Γενικά > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Τεχνολογία αναίμακτης μέτρησης σακχάρου

<< < (3/4) > >>

Argirios Argiriou:


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Αν και λίγο άκυρος ο τίτλος "Ακόμα και στην Αμερική των ανασφάλιστων αποζημιώνεται το Libre!"  (Αποζημιώνεται ακριβώς για τους Αμερικανούς που έχουν ασφάλεια...)

ωστόσο το άρθρο έχει ενδιαφέρον και κυρίως αυτά που έχω υπογραμμίσει:

Ακόμα και στην Αμερική των ανασφάλιστων αποζημιώνεται το Libre!

Το σύστημα παρακολούθησης της γλυκόζης στο αίμα FreeStyle Libre της Abbott θα καλύπτεται πλέον από το σύστημα ασφάλισης Medicare στις ΗΠΑ για δικαιούχους με διαβήτη (κάθε τύπου) που βρίσκονται σε εντατικές θεραπευτικές αγωγές ινσουλίνης.

Το Libre, το οποίο εγκρίθηκε για χρήση από τον Αμερικανό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων τον Σεπτέμβριο του 2017, περιλαμβάνει έναν αισθητήρα που φοριέται στον άνω βραχίονα για 14 ημέρες και έναν μετρητή/σκάνερ που χρησιμοποιεί ο ασθενής για τη σάρωση του αισθητήρα για να αποκτήσει μια τιμή γλυκόζης. Ο αναγνώστης εμφανίζει επίσης τάσεις και τιμές γλυκόζης για τις τελευταίες 8 ώρες.

Σε αντίθεση με τους μετρητές συνεχούς καταγραφής (CGM) που υπάρχουν από τη Dexcom και τη Medtronic, το Libre δεν έχει ειδοποιήσεις για να προειδοποιεί τον ασθενή για χαμηλές ή υψηλές τιμές και δεν επιτρέπει την κοινή χρήση των δεδομένων της γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, όπως κάνει ο Dexcom.

Η απόφαση για την κάλυψη βασίστηκε στην άδεια χρήσης του Libre από τον Αμερικανό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για «μη συμπληρωματική» θεραπεία, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τιμές γλυκόζης που αναφέρονται από τη συσκευή για να υπολογίσουν τις δόσεις ινσουλίνης χωρίς την ανάγκη επιβεβαίωσης της γλυκόζης του δακτύλου μέτρηση.

Αυτό ισχύει και για το CGM Dexcom G5, το οποίο καλύπτεται επίσης από το Medicare.

Όμως, σε αντίθεση με το G5, το Libre καλιμπράρεται από το εργοστάσιο, έτσι ώστε να μην απαιτείται κατά τη χρήση, ενώ από την άλλη οι 2 καταγραφείς της Dexcom και της Medtronic πρέπει να καλιμπραριστούν δύο φορές την ημέρα.

Η εταιρεία αναφέρει: «Το σύστημα FreeStyle Libre χρησιμοποιείται σήμερα από περισσότερους από 400.000 ανθρώπους, σε περισσότερες από 40 χώρες» και σημειώνει ότι «η μερική ή πλήρης αποζημίωση για το σύστημα έχει εξασφαλιστεί σε 21 χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

GirousisN:
«Οριστική ένταξη του Libre στον ΕΟΠΥΥ!»

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου 2018, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του ΕΟΠΥΥ συζήτησε το θέμα και αποφάσισε την αποστολή της θετικής εισηγητικής της έκθεσης στο ΔΣ του Οργανισμού.

Επιτέλους, μετά από τουλάχιστον 2,5 χρόνια αδιάκοπων προσπαθειών και πιέσεων της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, το ΔΣ του Οργανισμού με τη θετική του ψήφο, ενέταξε το Libre στο σύστημα αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ.

Διαθέσιμο προς συνταγογράφηση θα είναι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και σίγουρα πριν την εφαρμογή του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, αφού ολοκληρωθούν και οι τυπικές, αλλά και ηλεκτρονικές διαδικασίες του Οργανισμού.

Στο μεταξύ, ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ μπαίνει σε ισχύ, σύμφωνα με την από 2.10.2018 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, από 1η Νοεμβρίου 2018.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
27 November 2018

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
21-12-2018
Ανακοίνωση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για το σύστημα στιγμιαίας παρακολούθησης γλυκόζης Libre.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση