Γενικά > Νομικά θέματα

Ποσόστωση γενοσήμων

<< < (6/19) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚυκλοφορεί αυτό το σκεύασμα;
Πάντως ένα tip που εφαρμόζω είναι: Γράφω το πρωτότυπο, στη μορφή και τη συσκευασία που θέλω πατάω "Ισοδύναμα φάρμακα" και διαλέγω ένα απ' όλα, πολλές φορές όποιο να είναι αφού ξέρω ότι ο ασφαλισμένος θα διαλέξει το πρωτότυπο. Μάλιστα αν έχετε παρατηρήσει, μερικές φορές υπάρχουν ισοδύναμα γενόσημα που έχουν διαφορετική ασφαλιστική τιμή από το πρωτότυπο.

Στην περίπτωση που αναφέρεις, πράγματι αν πατήσεις "Ισοδύναμα φάρμακα" στο Augmentin του 1gr δεν βγάζει γενόσημα. Το Accordia μαζί με το Bioclacid αν και γενόσημα, μάλιστα με την ίδια ασφαλιστική τιμή με το Augmentin, αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία μόνα τους. Μάλλον αστοχία του συστήματος.

--- Τέλος παράθεσης ---

Τι νόημα έχει Διαμαντή από την στιγμή που αυτό που προσμετράται στο πλαφόν σου είναι τελικά η επιλογή του Φαρμακοποιού; (εκτός και αν το κλειδώσεις).

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν μετράει η επιλογή του φαρμακοποιού ή του ασφαλισμένου αλλά αυτό που έχει συστήσει ο γιατρός.
Νόμιζα ότι το είχαμε αποσαφηνίσει αυτό.
Θυμίζω ότι έχω 100% γενόσημο στα στατιστικά μου στη μετφορμίνη (αφού συστήνω πάντα γενόσημο) ενώ το 95% των ασφαλισμένων παίρνει τελικά Glucophage. Άρα μετράει η αρχική πρόταση του γιατρού.

Αν εννοείς ως πλαφόν όχι το ποσοστό στα γενόσημα αλλά το μέσο όρο δαπάνης ανά ασφαλισμένο, εγώ "επιβαρύνομαι" με την ασφαλιστική τιμή. Τη διαφορά τη χρεώνεται ο ασφαλισμένος που διαλέγει το πρωτότυπο (off patent) κι όχι εγώ.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν μετράει η επιλογή του φαρμακοποιού ή του ασφαλισμένου αλλά αυτό που έχει συστήσει ο γιατρός.
Νόμιζα ότι το είχαμε αποσαφηνίσει αυτό.
Θυμίζω ότι έχω 100% γενόσημο στα στατιστικά μου στη μετφορμίνη (αφού συστήνω πάντα γενόσημο) ενώ το 95% των ασφαλισμένων παίρνει τελικά Glucophage. Άρα μετράει η αρχική πρόταση του γιατρού.

Αν εννοείς ως πλαφόν όχι το ποσοστό στα γενόσημα αλλά το μέσο όρο δαπάνης ανά ασφαλισμένο, εγώ "επιβαρύνομαι" με την ασφαλιστική τιμή. Τη διαφορά τη χρεώνεται ο ασφαλισμένος που διαλέγει το πρωτότυπο (off patent) κι όχι εγώ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ε, τότε γιατί γράφει ο Γιώργος Γρηγοριάδης αυτό:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και συ συμφώνησες και είπες ότι το έχουμε ήδη επισημάνει στο φόρουμ;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Είπα ότι έχουμε επισημάνει στο φόρουμ από το Μάρτιο του 2014 το φαινόμενο όταν πάμε εκτυπώνουμε εκτελεσμένη συνταγή στην οποία αρχικά είχαμε προτείνει γενόσημο και τελικά δόθηκε/επιλέχθηκε πρωτότυπο, φαίνεται ότι η αρχική μας πρόταση ήταν το πρωτότυπο. Είναι προφανώς (ακόμη μία) αστοχία του συστήματος που όμως δεν παίζει ρόλο στα στατιστικά μας ως προς τα γενόσημα, όπως απέδειξα με τη μετφορμίνη. Αν πάω να εκτυπώσω τώρα όλες τις εκτελεσμένες συνταγές μου με μετφορμίνη θα γράφουν ότι πρότεινα Glucophage, αφού τελικά πήραν Glucophage. Εγώ όμως προτείνω πάντα γενόσημο και συνεχίζω να έχω 100% στο γενόσημο στην κατηγορία της μετφορμίνης. Άρα μετράνε μόνο την αρχική μας πρόταση.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίπα ότι έχουμε επισημάνει στο φόρουμ από το Μάρτιο του 2014 το φαινόμενο όταν πάμε εκτυπώνουμε εκτελεσμένη συνταγή στην οποία αρχικά είχαμε προτείνει γενόσημο και τελικά δόθηκε/επιλέχθηκε πρωτότυπο, φαίνεται ότι η αρχική μας πρόταση ήταν το πρωτότυπο. Είναι προφανώς (ακόμη μία) αστοχία του συστήματος που όμως δεν παίζει ρόλο στα στατιστικά μας ως προς τα γενόσημα, όπως απέδειξα με τη μετφορμίνη. Αν πάω να εκτυπώσω τώρα όλες τις εκτελεσμένες συνταγές μου θα γράφουν ότι πρότεινα Glucophage, αφού τελικά πήραν Glucophage. Εγώ όμως προτείνω πάντα γενόσημο και συνεχίζω να έχω 100% στο γενόσημο στην κατηγορία της μετφορμίνης. Άρα μετράνε μόνο την αρχική μας πρόταση.

--- Τέλος παράθεσης ---

Χρειάζονται περίπου 500 ημέρες σε ένα φόρουμ που έχει 5000 χρήστες για να αρχίσουμε να ψυλλιαζόμαστε πώς λειτουργούν αλγόριθμοι που σχετίζονται με την τιμολόγηση και τα στατιστικά. Κι ακόμη για το πρώτο δεν έχουμε καταλήξει σχεδόν πουθενά, ενώ για το δεύτερο υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες. Ούτε μυστικά πρωτόκολλα που αφορούν θεωρίες συνομωσιολογίας να προσεγγίζαμε.

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίπα ότι έχουμε επισημάνει στο φόρουμ από το Μάρτιο του 2014 το φαινόμενο όταν πάμε εκτυπώνουμε εκτελεσμένη συνταγή στην οποία αρχικά είχαμε προτείνει γενόσημο και τελικά δόθηκε/επιλέχθηκε πρωτότυπο, φαίνεται ότι η αρχική μας πρόταση ήταν το πρωτότυπο. Είναι προφανώς (ακόμη μία) αστοχία του συστήματος που όμως δεν παίζει ρόλο στα στατιστικά μας ως προς τα γενόσημα, όπως απέδειξα με τη μετφορμίνη. Αν πάω να εκτυπώσω τώρα όλες τις εκτελεσμένες συνταγές μου θα γράφουν ότι πρότεινα Glucophage, αφού τελικά πήραν Glucophage. Εγώ όμως προτείνω πάντα γενόσημο και συνεχίζω να έχω 100% στο γενόσημο στην κατηγορία της μετφορμίνης. Άρα μετράνε μόνο την αρχική μας πρόταση.

--- Τέλος παράθεσης ---
Χρειάζονται περίπου 500 ημέρες σε ένα φόρουμ που έχει 5000 χρήστες για να αρχίσουμε να ψυλλιαζόμαστε πώς λειτουργούν αλγόριθμοι που σχετίζονται με την τιμολόγηση και τα στατιστικά. Κι ακόμη για το πρώτο δεν έχουμε καταλήξει σχεδόν πουθενά, ενώ για το δεύτερο υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες. Ούτε μυστικά πρωτόκολλα που αφορούν θεωρίες συνομωσιολογίας να προσεγγίζαμε.

--- Τέλος παράθεσης ---

Πάλι καλά που υπάρχει και το forum και θέματα ουσιαστικά πάνω στη συνταγογράφηση και στη προσπάθεια μείωσης της φαρμ. δαπάνης τουλάχιστον συζητιούνται, γιατί αν περιμέναμε να μας τα αποσαφηνίσει η ΗΔΙΚΑ, ζήσε Μάη μου....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση