Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Μαρτίου 2018, 14:16:21

Αποστολέας Θέμα: Προσοχή: Μπλόκα έξω από τα ιατρεία (κατά την έξοδο)  (Αναγνώστηκε 620 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Αυγούστου 2016, 20:23:08
Αναγνώστηκε 620 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


   Στα μπλόκα των εφοριακών σπάει των γιατρών ο τσαμπουκάς... Κάθε φορά που ακούω τη λέξη "μπλόκα" θυμάμαι την αντίστοιχη ρήση και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Τέλος πάντων, αν ιδιώτες δείτε τύπους (βάλτε και καμιά κάμερα) να κόβουν βόλτες έξω απ' το ιατρείο, προσοχή, δεν είναι ασθενείς. Ή να σας κλέψουν θέλουν όταν θα φεύγετε βράδυ (συνέβη και αυτό) ή είναι εφοριακοί που παραφυλάνε (στείλτε τους και κανένα καφεδάκι όσο είναι σε αναμονή, θα το εκτιμήσουν):

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  Οι ελεγκτές θα ζητούν το προβλεπόμενο παραστατικό παροχής υπηρεσιών και πληροφορίες για τις υπηρεσίες που τους παρείχαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί.  Δημοσίευση: 10 Αυγούστου 2016
    Αυστηρούς φορολογικούς ελέγχους έξω από τα ιδιωτικά ιατρεία προαναγγέλλει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, έχει δοθεί εντολή να περιμένουν ελεγκτές έξω από τα ιατρεία και να ζητούν από τους ασθενείς πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη και την έκδοση αποδείξεων.
   Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί έτσι να καλύψει τα φορολογικά κενά που έχουν προκύψει από την κατάργηση του βιβλίου ασθενών.
Ο κ. Πιτσιλής έχει δώσει εντολή να αυξηθούν οι έλεγχοι σε κλάδους με υψηλή παραβατικότητα, η οποία θα προσδιορίζεται από τα στοιχεία του αρχείου της υπηρεσίας και από έγγραφη πληροφόρηση (δελτία πληροφοριών, καταγγελίες φορολογουμένων).
   Το συνεργείο ελέγχου θα ζητεί από τους πολίτες το προβλεπόμενο παραστατικό παροχής υπηρεσιών και πληροφορίες για τις υπηρεσίες που τους παρείχαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί. (το ιατρικό απόρρητο πάει περίπατο; Για τις υπηρεσίες δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει)
   Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από δέκα αποδείξεις (θα περιμένουν αρκετή ώρα απο έξω, στείλτε όπως είπα κανένα καφέ ή έστω νεράκι) ή η αξία των αποδείξεων που δεν εκδόθηκαν ξεπερνά τα 500 ευρώ, τότε θα επιβάλλεται άμεσα το μέτρο του σφραγίσματος του ιατρείου για 48 ώρες.
Βούληση
   Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σχολίασε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμβιβασθεί με τα φαινόμενα φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφθοράς:  “Είναι δεδομένο ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για να συγκρουστούμε με αυτά τα φαινόμενα και αυτά που βλέπετε το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου”, είπε χαρακτηριστικά.
ΔΗΜ.Κ.


   Άσχετο το παρακάτω, ο βασιλιάς της ασφάλτου που ανέφερα ατην αρχή (η ρήση περίπου στο 2:30). Να θυμηθούμε λίγο τη νιότη μας...

11 Αυγούστου 2016, 01:34:23
Απάντηση #1
Συνδεδεμένος

Αρχίατρος


Ένα πράγμα που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί είναι παρέκκλιση στην Ελλάδα η εφαρμογή της νομιμότητας.
Πραγματικά. Τι σημαίνει προσέξτε γιατί την έχουν στήσει εφοριακοί ; Αφού... όλοι οι γιατροί δεν εκδίδουν απόδειξη ;  :D
Ή μήπως δεν εκδίδει κανένας (ή ελάχιστοι) και τώρα που θα γίνουν κάποιοι έλεγχοι σφυρίζουμε στο στυλ "κόψ' τε αποδείξεις γιατί μας την έχουν στημμένη" ;
Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό για να επενδυθεί με ιδεολογικόπολιτικό μανδύα, ακόμα και προ κρίσης πολλοί δήλωναν στο όριο του αφορολόγητου και δεν πλήρωναν μία.
Κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Υ.Γ
Διαβάζω αυτές τις ημέρες "προσέξτε γιατί υπάρχει Τροχαία στους δρόμους", αντί να θεωρείται αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολίτη η εφαρμογή του ΚΟΚ, για την ασφάλειά του περισσότερο.
Αντ' αυτού υπάρχει γενικευμένη ανομία και η εφαρμογή του Νόμου είναι η εξαίρεση και μόνο αν μας επιβληθεί...
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Αυγούστου 2016, 01:36:27 από kopritis »
The ones that love you the most are the ones that willing to fight for you

11 Αυγούστου 2016, 07:40:04
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υ.Γ
Διαβάζω αυτές τις ημέρες "προσέξτε γιατί υπάρχει Τροχαία στους δρόμους", αντί να θεωρείται αυτονόητη υποχρέωση κάθε πολίτη η εφαρμογή του ΚΟΚ, για την ασφάλειά του περισσότερο.
Αντ' αυτού υπάρχει γενικευμένη ανομία και η εφαρμογή του Νόμου είναι η εξαίρεση και μόνο αν μας επιβληθεί...

Το παραπάνω βίντεο που παρέθεσε ο @ορθοπαιδικός από τη δεκαετία του '80 απαντά στις ολόσωστες παρατηρήσεις σας ;D

Λέξεις κλειδιά: μπλόκο εφορία Αποδείξεις 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
2428 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Ιουνίου 2014, 03:46:19
από Gatekeeper
2 Απαντήσεις
5714 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Νοεμβρίου 2014, 21:22:58
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
897 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Ιανουαρίου 2015, 12:13:10
από Denominator
0 Απαντήσεις
581 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιουνίου 2015, 00:36:11
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
223 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Ιανουαρίου 2017, 08:23:19
από Argirios Argiriou