Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Περί συνταγματικής κατοχύρωσης μισθών και συντάξεων.
geodas:
Καλημέρα,
Κατ΄αρχήν παράκληση να μη κομματικοποιήσεις τη κουβέντα γιατί πέφτει σε επίπεδο ολυμπιακού-παναθηναικού.
Αν διάβασες καλά γράφω για περαιτέρω περικοπές στο Κράτος!Περικοπές όμως που θα έχουν σχέδιο και αποτέλεσμα!Θεωρίες του τύπου¨κόψτε κι άλλο μισθούς και συντάξεις και σωθήκαμε¨ ή ¨η φοροδιαφυγή δεν είναι νόμιμη αλλά είναι ηθική¨ ή, κατά τους αριστερούς, ¨φόροι παντού¨ συγνώμη που στη χαλάω αλλά ρώτα ΟΠΟΙΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ θέλεις και θα σου πει δεν είναι πλέον σοβαρές, ότι οτι είχαν να δώσουν το δώσανε και ότι αν συνεχιστεί το ίδιο μοντέλο οικονομίας τόσο από τον Δημόσιο όσο και από τον Ιδωτικό τομέα τότε τον ήπιαμε ΟΜΑΔΙΚΩΣ!! Είναι πανεύκολο και ψυχωφελές αλλά και παιδαριώδες να ρίχνούμε όλες τις ευθύνες ο ένας στον άλλο ενώ εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλο!
Τα Κράτη δεν αφήνονται να χρεώκοπήσουν έτσι απλά! Αν δεις το χρέος της Αμερικής ή της ευημερούσας Γερμανίας (ακόμα και σαν ποσοστό ΑΕΠ) θα σου πέσουν μαλλιά και δόντια! Αν λειτουργούσε, στις χώρες αυτές το κράτος με όρους επιχείρησης θα είχε διαλυθεί εις τα εξων συνετέθη!Γιαυτό και η Ελλάδα και η Πορτογαλία, άσχετα πως μας το σέρβιραν, βρήκαν εύκολα κρατικό δανεισμό, ναι με θυσίες άλλες απαραίτητες και άλλες όχι! Και στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ ΣΟΒΑΡΗ κουβέντα μεταξύ Δημόσιας Διοίκησης και Ιδιώτικού Τομέα γιαυτό και είμαστε εδώ που είμαστε
Και πάλι Καλημέρα!
geodas:
Καλημέρα,
Κάτι τελευταίο, να εξήγήσω τι εννοώ με τις σοβαρές κοινωνικές αναταραχές.
Έστω ότι το Κράτος αρχίζει και σκέφτεται σαν μαγαζάτορας, τόσα βγάζω - τόσα δίνω. Θα πει:Οκ, τώρα που έχω κρίση δε μπορώ να συντηρώ τόσα αστυνομικά τμήματα ούτε να πληρώνω τόσους αστυνομικούς.Κλείνω και απολύω λοιπόν το 1/3 ( όπως Ι.Τ. ).Θα αυξηθεί ναι ή όχι η εγκληματικότητα, νομοτελειακά; Ή νομίζεις ότι ο ληστής ή ο ανώμαλος θα κυνηγήσει μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους;
Θα πεί το Κράτος: Οκ, τώρα που έχω κρίση δε μπορώ να έχω 10 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στη βάρδια όπως είναι το μίνιμουμ των σχεδιασμών ασφαλείας, θα αφήσω 7. Έχετε υπολογίσει το κόστος σε ανθρώπινη υγεία; Ή νομίζεις ότι θα πάρει ο άλλος την Ιδιωτική Κλινική τηλέφωνο¨Γρήγορα σας παρακαλώ ένα ασθενοφόρο ο άντρας μου πρέπει να περνάει έμφραγμα¨ ¨Μάλιστα αμέσως πείτε μου διεύθυνση και να ξέρετε ότι είναι 200 ευρω γιατί θα έρθει και γιατρός¨ ¨Μα δεν έχω τόσα¨ ¨Τότε πάρτε το 166 τουτ,τουτ, τουτ¨.ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ ΜΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ, ΟΥΤΕ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΤΟΥ1980! Και το έχω παράπονο γιατί σε τόσα ποστ δεν έχω δει ΜΙΑ κριτική για τις ευθύνες του ιδιωτικού τομέα ( για όλα φταιει το κράτος!!! )
pzogr:
Όπως ξαναείπα ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.
Αυτά που αναφέρεις έχουν τόσα λογικά άλματα, που δεν μπορούν να είναι βάση διαλόγου. Δεν χρειάζεται προφανώς να συρρικνωθεί η αστυνομία ή άλλοι σημαντικοί κλάδοι, ποιός το είπε αυτό; Μερικές άχρηστες υπηρεσίες όμως θα μπορούσαν να κλείσουν τελείως ή να ελαττώσουν το προσωπικό τους (όπως θα έκανε ο "μαγαζάτορας" δηλαδή) και σίγουρα μπορούν να μειώσουν τους μισθούς αναλογικά με την κατάσταση της αγοράς εργασίας. Αυτό δεν θα ήταν ευχάριστο ούτε για τους ιδιώτες γιατί θα μειωνόταν η δυνατότητα των πελατών τους για έξοδα.
Ο ιδιωτικός τομέας κάνει ό,τι τον συμφέρει. Το κράτος βάζει τους κανόνες και -κυρίως- το κράτος τους εφαρμόζει. Το παιδί θα τρέξει να περάσει απέναντι και μπορεί να το πατήσει αυτοκίνητο, αν οι γονείς του δεν του κρατούν το χέρι. Ποιός θα φταεί; Το παιδί; Αν το επιχείρημά σου είναι ότι χρεωκοπήσαμε επειδή είχαμε κάποιους που φοροδιέφευγαν, μάλλον πρέπει να το ξαναδείς το πράγμα. Η φοροδιαφυγή υπάρχει σε όλες τις κοινωνίες και είναι τόσο μεγαλυτερη όσο περισσότερο είναι το ποσοστό του εισοδήματος που ζητείται. Η σπατάλη είναι όμως δικό μας άθλημα γιατί όσο λαϊκιστές κι αν είναι οι ξένοι πολιτικοί εμείς παίζουμε σε άλλη κατηγορία. Από την εποχή που όποιος είχε ασπρόμαυρη τηλεόραση ήταν προνομιούχος μέχρι την εποχή που 5 κλιματιστικά δεν μας φτάνουν έχει μεσολαβήσει τρελό φαγοπότι χωρίς -όπως δείχνει το αποτέλεσμα- η οικονομία μας να το δικαιολογεί...
Για να είμαι και στο πνεύμα του thread, αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν ένας παλιός ΕΣΥτης διεκδικούσε δικαστικά μισθούς από την εποχή Γεννηματά που μπήκε μέχρι σήμερα με το σκεπτικό ότι οι μισθοί των κλητήρων πολλαπλασιάστηκαν ενώ οι μισθοί των γιατρών έμειναν ουσιαστικά στάσιμοι.
geodas:
Καλησπέρα,
Επιμένω να λέω ότι οι μισθοί τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα δε μπορούν να συμπιεστούν άλλο! Δε θα υπάρξει κανένα όφελος στην Οικονομία! Το λένε ΟΛΟΙ οι οικονομολόγοι! ( άντε να σου κάνω το χατήρι ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ )
Όταν υπάρχει το πάγωμα των προσλήψεων και η υποχρηματοδότηση στην αστυνομία και στα νοσοκομεία , αυτό δεν είναι η υποβάθμιση που λέω; Το θεωρείς λογικό άλμα;
Επίσης το Κράτος δεν είναι η μαμά μας! Μεγάλα παιδιά είμαστε
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Το Κράτος είναι υποχρεωμένο από το Σύνταγμα να βρει πόρους είτε με φορολογία είτε με δανεισμό είτε με περικοπές δαπανών να παρέχει ένα μίνιμουμ επίπεδο αυτών των παροχών.
--- Τέλος παράθεσης ---
Είτε με δανεισμό...
Αυτά είναι.
( Στην Σουηδία είχα διαβάσει κάποτε ότι ο δανεισμός είναι σαν να κατουριέσαι πάνω σου. Ανακουφίζεσαι προς στιγμήν αλλά καθώς περνά η ώρα το πράγμα γίνεται όλο και πιο άβολο ).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση