Γενικά > Νομικά θέματα
Ποσόστωση γενοσήμων
Denominator:
Κάποτε, προ δυόμισι χιλιάδων χρόνων, υπήρχε και ένα Μαντείο στους Δελφούς (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος). Η αλήθεια είναι ότι και αυτό υστερούσε σε σαφήνεια, αλλά τουλάχιστον έδινε ένα κάποιο χρησμό.
md:
:laugh: :laugh: :laugh:
Argirios Argiriou:
10/11/2015
Δελτίο τύπου ΙΣ Πατρών: Απαράδεκτη η ποινικοποίηση του μενού επιλογής από τους κλινικούς ιατρούς κατά τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας - παραμένει άλυτο το πρόβλημα του όγκου γενοσήμων.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Denominator:
Είναι κοινός τόπος, σε όλους εμάς που συνταγογραφούμε αλλά κυρίως που παρακολουθούμε τις αγωγές που πράγματι λαμβάνουν οι ασθενείς, ότι τα γενόσημα είναι πολύ περισσότερα από το 18-20% που αναφέρεται στην παρούσα φάση και ότι η αλήθεια κλίνει μάλλον προς μία πολύ ανώτερη τιμή.
Μία μεγάλη στρέβλωση στον τρόπο υπολογισμού του ποσοστού της διείσδυσης των γενοσήμων είναι ότι αυτός βασίζεται στον όγκο των εμβαλλαγίων, καθώς για πολλές από τις πλέον συνταγογραφούμενες ουσίες το πρωτότυπο σκεύασμα έχει μικρότερο αριθμό δισκίων σε σχέση με τα περισσότερα γενόσημα. Το αποτέλεσμα είναι ότι για μία μηνιαία αγωγή απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός εμβαλλαγίων από το πρωτότυπο σε σχέση με κάποιο από τα αντίστοιχα γενόσημα σκευάσματα.
Λόγου χάρη, η εναλαπρίλη, η ραμιπρίλη, η λοσαρτάνη, η βαλσαρτάνη, η αμλοδιπίνη, η σιμβαστατίνη, η ατορβαστατίνη, η μετφορμίνη - φάρμακα πολύ ευρείας κυκλοφορίας - έχουν τέτοιες μεγάλες διαφορές.
Argirios Argiriou:
Κυκλοφορεί στην αγορά γενόσημο του Caps Amoxil 500 mg και δεν το ξέρουμε;
Σήμερα, παρατήρησα ότι όταν πάω να γράψω Caps. Amoxil μου βγάζει ένα εικονίδιο που γράφει:
"Δεν έχετε επιτύχει το στόχο γενοσήμου στην κατηγορία J01CA πενικιλλίνες ευρέως φάσματος/Αμπικιλλίνη"
Δηλαδή αν γράψω γενόσημο κάποιου πιο εξελιγμένου αντιβιοτικού π.χ. γενόσημο του Augmentin είμαι σωστός αλλά αν γράψω ένα πιο απλό αντιβιοτικό όπως το Amoxil, το οποίο στην πραγματικότητα δεν έχει γενόσημο, είμαι παράνομος και κινδυνεύω να πληρώσω πρόστιμο;
Έχουμε άραγε συνειδητοποίησει, το που θα πάει η ανθεκτικότητα των μικροβίων στην Ελλάδα αν συνεχίσουμε έτσι;
Να σημειωθεί επίσης ότι το πρωτότυπο Amoxil είναι πιο φθηνό από γενόσημο του Augmentin.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση