Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

(1/4) > >>

pprogr:
Άρθρο 27 – Ένταξη ιατρών χωρίς ειδικότητα στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ

1. Ιατροί χωρίς ειδικότητα, οι οποίοι, κατά τη δημοσίευση του παρόντος, υπηρετούν στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, εντάσσονται ως γενικοί ιατροί στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ: α) ως Επιμελητές Β΄, με χρόνο προϋπηρεσίας μέχρι δεκαπέντε (15) έτη έτη, β) ως Επιμελητές Α΄, με χρόνο προϋπηρεσίας από δεκαπέντε (15) μέχρι είκοσι πέντε (25) έτη και γ) ως Διευθυντές, με χρόνο προϋπηρεσίας άνω των είκοσι πέντε (25) ετών.
2. Η ένταξη των ιατρών των προηγουμένων παραγράφων στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ, προϋποθέτει προηγούμενη σχετική αίτηση των ενδιαφερομένων και αξιολόγησή τους από το Συμβούλιο αξιολόγησης του άρθρου 25 του παρόντος.
3. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας καθορίζεται ο χρόνος και ο τόπος κατάθεσης των αιτήσεων των ιατρών, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο χρόνος και ο τρόπος της αξιολόγησής τους καθώς και κάθε άλλη αναγκαία για την εφαρμογή του άρθρου αυτού λεπτομέρεια.

pprogr:
Ο συνδεσμος ειναι :http://www.opengov.gr/yyka/?p=1690

Θα πρεπει τα σχολια απο 11 να γινουν πολλαπλασια ως μια αρχικη ενδειξη αντιδρασης απ´ολους εμας που εχουμε κοπιασει για να αποκτησουμε τον τιτλο ειδικοτητας.
Αμεση θα πρεπει να ειναι και η αντιδραση της ενωσης μας.

Αρχίατρος:
Καταννοώ την οργή, αλλά κάποιες καταστάσεις δεν μπορούν να διαιωνίζονται.
Πρώτα πρέπει να διευκρινιστεί πόση προϋπηρεσία αφορά. Δλδ γράφει για τους Επιμ.Β' μέχρι 15 χρόνια. Αυτό συμβαίνει ΑΠΟ 15 χρόνια ;
Γιατί αν ισχύει αυτό, συμφωνώ επί του πνεύματος, θεωρώ ότι ένας συνάδελφος που υπηρετεί ως ΑΝΕΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ στην Πρωτοβάθμια επί 15 συναπτά έτη, έχει δικαίωμα τουλάχιστον να συμμετέχει στις εξετάσεις Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής.
Είμαι κατά των "χρισμάτων" χωρίς εξετάσεις, οπότε ναι, θα μπορούσε τουλάχιστον να δίνεται αυτή η δυνατότητα.
Πως θα χαρακτηρίζεις αυτόν τον άνθρωπο, αγροτικό ; Γιατί δεν κάνει Ειδικότητα η ερώτηση: και αν δεν μπορεί να ξανακάνει Ειδικότητα καθώς έχει κάνει μια άλλη Ειδικότητα η οποία δεν του εξασφαλίζει πλέον τα προς το ζην και στρέφεται προς την Γενική Ιατρική, πως θα αποκαλείς αυτό τον άνθρωπο, αγροτικό ; Ή θα τους πεις στα 45 και στα 50, άντε τράβα να ξαναγίνεις ειδικεύομενος, ΑΜΙΣΘΙ (μόνο εφημερίες), δουλάκι του καθενός Δ/ντή Κλινικής ενός νοσοκομείου, να του βγάζεις την λάντζα (αυτή δεν είναι η ειδικότητα στο ελληνικό νοσοκομείο?).
Η κατάσταση που περιγράφω παραπάνω είναι υπαρκτή αυτή την στιγμή στην Πρωτοβάθμια, και προφανώς σ' αυτήν προσπαθεί να προσαρμοστεί η Πολιτεία, με εντελώς λάθος τρόπο είναι η αλήθεια και χωρίς καμμία διαβούλευση.

thepap:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πως θα χαρακτηρίζεις αυτόν τον άνθρωπο, αγροτικό ; Γιατί δεν κάνει Ειδικότητα η ερώτηση: και αν δεν μπορεί να ξανακάνει Ειδικότητα καθώς έχει κάνει μια άλλη Ειδικότητα η οποία δεν του εξασφαλίζει πλέον τα προς το ζην και στρέφεται προς την Γενική Ιατρική, πως θα αποκαλείς αυτό τον άνθρωπο, αγροτικό ;


--- Τέλος παράθεσης ---

πρέπει οπωσδήποτε να χαρακτηριστεί ? Σκέτο Ιατρός πειράζει ? είναι υποτιμητικό? Το να έχει κάνει κάποια ειδικότητα πριν  > 15 χρόνια να την αποποιήθηκε και να προσελήφθη στο ΙΚΑ ως Ιατρός χωρίς ειδικότητα μου φαίνεται μάλλον απίθανο. Αλλα και αν ακόμη συμβαίνει θα μπορούσε να χρισθεί και Γ. Χειρουργός η Παθολόγος αναλόγως την προηγούμενη ειδικότητα έτσι δεν είναι?

pprogr:
Μισθολογικη εξισωση ισως να ηταν πιο δικαιο και λογικο,αν και παλι τα τυπικα προσοντα των ιατρων ανευ ειδικοτητας δεν ειναι ιδια μ´αυτα των ειδικευμενων(για μην αναφερθω στα ξενυχτια,το stress και τον κοπο των εφημεριων κατα και μετα την ειδικοτητα για οσους εργαζονται σε ΚΥ ή Νοσοκομεια-ΚΥ)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση