Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Μαΐου 2020, 19:35:29

Αποστολέας Θέμα: Η κατάσταση σε διάφορα Νοσοκομεία της Ελλάδας.  (Αναγνώστηκε 77313 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Αυγούστου 2018, 22:57:37
Απάντηση #150
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Φλέβα δεν παίζει να βάλει ο αγροτικός, δεν είναι στο γνωστικό του αντικείμενο που λέει ο λόγος, αλλά κάμποσοι είναι διαβασμένοι είναι η αλήθεια. Το πανεπιστήμιο εδώ τους προετοιμάζει για την εργασία στο νοσοκομείο, το αγροτικό εδώ πάνω είναι 1.5 έτος χωρίς το οποίο δεν παίρνεις πτυχίο.
Βέβαια θα το αλλάξουν τώρα ένεκα ΕΕ

15 Αυγούστου 2018, 15:43:35
Απάντηση #151
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πάντως οι στρατιωτικοί πριν πάνε να κάνουν το "αγροτικό τους" (δλδ Μονάδα), έχουν κάνει 1 χρόνο στο 401 όπου κάνουν rotation στις Κλινικές, βοηθούν στο ΤΕΠ κτλ.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα:
- να μπορεί κάποιος να αποφασίσει καλύτερα ποιά Ειδικότητα του ταιριάζει
- να πηγαίνει στην Μονάδα πολύ καλύτερα προετοιμασμένος απ΄τον πολίτη συνάδελφό του που μετά από λίγους μήνες απ΄την αποφοίτησή του μπορεί να ριχθεί σε ένα ερημονήσι ή σε ένα βουνό, μόνος του, συχνά χωρίς νοσηλεύτρια, με βάρκα την ελπίδα !

Ναι, κάποιοι πιο ψαγμένοι αγροτικοί τρέχουν αμέσως να παρακολουθήσουν ALS-ATLS, αλλά η συνολική κλινική εμπειρία δεν αναπληρώνεται με 2 2ήμερα σεμινάρια (όσο και αν προσωπικά τα θεωρώ υπερπολύτιμα και προτρέπω όλους τους νέους ή και παλαιότερους συναδέλφους να τα παρακολουθήσουν)

29 Αυγούστου 2018, 20:51:02
Απάντηση #152
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Αφού μιλάμε για ειδικευόμενους, το "πρόβλημα" (έλλειψης) αφορά πλέον και τα αστικά κέντρα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος   -  Τότα Καρλατήρα   29/08/2018, 15:11

Η ιατρική μετανάστευση, το "πάγωμα" των προσλήψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας, οι χαμηλές αποδοχές των ειδικευόμενων και το ανεπαρκές εκπαιδευτικό προγραμμα στα νοσοκομεία έχουν δημιουργήσει "μαύρη τρύπα" στο πιο νευραλγικό κομμάτι του ΕΣΥ
Μήνυμα S.O.S. στέλνει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) για τις κενές θέσεις των ειδικευόμενων γιατρών στο ΕΣΥ. Η ιατρική μετανάστευση, το "πάγωμα" των προσλήψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας, οι χαμηλές αποδοχές των ειδικευόμενων και το ανεπαρκές εκπαιδευτικό προγραμμα στα νοσοκομεία έχουν δημιουργήσει "μαύρη τρύπα" στο πιο νευραλγικό κομμάτι του ΕΣΥ, σε εκείνο των ειδικευόμενων γιατρών, των γιατρων που θα εκπαιδευτούν για να μπορέσουν στη συνέχεια να προσφέρουν τις υπηρεσίες υγείας στο σύστημα της χώρας, δημόσιο και ιδιωτικό.

Ακόμη και στα πιο κεντρικά Νοσοκομεία της Αττικής το 20% των θέσεων ειδικευόμένων είναι κενές και τουλάχιστον το 20% των ειδικευομένων έχει δεχθεί την παράταση της ειδίκευσης -μια παράταση που διευκολύνει πρωτίστως τα νοσοκομεία που διατηρούν ιατρικό προσωπικό εςτω και σε διαδικασία εκπαίδευσης αλλα και τους γιατρούς που μένουν εντός του αντικειμένου τους και αμείβονται έστω με τις αποδοχές των 960 ευρώ μηνιαίως. Σε πολλά επαρχιακά Νοσοκομεία η κατάσταση ειναι ακομη πιο οριακή: η έλλειψη ειδικευμένων γιατρών, εξοπλισμού, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού λειτουργούν τελείως απολύτως αποτρεπτικά στο να ξεκινήσει κάποιος ειδικότητα."Ποιος θα πάει για ειδικότητα στην επαρχία όταν υπάρχουν κλινικές με μόνο ένα ειδικευμένο γιατρό;" Τίθεται ευλόγως το ερώτημα από την ΕΙΝΑΠ.

Οι περιπτώσεις των δημόσιων νοσοκομείων που αποκαλύπτει η ΕΙΝΑΠ ειναι ενδεικτικές για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ. Στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" υπηρετούν 380 ειδικευόμενοι γιατροί σε σύνολο 455 θέσεων. Οι κενές θέσεις δηλαδή ειναι 75, ωστόσο υπάρχουν τουλάχιστον 95 ειδικευόμενοι γιατροί των οποίων η εκπαίδευση έχει ολοκληρωθεί και βρίσκονται σε παράταση ειδικότητας.

Στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" υπάρχουν 321 θέσεις ειδικευομένων και υπηρετούν 291 γιατροί εκ των οποίων οι 60 έχουν δεχθεί την παράταση της ειδικότητας τους. Οι κενές θέσεις ειναι 30.

Στο ΚΑΤ υπηρετούν 108 ειδικευόμενοι γιατροί από τους οποίους οι 45 είναι με παράταση ειδικότητας. Οι κενές θέσεις ειδικευομένων ειναι 90. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από τις 280 θέσεις γιατρών ειναι καλυμμένες οι 235. Οι κενές θέσεις ειναι 45.

Με σκληρά λόγια αναφέρεται η ΕΙΝΑΠ στην εμβαλωματική λύση της παράτασης που τείνει να γίνει κανονική μορφή απασχόλησης μεσα στο ΕΣΥ: "εφαρμόζουν την παράταση της ιατρικής ειδικότητας μέχρι 2 ή και περισσότερα χρόνια. Αυτό που θέλουν ειναι να βγάζουν οι ειδικευόμενοι δουλειά ειδικευμένου με μισθό ειδικευομένου. Να είναι οι γιατροί σε ανασφάλεια. Να μην τους αναγνωρίζουν στοιχειώδη δικαιώματα στην ισοτιμία και στη σταθερή δουλειά. Τους κλείνουν τις πόρτες και μισανοίγουν ένα παραθυράκι για να γίνουν επικουρικοί! Μετά να απολυθούν και να ξανακάνουν αίτηση για επικουρικοί, μέχρι να ανοίξει κάποια μικρή «τρύπα» για προκήρυξη μόνιμης θέσης".

Σήμερα, συμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, σε κεντρικά Νοσοκομεία λείπουν αναισθησιολόγοι, ουρολόγοι, ΩΡΛ, αιματολόγοι, βιοπαθολόγοι, θωρακο-καρδιο-αγγειοχειρουργοί, γενικοί χειρουργοί.

"Τελευταία κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι (διοικητές, διευθυντές κ.λπ.) άρχισαν τους εκβιασμούς στα νέα παιδιά και τους βάζουν σε εφημερία τομέα! Δηλαδή χειρουργός να εφημερεύει για ΩΡΛ κλινική, ορθοπεδικοί για ουρολογική κ.ο.κ" καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί προσλήψεις μονίμων επιμελητών Β αντί για τους επικουρικούς που μπαίνουν εμβαλωματικά και πρόχειρα στο ΕΣΥ, αξιοπρεπές μισθολόγιο και ωρομίσθιο εφημερίας, εκπαιδευτικά προγράμματα που να ανταποκρίνονται στην εκπαίδευση και ρεπό μετα την εφημερία.

