Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Απριλίου 2024, 03:18:58

Αποστολέας Θέμα: Οι Ελβετοί απέρριψαν συντριπτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα  (Αναγνώστηκε 2308 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιουνίου 2016, 01:48:14
Αναγνώστηκε 2308 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν βλέπω ελληνική TV, αλλά μήπως πέρασε στην ζούλα ;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αυτή η πρόταση θα κόστιζε σύμφωνα με τους υπολογισμούς ενός ΜΜΕ το 41% του ελβετικού ΑΕΠ, αλλά μήπως τα ίδια δεν συμβαίνουν και με μας ;

Οι περισσότεροι πόροι του ελληνικού κράτους πηγαίνουν στην αποπληρωμή μισθών ΔΥ και συντάξεων υπονομεύοντας κάθε αναπτυξιακή πρόταση, και το μέλλον της χώρας δεν μπορεί να είναι το φάγωμα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, όπως επί μακρόν κάναμε.

Βασικά αν ρωτούσατε τον μέσο Έλληνα αν επιθυμεί ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα π.χ 800€ στην δική μας περίπτωση (η Ελβετία είναι εξωφρενικά ακριβή και τα 2,500 φράγκα δεν φτάνουν και για πολλά-πολλά), έχετε αντίρρηση ότι το 80% των Ελλήνων θα την ενέκρινε ;

Βασικά κάτι τέτοιες ειδήσεις απεικονίζουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την τεράστια διαφορά νοοτροπίας που χωρίζει τους δύο λαούς και γιατί αυτοί είναι Ελβετία, ενώ εμείς καταντήσαμε οι ζήτουλες της Ευρώπης, απειλώντας μάλιστα να φεσώσουμε τους δανειστές μας (πέρισυ με την περήφανη "διαπραγμάτευση").

Υ.Γ
Το 1 δις απ' την δόση, διαβάζω, θα πάει στην αποπληρωμή εφάπαξ Δημοσίων Υπαλλήλων.
Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο ;
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουνίου 2016, 01:52:04 από kopritis »

8 Ιουνίου 2016, 19:12:06
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν βλέπω ελληνική TV, αλλά μήπως πέρασε στην ζούλα ;
   ....
...
Υ.Γ
Το 1 δις απ' την δόση, διαβάζω, θα πάει στην αποπληρωμή εφάπαξ Δημοσίων Υπαλλήλων.
Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο ;
   Όχι, δεν πέρασε στη ζούλα, το παρουσίασε σίγουρα κάποιο κανάλι (το είδα, δεν θυμάμαι ποιο) στις ειδήσεις.

   Για το ΥΓ δεν διαφωνώ, ο τρόπος με προβληματίζει. Δηλαδή πως δεν θα εκτελέσεις συνταγματικές επιταγές (μισθούς ακόμα και των γνωστών καθαριστριών, συντάξεις και μάλλον και το εφάπαξ). Εφόσον δεν έχεις χρεοκοπήσει (επίσημα, παύση πληρωμών) δεν μπορείς να μην τα δώσεις. Συνταγματικά δικαιώματα... Λύση Χρεοκοπία;
    Το υπάρχον νομικό πλαίσιο (και συνταγματικό) δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ελιγμούς. Έτσι είναι οικοδομημένο, να προφυλάσσει συμφέροντα. 2η λύση (εξίσου επικίνδυνη, ίσως και περισσότερο): κατάλυση συντάγματος, πραξικόπημα.
   3η λύση: τη ζούμε. Πολιτικές αλχημείες και ζητιανιά δόσης...

8 Ιουνίου 2016, 20:22:54
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
    Για το ΥΓ δεν διαφωνώ, ο τρόπος με προβληματίζει. Δηλαδή πως δεν θα εκτελέσεις συνταγματικές επιταγές (μισθούς ακόμα και των γνωστών καθαριστριών, συντάξεις και μάλλον και το εφάπαξ). Εφόσον δεν έχεις χρεοκοπήσει (επίσημα, παύση πληρωμών) δεν μπορείς να μην τα δώσεις. Συνταγματικά δικαιώματα... Λύση Χρεοκοπία;
    Το υπάρχον νομικό πλαίσιο (και συνταγματικό) δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ελιγμούς. Έτσι είναι οικοδομημένο, να προφυλάσσει συμφέροντα. 2η λύση (εξίσου επικίνδυνη, ίσως και περισσότερο): κατάλυση συντάγματος, πραξικόπημα.
   3η λύση: τη ζούμε. Πολιτικές αλχημείες και ζητιανιά δόσης...
Δυστυχώς καταλήγω στο 1ο. Δλδ φάγαμε και τρώμε 6 χρόνια Μνημόνια για να προστατεύσουμε (ή να περικόψουμε κατά το δυνατόν λιγότερο) τους μισθούς, τις συντάξεις και τα εφάπαξ της δημοσιούπαλληλίας.
Σε μια χώρα που οι μισοί νέοι είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί εργάζονται για 500€, η κυβέρνηση δίνει μεγάλο ποσοστό της δόσης του Προγράμματος στήριξης σε εφάπαξ που ουδέποτε καταβλήθησαν, επειδή κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι "τους έγιναν κρατήσεις".

Ομιλούμε για την αποθέωση του παραλογισμού, οπότε ναι, καταλήγουμε ότι μόνο η χρεωκοπία θα διέλυε τις συλλογικές αυταπάτες που τρέφουν κάποιοι.

Στον αντίποδα οι Ελβετοί δεν τρέφουν τις σοσιαλιστικές αυταπάτες των Ελλήνων, παρότι είναι μια πολύ πλούσια χώρα.
Τι κίνητρο έχει ο άλλος να δουλέψει αν γνωρίζει ότι θα παντελονιάζει 2,5 χιλιαδες φράγκα ; Και γιατί όσοι παραγωγικοί να πληρώνουν όλους αυτούς ;
Δεν ομιλώ για την κοινωνική πρόνοια που πρέπει να παρέχεται σε άτομα με οποιασδήποτε μορφής αναπηρία, αλλά για αργομισθίες, πρόωρες συντάξεις και αρχή μιας νέας ζωής (συχνά μεγαλύτερη της εργασιακής) την οποία συντηρεί ο φορολογούμενος, ταυτόχρονα με καποια "μαύρη" εργασία.
Την ώρα που το παιδί σου είναι άνεργο ή εργάζεται με 500€.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουνίου 2016, 20:42:40 από kopritis »

10 Ιουνίου 2016, 04:12:29
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Διαβάστε εδώ μια ανάλυση για την Ελβετία.

Την θαυμάζω σε αρκετούς τομείς αυτή την χώρα, αν και όλα αυτά που γράφει δεν μπορώ να τα επιβεβαιώσω.

Πάντως η απλοϊκή προσέγγιση πολλών ότι είναι αυτοί που είναι επειδή όλος ο κόσμος έχει τα λεφτά του εκεί, είναι απλά τραγική και ένδειξη άγνοιας.


Παράθεση

Γιατί δεν ακολουθεί η Ελλάδα το παράδειγμα της Ελβετίας;

Διάβασα διάφορα άρθρα σχετικά με μας και τους Ελβετούς. Το συμπέρασμα όλων είναι ότι εμείς με τους Ελβετούς έχουμε τόση σχέση όση και με τους Αρειανούς. Αλλά ας πιάσουμε το θέμα από την αρχή…

Γράφει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Αν θες να καταλάβεις έναν λαό πρέπει να διαβάσεις την Ιστορία του, εκεί θα τα βρεις όλα. Στην εγκληματολογία, όταν ψάχνουν για έναν επικίνδυνο εγκληματία, έχουν ειδικούς που φτιάχνουν το ψυχολογικό του προφίλ, ώστε να τον καταλάβουν καλύτερα, να προβλέψουν τις επόμενες κινήσεις του και τελικά να τον συλλάβουν.

Νομίζω ότι θα έπρεπε να δημιουργηθούν Profilers και για τους λαούς (οι μεγάλες δυνάμεις έχουν, αλλά όχι και πολύ καλούς…), θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο, θα εξηγούσε συμπεριφορές και εμμονές που σε πρώτη ανάγνωση φαίνονται ανεξήγητες η παράλογες.

Ας κάνουμε λοιπόν τον Profiler για τους Ελβετούς, που τόση πολλή κουβέντα γίνεται γι’ αυτούς τελευταία λόγω του δημοψηφίσματος.

Οι Ελβετοί είναι ένας σκληρός ορεινός λαός, συνηθισμένος στις κακουχίες και τις στερήσεις. Κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα, η ανέχεια και η φτώχεια τους έκανε να γίνουν μισθοφόροι και να ακολουθήσουν το ευγενές αυτό επάγγελμα για πολλούς αιώνες (με εξαιρετική φήμη ως μαχητές, πειθαρχημένοι και πιστοί).

Ανέπτυξαν δε μία ψυχωτική σχέση με την εργασία και το χρήμα (οι Σκωτσέζοι που έχουν «το όνομα» μπροστά τους είναι… σπάταλοι), αλλά ανέπτυξαν και άλλες εθνικές ψυχώσεις όπως το θέμα της ουδετερότητας (δεν είναι καν μέλος του ΟΗΕ), της φοβίας πυρηνικής επίθεσης (δεν δίνεται πολεοδομική άδεια χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη ατομικού καταφυγίου ακόμη και για μονοκατοικίες!), εθνικής άμυνας (ξοδεύουν μεγάλα ποσά σε εξοπλισμούς παρόλα τα 500 χρόνια ειρήνης) και υπηρετούν μέχρι τα γεράματα (εν ενεργεία, πρώτη εφεδρεία, δεύτερη εφεδρεία, πολιτική άμυνα).

Η Ελβετία ήταν δέσμια του γεωγραφικού της αναγλύφου, το κεντρικό της ορεινό σύμπλεγμα έκανε σχεδόν αδύνατη την επικοινωνία μεγάλων τμημάτων της χώρας. Ειδικά τον χειμώνα με τα χιόνια (μιλάμε για 10 με 11 μήνες), ο αποκλεισμός ήταν πλήρης στα ορεινά περάσματα και αν προσθέσετε ότι η επικοινωνία στην ενδοχώρα γινόταν από μονοπάτια και όχι από δρόμους λόγω ορεινών όγκων, έκανε το εμπόριο με τους γείτονες πιο εύκολο από το εμπόριο και τις συναλλαγές μεταξύ τους.


Αυτό ανάγκασε τις διάφορες περιοχές της Ελβετίας να αναπτύξουν περισσότερους δεσμούς με τους γείτονές τους και βέβαια σαν συνέπεια να υιοθετήσουν τη γλώσσα των γειτόνων και να εγκαταλείψουν την εθνική τους γλώσσα που είναι τα Ρωμανικά (Λατινική διάλεκτος), που σήμερα μιλιούνται μόνο από ορισμένες ορεινές κοινότητες.

Αυτή η φυσική ιδιομορφία πρέπει να συνέβαλε στο γεγονός και της μη σημαντικής ανάπτυξης πολιτισμού από τους Ελβετούς, αλλά παρόλα αυτά, ως πρακτικοί άνθρωποι ανέπτυξαν πολύ τεχνολογία.

Κάτι άλλο που το οφείλουμε στους Ελβετούς είναι η μοντέρνα τραπεζική ανάπτυξη και οι σημερινές επιμέρους τραπεζικές πρακτικές, όπως οι επενδύσεις, διαχείριση περιουσίας, Private Banking κ.λπ.

Το να λες οπουδήποτε, ότι η Ελβετία ήταν μια σχετικά φτωχή χώρα μέχρι τις αρχές του ’50, για τους περισσότερους μοιάζει τρελό, γιατί έχουν συνδέσει την Ελβετία με την πολυτέλεια και την ευμάρεια. Όταν λέμε «φτωχή», εννοούμε τη χώρα και τον πολύ κόσμο, αλλιώς χρήμα υπήρχε πάντα στην Ελβετία και μάλιστα πολύ, μόνο που ήταν στα χέρια λίγων εταιρειών.

Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την Ελβετία με τις τράπεζες, τις σοκολάτες, τα ρολόγια και τον τουρισμό και αγνοούν ότι η Ελβετία των 7 εκατ. κατοίκων είναι παγκοσμίως ηγέτιδα δύναμη στα χημικά και φαρμακευτικά προϊόντα, στις εταιρείες τροφίμων και στην εξειδικευμένη βαριά βιομηχανία (ηγέτης στις εργαλειομηχανές και στα βιομηχανικά ρομπότ).

Οι Ελβετοί δεν είναι πιο έξυπνοι από τους άλλους, απλά είναι ένας λαός εξαιρετικά πρακτικός, εργατικός, λογικός, μεθοδικός, υπομονετικός, επίμονος και το πιο σημαντικό τελειομανής. Πλην της εργατικότητας, είναι το ακριβώς αντίθετο από εμάς.

Οι Ελβετοί γνωρίζοντας ότι έχουν ανταγωνιστικό μειονέκτημα έναντι των γειτόνων τους αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα, ήταν να παράγουν προϊόντα της καλύτερης δυνατής ποιότητας. Η εξαιρετική ποιότητα ενός προϊόντος αυτόματα παραμερίζει η εξαφανίζει την σημαντικότητα του παράγοντα τιμής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ελβετοί κοιτάνε υποτιμητικά τους Γερμανούς και την Γερμανία, ως ανοργάνωτους, ψιλοτεμπέληδες που παράγουν… δευτεράντζες, καταλαβαίνεται πως βλέπουν τους υπόλοιπους! Ο Ελβετός έχει μία σχέση μυστικιστική με την δουλειά, η δουλειά και το χρήμα είναι η πραγματική του θρησκεία.

Στο θέμα της δουλειάς μην φανταστείτε βέβαια ότι ο Ελβετός είναι ένας τύπος σαν τον Βέγγο ή τον Τσάρλι Τσάπλιν στις ομώνυμες ταινίες. Το πόσο δουλεύει ο Ελβετός το καταλαβαίνεις στο τέλος της ημέρας, από τον όγκο και την ποιότητα της δουλειάς που έβγαλε.

Υπάρχουν πολλά ανέκδοτα για τους Ελβετούς, όπως πάντα άλλα είναι κακεντρεχή και άλλα είναι χαρακτηριστικά τους. Ένα χαρακτηριστικό τους είναι ότι αν σε ένα τραπέζι κάθονται πολλοί άνθρωποι από πολλές διαφορετικές χώρες και έρθει ο λογαριασμός να πληρώσουν, θα καταλάβεις τον Ελβετό από το ότι θα βγάλει το πορτοφόλι του κάτω από το τραπέζι, το κρύβει να μην δουν οι άλλοι τα λεφτά του.

Η κοινωνικότητα των Ελβετών είναι σχεδόν ανύπαρκτη, το ίδιο και οι οικογενειακοί τους δεσμοί, η φιλίες. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να προσκληθείς σε σπίτι από Ελβετό, εάν σε προσκαλέσει (και αυτό πολύ σπάνιο) θα σε προσκαλέσει σε εστιατόριο.

Ο Ελβετός δεν αντιλαμβάνεται την έννοια του κεράσματος, αλλά θα δεχθεί το κέρασμα ευχαρίστως χωρίς ποτέ να ανταποδώσει. Ο Ελβετός είναι τόσο μυστικοπαθής με τα λεφτά του, που ούτε η οικογένεια του δεν ξέρει πόσα έχει, θα το μάθουν μετά θάνατον.

Τα ζευγάρια Ελβετών μοιράζονται μισά μισά τα έξοδα διαβίωσης / νοικοκυριού και τα υπόλοιπα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός τι κάνει τα λεφτά του. Τα παιδιά όταν περάσουν τα 18 και εάν δεν σπουδάζουν θα φύγουν από το σπίτι, εάν θέλουν να μείνουν θα πρέπει να συνεισφέρουν αναλογικά στα έξοδα του σπιτιού.

Το ψάχνω για δουλειά δεν είναι αποδεκτή δικαιολογία για να μην συνεισφέρεις το μερίδιο σου. Αν σπουδάζουν θα γίνει το ίδιο μετά το πέρας των σπουδών. Αν σε ένα ζευγάρι ο ένας από τους δύο βρεθεί να χρειάζεται δάνειο από τον άλλο, τότε ναι μεν θα δοθούν τα λεφτά (αν υπάρχουν) άτοκα, αλλά πρέπει να δηλώσει πότε θα τα επιστρέψει και να το τηρήσει (θαλασσοδάνεια δεν δίνονται)!

Λαμβάνοντας όλα τα προηγούμενα υπόψη δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, όπου απορρίφθηκε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, καθώς κρίθηκε ότι θα καταστρέψει την οικονομία.

Από αυτά τα χαρακτηριστικά που ανέφερα πριν, μπορεί κανείς να βγάλει εύκολα το συμπέρασμα ότι παρ όλες τις αρετές τους, είναι ένας λαός που στην πλειοψηφία του είναι δυστυχής, απόδειξη ότι έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοκτονιών και αλκοολισμού στην Ευρώπη. Ίσως δε να έχει σαν χώρα το υψηλότερο ποσοστό μοναχικών ανθρώπων στον κόσμο (ειδικά στις μεγάλες ηλικίες), αναφέρομαι φυσικά στα νοικοκυριά ενός ατόμου.

