Γενικά > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Τεχνολογία αναίμακτης μέτρησης σακχάρου

(1/5) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Μοιάζει επαναστατικό αν και το κόστος ακόμη είναι απαγορευτικό χωρίς κάλυψη από ταμεία.
Στο αγγλικό Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ο αισθητήρας έχει 60 λίρες και κρατάει 14 μέρες. Άρα στο μήνα 120 λίρες. Τα ελληνικά Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος μιλάνε για 120 ευρώ μηνιαία θεραπεία (αν και οι 120 λίρες κάνουν 144 ευρώ).
Σίγουρα σε διαβήτη τύπου 1 θα είναι θείο δώρο και αντισταθμίζει τα 4 κουτιά ταινίες το μήνα (4x25 = 100 ευρώ περίπου) που δικαιολογεί τώρα ο ΕΟΠΥΥ το μήνα. Και σε εντατικοποιημένα σχήματα τύπου 2.
Στον ινσουλινοθεραπευόμενο τύπου 2 δικαιολογεί 2 κουτιά ταινίες άρα περίπου 50 ευρώ, απέχουμε αρκετά. Αν και μια καλή ρύθμιση του σακχάρου στο μέλλον θα έχει περισσότερα οφέλη.

Βέβαια:
- Στην Ελλάδα μάλλον γίνεται χοντρό παιχνίδι με τις ταινίες.
όμως
- Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε πολύ "large" σε τέτοια θέματα (βλέπε εμβόλια για H1N1 επί Αβραμόπουλου, δικαιολόγηση εμβολίων απευαισθητοποίησης σε πολίτες της Ε.Ε. που έρχονται για διακοπές!!)
οπότε περιμένω με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Υ.Γ.: Το έχω ξαναγράψει, σε άνοιγμα νέου θέματος δεν υπάρχει πλέον η επιλογή για "λέξεις κλειδιά" ή δεν τη βρίσκω;

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος- Στην Ελλάδα μάλλον γίνεται χοντρό παιχνίδι με τις ταινίες.

--- Τέλος παράθεσης ---

Είναι παράλογο να βάζουμε τους διαβητικούς τύπου ΙΙ που θεραπεύονται με βασική ινσουλίνη στο ίδιο καλούπι με διαβητικούς τύπου ΙΙ που ευρίσκονται σε εντατικοποιημένο σχήμα και στην πράξη (παθοφυσιολογικώς) είναι ινσουλινοεξαρτώμενοι. Στους τελευταίους, όπως φυσικά και στους διαβητικούς τύπου Ι μία συσκευή αναίμακτης μέτρησης σακχάρου θα αντιστάθμιζε με τα οφέλη της το όποιο κόστος (αφήστε που θα μπορούσε να περιοριστει η χορήγηση ταινιών στις 50/μήνα στην πρώτη κατηγορία των διαβητικών τύπου ΙΙ σε βασική ινσουλίνη και στις 50/τρίμηνο στους διαβητικούς υπό δισκία).

Argirios Argiriou:
Είδα σήμερα ασθενή μου να έχει το FreeStyle Libre της Abbot. Είναι επαναστατικό αλλά όμως δεν το δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ και κοστίζει 60 ευρώ το 15νθήμερο δηλαδή 120 ευρώ τον μήνα + την συσκευή που την αγοράζεις εφάπαξ και κοστίζει επίσης 60 ευρώ.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίδα σήμερα ασθενή μου να έχει το FreeStyle Libre της Abbot. Είναι επαναστατικό αλλά όμως δεν το δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ και κοστίζει 60 ευρώ το 15νθήμερο δηλαδή 120 ευρώ τον μήνα + την συσκευή που την αγοράζεις εφάπαξ και κοστίζει επίσης 60 ευρώ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν δε θέλει ο ΕΟΠΥΥ να δικαιολογήσει τον αναίμακτο προσδιορισμό γλυκόζης, ας τον επιχορηγήσει τουλάχιστον έως του ύψους των αντίστοιχων αναλωσίμων. Ειδικά για τον τύπου Ι Σ/Δ θα είναι μεγάλη ανακούφιση για τους πάσχοντες (200 ταινίες + 150 σκαρφιστήρες / μήνα = περίπου 80 ευρώ).

Argirios Argiriou:
Είναι εντυπωσιακό να το βλέπει κανείς. Απλώς σκανάρεις το μπράτσό σου με έναν ανιχνευτή και σου βγάζει την τιμή του σακχάρου στο αίμα. Απλά επαναστατικό.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση