Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Απριλίου 2024, 15:43:35

Αποστολέας Θέμα: Η Τέλεια Διαδρομή της Πρωτοχρονιάς.  (Αναγνώστηκε 13098 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

31 Δεκεμβρίου 2008, 09:01:46
Αναγνώστηκε 13098 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Ιανουαρίου 2009, 12:25:49
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Μία διαδρομή Πρωτοχρονιάς…

Ξεκινάμε από τη Φλώρινα κατά τις 11 (δεν ξενυχτήσαμε, αλλά το βράδυ είχε μείον δεκαπέντε και περιμένουμε να μαλακώσει λίγο). Η βραδινή υγρασία έχει γίνει πάγος και όλα τα δέντρα είναι κάτασπρα από τη γη μέχρι το τελευταίο κλαδί. Αφού φτάσουμε από την Εγνατία Οδό στα Γρεβενά, παίρνουμε το δρόμο για το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας. Μέχρι τη Σμίξη η διαδρομή κρύβει πολλές εκπλήξεις, καθώς ανεβοκατεβαίνουμε υψώματα και ρεματιές με αλπική βλάστηση. Όλα είναι κατάλευκα και ένας εκλαμπρότατος βασιλιάς Ήλιος μετατρέπει το χιονισμένο τοπίο σε σκηνικό υπερβόρειου παραμυθιού.
Μετά το χωριό ανεβαίνουμε μέσα από κωνοφόρα και φτάνουμε στο κέντρο, που διαθέτει τρία επίπεδα. Διαπιστώνουμε ότι από δω έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε ένα ανεπανάληπτο πανόραμα. Αφού οι συνθήκες ορατότητας το επιτρέπουν, κοιτάζοντας ανατολικά και από δεξιά προς αριστερά, αναγνωρίζουμε τον Όλυμπο, τα Πιέρια, το Βέρμιο, πίσω στο βάθος το Καϊμακτσαλάν, μετά το Άσκιο που κρύβει το Βίτσι. Δυστυχώς το πεδίο (είμαστε στην ανατολική πλαγιά του Σμόλικα) δεν περιλαμβάνει το Γράμο.
Στο τρίτο και μικρότερο πλάτωμα ο παγωμένος αέρας που φυσάει με μεγάλη ταχύτητα εμποδίζει ακόμα και την αναπνοή. Το χιόνι έχει γίνει μάρμαρο. Κατεβαίνουμε στο δεύτερο επίπεδο και παίρνουμε το δρόμο δυτικά. Ένα άνοιγμα ανάμεσα στα βουνά προσφέρει τη μεγαλύτερη έκπληξη. Ξαφνικά ορθώνεται μπροστά μας άγρια και επιβλητική η Πίνδος, ενώ οι ταμπέλες μάς πληροφορούν ότι έχουμε μπει στο Νομό Ιωαννίνων. Από τη μια είδαμε Θεσσαλία, κεντρική και δυτική Μακεδονία και από δω βλέπουμε Ήπειρο. Κατεβαίνουμε ένα στριφογυριστό δρόμο και όσο καταδυόμαστε τόσο ψηλώνει η Πίνδος και σχεδόν μας φοβίζει. Πίσω από το βουνό που ορθώνεται στα αριστερά μας (Γκαμήλα) είναι τα Ζαγοροχώρια, ενώ άμα είχαμε χρόνο να προχωρήσουμε, ο δρόμος βγάζει στην Κόνιτσα.
Τα μάτια μας χορτάσανε. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Κάπου στην Κοζάνη ο ήλιος πέφτει και γεμίζει τον ουρανό με κάτι απίστευτα πορτοκαλιά που χύνονται ανάμεσα στα σύννεφα, ενώ όταν ανεβαίνουμε στο οροπέδιο της Πτολεμαΐδας ο καιρός κλείνει πάλι και σκοτεινιάζει απότομα. Αύριο θα έχουμε πάλι φρέσκο χιόνι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο τόπος μας είναι κλειστός, όλο βουνά
που έχουνε σκεπή το χαμηλό ουρανό μέρα και νύχτα
Γ.Σ.
[/size][/i]
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιανουαρίου 2009, 12:59:05 από flone »

Λέξεις κλειδιά: