Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

<< < (2/4) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςέχει κάνει μια άλλη Ειδικότητα η οποία δεν του εξασφαλίζει πλέον τα προς το ζην και στρέφεται προς την Γενική Ιατρική

--- Τέλος παράθεσης ---

Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, όποιος δεν βγάζει τα προς το ζην, θα μπορεί να "στρέφεται" προς τη Γενική Ιατρική, και μάλιστα να του δίνουμε και τον τίτλο κιόλας;  :o
Κι εγώ που είμαι Γ.Ι., θα μπορώ αν θέλω να "στραφώ" σε μια άλλη ειδικότητα; Και να πάρω και τον τίτλο της;

Υπ' όψη, η Γ.Ι. είναι η πιο εύκολη ειδ/τα για να την εξασκήσεις χάλια, και η πιο δύσκολη για να την εξασκήσεις καλά.

Έχω δει κάτι σφραγίδες ΙΚΑτζήδων, που υπογράφανε ως "Θεραπευτές Ιατροί".

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ανειδίκευτοι γιατροί υπήρχαν και υπάρχουν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη (αγροτικοί γιατροί, μόνιμοι αγροτικοί, άνευ ειδικότητας του ΙΚΑ) και κάποιοι απ' αυτούς ήταν ενταγμένοι στο ΕΣΥ όπως οι μόνιμοι αγροτικοί γιατροί και αρκετοί στα ΚΥ με το βαθμό του επιμελητή Γ'.
Δεν κατανοώ την πρόθεση να αποκτήσουν ειδικότητα για να ενταχθούν στο ΕΣΥ οι ανειδίκευτοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ, νυν ΠΕΔΥ. Άλλωστε αρκετοί έχουν αποκτήσει την "Ιδιότητα" της Γενικής Ιατρικής με παλαιότερο ευεργετικό Π.Δ.
Είναι σίγουρο ότι αυτή η προσπάθεια απόδοσης ειδικότητας χωρίς εξετάσεις θα καταρριφθεί δικαστικά.
Προτείνω τον βαθμό "επιμελητής Γ' άνευ ειδικότητας" με δυνατότητα  μισθολογικής εξέλιξης μέχρι το μισθό του διευθυντή. Και πάλι, για τη μισθολογική εξέλιξη, να ληφθεί υπόψιν ότι τόσο καιρό είχαν και τα ιδιωτικά τους ιατρεία και δεν έκαναν εφημερίες.

Ας δούμε λίγο και ένα παράδοξο:
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αίτηση και θα αξιολογηθούν από το Συμβούλιο αξιολόγησης του άρθρου 25 το οποίο αναφέρεται ως "Συμβούλιο αξιολόγησης για την εξέλιξη των ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ ΠΦΥ". Αφού δεν είναι ειδικευμένοι πως θα αξιολογηθούν από αντίστοιχο συμβούλιο;
Επίσης:

--- Παράθεση ---1. Η Γενική Συνέλευση των ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ της αυτής ειδικότητας με τον αξιολογούμενο, που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας και τις Μονάδες ΠΕΔΥ του ίδιου νομού με αυτόν, αποτελεί το Συμβούλιο αξιολόγησης για την εξέλιξη των ιατρών ΕΣΥ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδή θα κληθούν οι γενικοί γιατροί να αποφασίσουν αν ουσιαστικά θα αποδώσουν την ειδικότητά τους σε κάποιο ανειδίκευτο; Επομένως υπάρχει κι αυτή η δικλείδα σε περίπτωση που περάσει αυτός ο νόμος. Να κόβονται όλοι από τα αντίστοιχα συμβούλια των γενικών γιατρών.

Denominator:
Έχω σχολιάσει και αλλού ότι "δικαιωματικά" η απονομή τίτλου ειδικότητας ή έστω το δικαίωμα συμμετοχής σε εξετάσεις για αυτήν χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Δε φτάνει μόνο η εμπειρία (τέχνη), χρειάζεται και γνώση (επιστήμη) και μάλιστα ανανεούμενη και ελεγμένη/πιστοποιημένη. Για το λόγο αυτό, θα ήταν καλό να προηγείται η απαραίτητη εκπαίδευση ώστε να συμπληρώνεται το πεδίο γνώσεων της Γ.Ι. (έστω και κατά ένα μέρος ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση).

Αρχίατρος:
Εγώ πάντως ομιλούσα γενικότερα και έθεσα έναν προβληματισμό λαμβάνοντας υπόψιν ένα δεδομένο, δεν ήμουν πότε υπέρ της μη-αξιολόγησης, των χαριστικών απονομών τίτλων και των "παραθύρων".

Και πάντως δεν ομιλούσα συγκεκριμένα για τους γιατρούς του ΙΚΑ, αλλά γενικότερα, π.χ έχω μάθει για περίπτωση 60άρη μόνιμου αγροτικού σε νησί, ε, δεν τον λές πια "αγροτικό" αυτόν τον άνθρωπο, πως να το κάνουμε.
Ίσως μετά από κάποια χρόνια υπηρεσίας στην ΠΦΥ να μπορεί να αποδοθεί ο τίτλος Επιμελ. Γ' ή κάτι αντίστοιχο (πείτε το όπως θέλετε)

GirousisN:
Προκαταβολικά συγγνώμη για την ερώτηση, αλλα για ποσα άτομα αναφερόμαστε? Χθεσινό άρθρο στο MEdisyn μιλάει για 50 ανθρώπους πανελλαδικά .

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση