γράφετε σήμερα να τα θεωρείτε ανωριμότητα μετά από μερικά χρόνια, αλλά τελικά έχει αξία για εσάς και ο δρόμος προς την Ιθάκη ή μόνο η Ιθάκη; Αυτό είναι προσωπική σας απόφαση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση