Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
26 Απριλίου 2024, 03:00:13

Αποστολέας Θέμα: Πολάκης: «Εκεί που μας χρώσταγαν θα μας πάρουν και το βόδι»  (Αναγνώστηκε 3312 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Δεκεμβρίου 2015, 20:11:46
Αναγνώστηκε 3312 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


  Τα δύο παρακάτω παρόμοια δημοσιεύματα μου θύμισαν άλλες εποχές όταν άλλοι "κακοί" υπουργοί (Λόβερδο-Αδωνο-Βορίδηδες) έλεγαν περίπου τα ίδια με τον νυν και κάποιοι (πχ ο νυν) διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους. Λοιπόν όλα (τριγύρω) αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Αλλά να λες κιμπάρηδες τον Λοβέρδο, τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη (που άφησαν αυτή την κατάσταση) ...αναπάντεχο.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος - 16/12/2015

   Νέο σύστημα προμηθειών φαρμάκων για το ΕΣΥ προωθεί με υπουργική απόφαση το υπουργείο Υγείας. Η απόφαση θα προβλέπει «εξαίρεση φαρμάκων που προμηθεύονται νοσοκομεία με εκπτώσεις και διαγωνιστική διαδικασία από claw back», όπως προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.
   Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δημιουργηθεί επιτροπή διαπραγμάτευσης φαρμακευτικής δαπάνης» και εξήγησε: «υπάρχουν φάρμακα ακριβά που έχουν αποτέλεσμα και πρέπει να παρέχονται με αποζημίωση του ταμείου, στην Γερμανία κοστίζουν 70.000 ευρώ ο ΕΟΠΥΥ της Γερμανίας τα αποζημιώνει με 20.000 ευρώ! Εμείς που είμαστε κιμπάρηδες  τα αποζημιώνουμε με 70.000 ευρώ. Στήθηκε η αγορά, έφτιαξε το σύστημα της και εμείς πληρώναμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.
   «Εκεί που μας χρώσταγαν θα μας πάρουν και το βόδι» επισήμανε ο κ. Πολάκης για να αναφερθεί και σε άλλο παράδειγμα σύμφωνα με το οποίο «τα γαλλικά νοσοκομεία πληρώνουν επίθεμα με 1,5 ευρώ και τα δικά μας το ίδιο επίθεμα το πληρώνουν με 15 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ με 35 ευρώ. Αυτά κληρονομήσαμε και θα τα διορθώσουμε.
   Διοικητές
   Ο κ. Πολάκης προχώρησε και σε απίστευτες καταγγελίες για τους διοικητές των νοσοκομείων που διαμαρτύρονται για ελλείψεις φαρμάκων. Υποστήριξε ότι το υπουργείο έχει διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προς τα δημόσια νοσοκομεία για την κάλυψη των αναγκών τους, όμως, «οι διοικητές αντί να καλύψουν ισομερώς όλες τις υποχρεώσεις προτίμησαν να πληρώσουν μόνο τις υπηρεσίες «outsourcing», δηλαδή τις συμβάσεις που οι ίδιοι είχαν συνάψει με εταιρίες (καθαρισμού κ.α.).
   Σύμφωνα με τον υπουργό,  αυτός είναι και ο λόγος απομάκρυνσης των διοικητών από τα νοσοκομεία. Απαντώντας σε ερώτηση για την φαρμακευτική κάλυψη των οροθετικών από το Λαϊκό Νοσοκομείο, ο κ. Πολάκης ανέφερε: «Στο Λαϊκό έγινε ότι και σε άλλα νοσοκομεία και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που πολλοί διοικητές αξιολογήθηκαν όπως αξιολογήθηκαν και απομακρύνθηκαν».
   Και συνέχισε: «Το Λαϊκό επιχορηγήθηκε από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι την 30η Αυγούστου 2015 με 11 εκατ. ευρώ. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχει πάρει άλλα 24 εκατ. ευρώ. Ο κύριος με την απαράδεκτη ανακοίνωση (σ.σ. ο διοικητής του νοσοκομείου Λαϊκό) είχε πάρει 24 εκατ. ευρώ. Χρήματα με τα οποία θα μπορούσε να ξεπληρώσει με ισότιμο τρόπο φάρμακα, υλικά και αντιδραστήρια. Αντ' αυτού, πλήρωσε λίγα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες  και ξεπλήρωσε υπηρεσίες out sourcing, συμβάσεις δηλαδή που ο ίδιος υπέγραψε. Αντίστοιχη πρακτική ακολούθησαν και άλλοι διοικητές και αυτή είναι η αιτία των ελλείψεων».
  Τόνισε τέλος ότι από την αρχή του έτους έχουν δοθεί 750 εκατ. ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία και αναμένεται η εκταμίευση άλλων 130 εκατ. ευρώ.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   -  15/12/2015

  Ρεαλιστικό χαρακτήρισε το clawback στα νοσοκομεία  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας στην Βουλή, υπερασπιζόμενος με ζέση το μέτρο (που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα), το οποίο έχει αναστατώσει την φαρμακοβιομηχανία.
   Ανέφερε, ότι πρόθεσή του είναι να βάλει τάξη στο ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης των νοσοκομείων, ενώ κατήγγειλε ότι «τα γαλλικά νοσοκομεία πληρώνουν επίθεμα με 1,5 ευρώ και τα ελληνικά το ίδιο επίθεμα, το πληρώνουν με 15 ευρώ και ο ΕΟΠΥΥ με 35 ευρώ». Ειδικότερα, τόνισε «Εκεί που μας χρώσταγαν θα μας πάρουν και το βόδι» , προσθέτοντας ότι «Αυτά κληρονομήσαμε και θα τα διορθώσουμε».
   Ο κ. Πολάκης, εξήγησε ότι η επέκταση του claw back στην φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων ήταν απαίτηση των δανειστών και μάλιστα για «ποσά που κρίθηκαν παράλογα» και πρόσθεσε πως μετά από διαπραγμάτευση «καταλήξαμε ότι για τα νοσοκομεία η φαρμακευτική δαπάνη πάνω από την οποία θα εφαρμόζεται το claw back είναι τα 570 εκατ. ευρώ» σημειώνοντας ότι το ποσό είναι ρεαλιστικό καθώς για το 2015 τα νοσοκομεία πήραν 484 εκατ. ευρώ για φάρμακα.
   «Ο διαχωρισμός σε 510 εκατ. ευρώ για νοσοκομεία και 65 εκατ ευρώ για ΕΟΠΥΥ έγνε για να καλυφθούν φάρμακα υψηλού κόστους ασθενών που νοσηλεύονται σε κλινικές συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ» τόνισε ακόμη.
   Επίσης, υποστήριξε ότι «με αυτά που ετοιμάζουμε πιστεύουμε ότι το σύνολο της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης δεν θα υπερβεί το ποσό των 570 εκατ. ευρώ. Αυτό γιατί θα δημιουργηθεί επιτροπή διαπραγμάτευσης φαρμακευτικής δαπάνης» (αλήθεια, οι επιτροπές και οι διαγωνισμοί του Λόβερδου που πέτυχαν έκπτωση 95% τι έγιναν) και εξήγησε «υπάρχουν φάρμακα ακριβά που έχουν αποτέλεσμα και πρέπει να παρέχονται με αποζημίωση του ταμείου, στην Γερμανία κοστίζουν 70.000 ευρώ ο ΕΟΠΥΥ της Γερμανίας τα αποζημιώνει με 20.000 ευρώ! Εμείς που είμαστε κιμπάρηδες τα αποζημιώνουμε με 70.000 ευρώ. Στήθηκε η αγορά, έφτιαξε το σύστημά της και εμείς πληρώναμε» ενώ προανήγγειλε υπουργική απόφαση που «θα προβλέπει εξαίρεση φαρμάκων που προμηθεύονται νοσοκομεία με εκπτώσεις και διαγωνιστική διαδικασία από claw back».

Λέξεις κλειδιά: Πολάκης προμήθειες διοικητές 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
52679 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Μαρτίου 2008, 11:35:29
από Δ. Κουναλάκης
1 Απαντήσεις
9830 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιανουαρίου 2009, 00:01:54
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
1873 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιουνίου 2018, 15:04:35
από manospall
0 Απαντήσεις
3270 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Δεκεμβρίου 2020, 02:14:14
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3468 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Δεκεμβρίου 2020, 21:49:57
από Argirios Argiriou