Ένα νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, οι Ελβετοί είναι ένας λαός εξαιρετικά ευγενής, πολύ εργατικός, έντιμος και νομοταγής, αλλά από την άλλη ελάχιστα κοινωνικός, πολύ κλειστός, με μίζερη προσωπική ζωή και κατά βάση δυστυχής. Είναι κρίμα για αυτούς αλλά αυτή είναι η επιλογή τους. Μην όμως σπεύσετε να αναφωνήσετε καλύτερα που είμαι Έλληνας, γιατί… σας διαβεβαιώ ότι η δυστυχία υποφέρεται ευκολότερα όταν έχεις λεφτά!
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

10 Ιουνίου 2016, 14:09:41
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας, αν όχι εμείς, τα παιδιά μας.
Το διαφορετικό της Ελβετίας που δεν το έπιασε κανένας, ήταν η χορήγηση του σε όλους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, αντιθετα με το πως σχεδιάζουν τις φαβέλες οι δικοί μας. Και φυσικά το ποσό τους, είναι όσο το μισό νοίκι, δεν σε φτάνει να ζήσεις.... Ενδιαφέρον για μια χώρα, που δεν πληρώνεις δημοτικά τέλη αλλά αγοράζεις (και εμπεριέχουν το φόρο) τις ειδικές σακούλες για να βάλεις τα σκουπίδια μέσα ώστε να τις μαζέψουν.
Και ίσως, όταν όλο και περισσότερες δουλειές θα γίνονται από μηχανές και θα λιγοστεύουν οι θέσεις εργασίας, τότε ίσως αυτό το είδος επιδόματος θα αρκούσε να αποτρέψει ένα παγκόσμιο πόλεμο, που δεν θα είναι ούτε για τη θρησκεία ούτε για το νερό. Σκεφτείτε τα ταξί χωρίς οδηγό της google που έρχονται σε μια 15ετία και στην Ελλάδα, σκεφτείτε πόσες θέσεις εργασίας γύρω σας έχουν εξαφανιστεί.....  Και θα είναι μια κοινωνικά δίκαιη ανταπόδοση της εργασίας των μηχανών.
Η Ελβετία είναι πραγματικά μπροστά. Απλά, είναι νωρίς ακόμη για αυτό το "εγγυημένο εισόδημα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια".
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

10 Ιουνίου 2016, 23:25:29
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Όσον αφορά το μέλλον, δεν γνωρίζω ποιοί το διάβασαν αυτές τις μέρες, αλλά έγινε μια δοκιμή.
Οδηγήθηκε κονβόϊ φορτηγών από σύστημα αυτόματης οδήγησης σε μεγάλη μάλιστα απόσταση:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η τεχνολογία δλδ ΗΔΗ υπάρχει, όλα είναι θέμα ρυθμιστικών κανόνων.
Δεν χρειάζεται να αναφέρω πόσος κόσμος ζει απ΄αυτή την δουλειά, μόνο στις ΗΠΑ ένα (μονοψήφιο ποσοστό) του πληθυσμού είναι οδηγοί φορτηγών.
Απ΄την άλλη, δεν γίνεται να μην σημειωθεί το όφελος που θα έχουν οι μεταφορικές εταιρίες καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του κόστους οφείλεται ακριβώς στους οδηγούς (όπως και η καθυστέρηση μιας και οι οδηγοί πρέπει να ξεκουράζονται κάθε 3ωρο οδήγησης, να τρώνε κτλ)
Βρισκόμαστε δλδ προ κοσμογονικών εξελίξεων, και ήδη τα εναέρια taxi-drones στις ΗΠΑ πήραν το πράσινο φως.

Προφανώς θα πρέπει να υπάρξει μια κάποια πρόνοια για όλους αυτούς τους ανθρώπους που θα χάσουν τις δουλειές τους, πολλοί δε σε μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα σ' αυτό το σημείο, και εδώ έχουμε το ακριβώς αντίθετο, μια ολόκληρη χώρα έχει μια κατηγορία εργαζόμενων προστατευμένους, με εγγυημένο εισόδημα, χωρίς κίνητρα παραγωγικότητας, φόβο απόλυσης κτλ.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιουνίου 2016, 23:51:12 από kopritis »

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
6407 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιουνίου 2011, 13:27:28
από anastasios theodoridis
2 Απαντήσεις
2393 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2013, 21:16:11
από Ορθοπαιδικός
4 Απαντήσεις
3405 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Απριλίου 2014, 08:44:09
από GirousisN
1 Απαντήσεις
3852 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Οκτωβρίου 2019, 22:09:47
από Αρχίατρος
0 Απαντήσεις
5862 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιουνίου 2021, 00:22:20
από Argirios Argiriou