6 Ιανουαρίου 2019, 20:30:18
Απάντηση #153
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
05-01-2019

Πετρέλαιο θέρμανσης με το σταγονόμετρο και χωρίς ζεστό νερό νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Μαΐου 2019, 00:16:19
Απάντηση #154
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
20/05/2019

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Αυγούστου 2019, 10:20:27
Απάντηση #155
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Σε αποσύνθεση τα νοσοκομεία στην επαρχία.

Ντόμινο ελλείψεων και προβλημάτων εντοπίζονται στα νοσοκομεία των νησιών ακόμη και κατά τον πλέον δημοφιλή καλοκαιρινό μήνα όπου «σφύζουν» από τουρίστες. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εργάζονται με εξοντωτικά ωράρια ώστε να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες, ενώ την ίδια στιγμή στην οδό Αριστοτέλους λειτουργούν «πυροσβεστικά» ώστε να μην τιναχθεί στον αέρα η λειτουργία κλινικών αιχμής.

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του νοσοκομείου Σαντορίνης που τρία χρόνια μετά τα εγκαίνιά του ακροβατεί εξαιτίας των κενών σε προσωπικό. Ειδικότερα, ο μοναδικός αναισθησιολόγος του νοσηλευτικού ιδρύματος, έπειτα από δέκα σχεδόν μήνες αδιάκοπης εργασίας, αιτήθηκε να κάνει χρήση της νόμιμης καλοκαιρινής αδείας του.

Όμως η ολιγοήμερη απουσία του (η άδεια που έχει αιτηθεί αφορά το διάστημα από 23/08 ως 01/09) θα έβαζε προσωρινό… λουκέτο τόσο στη μαιευτική κλινική όσο και στον χειρουργικό τομέα. Και αυτό διότι, μεταξύ άλλων, τις ημέρες που δικαίως ο γιατρός του νοσοκομείου ζητούσε να αναπαυθεί, αναμένονταν περίπου δέκα τοκετοί.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν προτίθεται να αναστείλει την άδειά του, καθώς για την κάλυψη των αναγκών έχει εφημερεύσει καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα διαφύλαξης της υγείας του, αλλά και της ασφάλειας των ασθενών».

Υπό την πιεστική αυτή κατάσταση – ιδίως δε εάν αναλογιστεί κανείς ότι στις 6 Αυγούστου στη Σαντορίνη έφτασαν κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας 18.300 ανθρώπων, χωρίς να συνυπολογίζονται οι επισκέπτες που καταφτάνουν ημερησίως αεροπορικώς ή με συμβατικά πλοία – το υπουργείο Υγείας αναγκάστηκε να βρει λύση, έστω και στο παρά πέντε. Ειδικότερα και σύμφωνα με στελέχη στην οδό Αριστοτέλους, ο μοναδικός αναισθησιολόγος δέχτηκε έπειτα από σχετική έκκληση να μεταθέσει την άδειά του μία εβδομάδα αργότερα – δηλαδή στις 28 Αυγούστου – με τις ίδιες πηγές να υπογραμμίζουν ότι ο χρόνος αυτός είναι αρκετός ώστε να καλυφθεί το κενό.

Πάντως και όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η αιτία που το νοσοκομείο της Σαντορίνης δεν δελεάζει τους γιατρούς, παρά την ανεργία που πλήττει (και) τον συγκεκριμένο κλάδο, είναι βαθύτερη.

«Οι γιατροί δεν προσλαμβάνονται από την ΑΕΜΥ ΑΕ με το μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ, αλλά ως ΠΕ υπάλληλοι του Δημοσίου με 900 ευρώ μισθό τον μήνα (μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων). Με τις εφημερίες το σύνολο των αποδοχών τους είναι 1.400 ευρώ τον μήνα. Ποιος να αποδεχτεί τον διορισμό του με χρήματα που φτάνουν μόνο για το νοίκι του σπιτιού του;» διερωτάται σε σχετική καταγγελία η ΠΟΕΔΗΝ.

Γιατροί με μπλοκάκι
Οι αρρυθμίες που ανακύπτουν στις τουριστικές «ναυαρχίδες» δεν σταματούν στο πολυφημισμένο, κυκλαδίτικο νησί. Στο νοσοκομείο της Λευκάδας επίσης υπηρετεί μόνο ένας αναισθησιολόγος, με αποτέλεσμα ο χειρουργικός τομέας να υπολειτουργεί.

Έτσι, για να καλυφθεί το πρόβλημα έως και το τέλος του καλοκαιριού προσελήφθη λόγω «έκτακτης ανάγκης» με μπλοκάκι γιατρός της ίδιας ειδικότητας ώστε να αντιμετωπίζονται τουλάχιστον τα έκτακτα περιστατικά.

Παρ’ όλα αυτά, παρά τις εντατικές προσπάθειες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τόνωση των νοσοκομείων με προσωπικό, στην πράξη οι λύσεις-μπαλώματα συχνά ξηλώνονται.

Την αγωνία της εκφράζει στα «ΝΕΑ» η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου Λήμνου, κυρία Δήμητρα Λάμπρου, η οποία παρά την παρέμβαση του υπουργού Υγείας και έπειτα από τέσσερις ημέρες βοήθειας από συνάδελφό της παραμένει και πάλι μόνη.

«Βρίσκομαι στον ίδιο παρονομαστή και δυστυχώς εργάζομαι υπό τις πιεστικές αυτές συνθήκες από τον περασμένο Δεκέμβριο» σημειώνει η ίδια. Ιδιαίτερα σημαντική λεπτομέρεια, ώστε να αναλογιστεί κανείς τον φόρτο εργασίας που αναγκάζεται να σηκώνει καθημερινά, είναι ότι εκτός από τον μόνιμο ανήλικο πληθυσμό και τους τουρίστες, η γιατρός φροντίζει και τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο hot spotς της Λήμνου.

Και καθώς η κυρία Λάμπρου έχει αφιερωθεί στους μικρούς ασθενείς αφού δεν υπάρχει άλλος να την αντικαταστήσει, στερούνται τις υπηρεσίες της τα παιδιά με ειδικές ανάγκες του νησιού, για τη φροντίδα των οποίων είχε αρχικά διοριστεί.

Και παρότι, όπως η ίδια σημειώνει, πληροφορήθηκε ότι στα μέσα της εβδομάδας θα μετακινηθεί συνάδελφός της από την Αθήνα στη Σάμο για να τη συνδράμει, η ίδια αντιμετωπίζει την είδηση αυτή με αμφιβολία. «Δεν έχω δει κάτι εγγράφως. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν λύσεις και σε κάθε περίπτωση η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» καταλήγει.

Στο υπουργείο καταγράφουν
Την ίδια ώρα στο υπουργείο Υγείας καταγράφουν τις ελλείψεις στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τα κέντρα υγείας με τα στελέχη που έχουν επιφορτιστεί το συγκεκριμένο έργο να αποδίδουν ειδική βαρύτητα στις περιοχές όπου αποτελούν πόλο έλξης τους θερινούς μήνες.

Σύμφωνα δε με τους ίδιους, από τις 2.500 προσλήψεις που έχουν ανακοινωθεί θα γίνει προσεκτικός καταμερισμός, θέτοντας ως στοίχημα το επόμενο καλοκαίρι να μην προκύψουν αντίστοιχες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Εν τω μεταξύ, ο τραγικός θάνατος του 19χρονου στη Σάμο από καρδιακή ανακοπή αναδεικνύει και τις τραγικές ελλείψεις στα πληρώματα των ασθενοφόρων ανά την Ελλάδα.

Καταγγέλλοντας το γεγονός η ΠΟΕΔΗΝ επεσήμανε ότι τα δύο ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου διαθέτουν απινιδωτή και τα πληρώματα ασθενοφόρων είχαν εκπαιδευτεί σχετικά. Ομως υπηρετούν μόλις 5 διασώστες, εκ των οποίων η μία έχει άδεια εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα πολλές βάρδιες τον μήνα να μένουν ακάλυπτες – όπως συνέβη και το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία δεν παραλείπει να κάνει λόγο για «μαγειρέματα στις προσλήψεις που έγιναν πριν από τις εκλογές, στο πρόγραμμα PHILOS από το ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), που  στέρησαν από τη Σάμο επτά διασώστες».

ΠΗΓΗ. TANEA Team

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Αυγούστου 2019, 10:24:49 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Νοεμβρίου 2019, 20:20:50
Απάντηση #156
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
17/11/2019

Μονάχα ένας παθολόγος υπάρχει στο νοσοκομείο της Λήμνου για 17.000 άτομα. Τις ελλείψεις σε ζητήματα ουσίας της τοπικής υγείας στο νησί καταγγέλλει στο Sputnik ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, Θωμάς Λούκας.

Λήμνος. Ένα από τα διαμάντια του βορειοανατολικού Αιγαίου και το όγδοο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας, έχει μόνο έναν παθολόγο στο νοσοκομείο του, για να εξυπηρετήσει τους 17.000 κατοίκους του.

Πριν από λίγες μέρες, το προαύλιο του Νοσοκομείου της Λήμνου, γέμισε κόσμο, ο οποίος διαμαρτύρονταν για την υποστελέχωση που παρουσιάζει το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού.

Στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης, η Λήμνος πραγματοποίησε έντονη διαμαρτυρία, διεκδικώντας να πληρωθούν κενές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό.

Η κατάσταση είναι δραματική στο Νοσοκομείο Λήμνου και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τους κατοίκους, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει και να δώσει λύση στα προβλήματα στελέχωσης στο νοσοκομείο του νησιού.

«Είναι πολλά τα προβλήματα και επειδή είμαστε παραμεθόριος, μερικές φορές δεν ακούγονται. Μόνο μια μόνιμη γιατρός υπάρχει στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου, επισημαίνει στο Sputnik ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, Θωμάς Λούκας.

Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα καλύπτεται με έναν στρατιωτικό γιατρό και με ιδιώτες γιατρούς με μπλοκ παροχής κλινικής.

«Κάποιος ο οποίος αρρωσταίνει αυτή τη στιγμή, πηγαίνει σε ιδιώτη γιατρό. Τέσσερις παθολόγοι υπάρχουν στο νησί. Ωστόσο, είναι τελείως διαφορετική η πρωτοβάθμια περίθαλψη που παρέχει το νοσοκομείο και κάτι εντελώς διαφορετικό η δευτεροβάθμια».

Στην ίδια κατάσταση και το υπόλοιπο νοσοκομείο του νησιού του Ηφαίστου.

Η χειρουργική κλινική έχει μόνο έναν επικουρικό γιατρό.

«Ένας γιατρός μόνος του δεν μπορεί να χειρουργήσει. Χρειάζεται μια ομάδα για να χειρουργήσει. Αυτό σημαίνει, ότι ο χειρουργός καλύπτει μόνο τα υπερβολικά επείγοντα και για τα υπόλοιπα, όπως μια σκωληκοειδίτιδα, διακομίζεται. Με έναν γιατρό δουλεύει η μονάδα τεχνητού νεφρού και με άλλον έναν η καρδιολογική».

Το πώς αφέθηκε η Παθολογική κλινική να λειτουργεί με μία μόνο γιατρό, αλλά και οι υπόλοιπες του νοσοκομείου, είναι μια εύλογη απορία – χωρίς, όμως, συγκεριμένη απάντηση.

«Όλα αυτά τα προβλήματα για κάποιους είναι γολγοθάς, αλλά για κάποιους άλλους μια απλή υπογραφή. Επί 12 μήνες, είμαστε χωρίς διοικητή. Παραιτήθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο και από τότε δεν έχει αντικατασταθεί».

Αεροδιακομιδές

«Φέτος έγιναν 67 διακομιδές, καθότι μιλάμε για 67 ανθρώπους που διακομίσθηκαν αμέσως.

Υπήρχαν όμως και άλλες διακομιδές, εκατοντάδες άνθρωποι που έφυγαν από το νησί. Θέλησαν να πάνε στην ηπειρωτική χώρα να κάνουν τις εξετάσεις ή το χειρουργείο τους καθότι δεν ικανοποιούνται από την παροχή υπηρεσιών.

Αν το δούμε με οικονομικά κριτήρια σαφέστατα το κόστος των διακομιδών είναι οι μισθοι 3-4 γιατρών για κάποια χρόνια».

Το κοντινότερο νοσοκομείο στο οποίο διακομίζονται περιστατικά είναι εκείνο της Μυτιλήνης που απέχει τέσσερις ώρες ακτοπλοϊκώς.
Ποιες είναι οι λύσεις;

«Οι λύσεις είναι απλές. Χρειάζεται απλά μια υπογραφή. ( !!! ) Καταλαβαίνουμε ότι, όταν κάποιος στην Αθήνα, έχει να αντιμετωπίσει 1.000 τέτοια μικρά, τότε θα βάλει και κάποιες προτεραιότητες.

Στο θέμα της διοίκησης, τον Σεπτέμβριο προκηρυχθήκαν 115 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων. Μέσα σε αυτές τις θέσεις, δεν ήταν το νοσοκομείο Λήμνου που «κόλλησε» προεκλογικά.

Το θέμα της προσέλκυσης γιατρών είναι μεγάλο πρόβλημα για τις ακριτικές περιοχές. Με μια απλή υπογραφή κλείνει μια προκήρυξη και έρχονται αμέσως τρεις γιατροί ( τόσο σίγουρος είναι ότι επειδή και μόνο θα προκηρυχθούν οι θέσεις, θα βρεθούν και οι Γιατροί ;  ). Πρέπει το υπουργείο να δώσει προτεραιότητα στα προβλήματά μας».


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Νοεμβρίου 2019, 20:28:31 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Νοεμβρίου 2019, 20:55:12
Απάντηση #157
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
17/11/2019
.....................................
Το θέμα της προσέλκυσης γιατρών είναι μεγάλο πρόβλημα για τις ακριτικές περιοχές. Με μια απλή υπογραφή κλείνει μια προκήρυξη και έρχονται αμέσως τρεις γιατροί ( τόσο σίγουρος είναι ότι επειδή και μόνο θα προκηρυχθούν οι θέσεις, θα βρεθούν και οι Γιατροί ;  ). Πρέπει το υπουργείο να δώσει προτεραιότητα στα προβλήματά μας».

Λέτε να εννοεί ότι εκκρεμεί ακόμη να γίνει η προκήρυξη που αποφάσισε "άμεσα" ο υπουργός από τον Ιούλιο; Ή ότι έγινε η προκήρυξη, υπήρξαν ενδιαφερόμενοι (ποιος θα πάει με τέτοιες περιγραφόμενες συνθήκες; ) και αναμένεται να διοριστούν;
Επίσης τα μπλοκάκια ήταν για 2 μήνες αλλά όπως φαίνεται πήραν κι αυτά παράταση

Παράθεση
15/7/2019
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΔΥΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ
Αμεση προκήρυξη τριών θέσεων παθολόγων στο Νοσοκομείο Λήμνου
Την άμεση προκήρυξη τριών μόνιμων θέσεων γιατρών παθολόγων που θα προσληφθούν στο Νοσοκομείο Λήμνο, αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σχετικά με το θέμα που έχει προέκυψε στο Νοσοκομείο Λήμνου με τις ελλείψεις γιατρών, ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκηρύσσονται άμεσα τρεις μόνιμες θέσεις ιατρών παθολόγων που θα προσληφθούν στο Νοσοκομείο Λήμνου. Για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών, αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης έργου με δύο ιατρούς παθολόγους, διάρκειας δύο μηνών. Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε εκτίμηση των αναγκών, ιδιαίτερα των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, και στον επανασχεδιασμό κινήτρων για την αντιμετώπισή τους.
Πηγή: iefimerida.gr - Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά: Βενιζέλειο ΠΑΓΝΗ νευρολόγος 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
1818 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιουνίου 2012, 15:58:41
από Νίκος Κιοσές
0 Απαντήσεις
4187 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαΐου 2013, 17:49:15
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
15171 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2014, 12:34:45
από medicus
0 Απαντήσεις
3689 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Δεκεμβρίου 2013, 18:16:27
από Argirios Argiriou
464 Απαντήσεις
128042 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Απριλίου 2020, 18:17:13
από Αρχίατρος