Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Αξια αγονου αγροτικου για θέση επιμ Β
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ν. 4368/2016 (ΦΕΚ 21/Α/2016)
Άρθρο 43. Κίνητρα για άγονες νησιωτικές περιοχές Άγονο ιατρείο
1. Η παρ. 4 του άρθρου 22 του ν. 4208/2013 (Α΄ 252) τροποποιείται ως ακολούθως:
«Για την κατάληψη θέσης κλάδου ιατρού Ε.Σ.Υ. ή την πρόσληψη στο Π.Ε.Δ.Υ., η προϋπηρεσία του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεου και επί θητεία) στις νησιωτικές περιοχές και στις άγονες ή προβληματικές περιοχές, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθώς και στα χαρακτηρισμένα ως άγονα Περιφερειακά Ιατρεία, αναγνωρίζεται και υπολογίζεται στο πενταπλό σε σχέση με την προϋπηρεσία των υπολοίπων ιατρών. Για τους επί θητεία ειδικευμένους ιατρούς, η προϋπηρεσία στις παραπάνω περιοχές υπολογίζεται στο επταπλό».
Η παρούσα διάταξη έχει ισχύ από τις 18.11.2013, ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4208/2013 (Α΄ 252) για τους ιατρούς που αποφοίτησαν από αυτήν την ημερομηνία και εντεύθεν και για τους ιατρούς που αποφοίτησαν πριν την ημερομηνία αυτή έχει ισχύ από τη δημοσίευση του νόμου αυτού.
Αρχίατρος:
Καλή επιτυχία στον διορισμό σας, αλλά να σχολιάσω γενικότερα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔηλαδή τα τρία χρόνια κατά τα οποία εφτυνα αίμα στην Αγγλία πάνω στην ειδικότητα μου, μετρανε λιγότερο από ότι ένας χρόνος αγροτικό?
--- Τέλος παράθεσης ---
Ένα πράγμα που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί νομίζει κάποιος που έκανε την Ειδικότητα ή μέρος αυτής στο εξωτερικό ότι όλες οι πόρτες πρέπει να ανοίξουν για αυτόν όταν επιστρέψει στην Ελλάδα.
Αν θέλετε μάλιστα να το πάμε παραπέρα, ας φανταστούμε 2 Άγγλους που διεκδικούν την ίδια θέση στον NHS, ο ένας έχει αποκλειστικά UK experience και ο άλλος έκανε κομμάτι της Ειδικότητας ή γενικότερα δούλευε σαν ιατρός σε άλλη χώρα (με αντίστοιχα προηγμένο σύστημα Υγείας π.χ Γερμανία) ποιός θα προηγηθεί της πρόσληψης ; Προφανώς ο πρώτος.
Τα ίδια ισχύουν και στις ΗΠΑ και παντού στον πολιτισμένο κόσμο.
Κάθε σύστημα Υγείας δίνει προτεραιότητα σε όσους βρίσκονται εντός αυτού.
Φυσικά δεν θεωρώ λογικό να μετράει το άγονο αγροτικό x5, αλλά για τα ίδια ή παραπλήσια χρόνια προϋπηρεσίας, είναι λογικό να προτιμάται αυτός που προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ.
Βασικά απορώ που μπαίνετε στην διαδικασία να κυνηγήσετε θέση στο ΕΣΥ αυτή την εποχή με την εναλλακτική της Αγγλίας, αλλά αυτό φυσικά είναι δικό σας θέμα.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε ευχαριστω για την απαντηση. Αυτό μου το είπε χθες ο επιμελητής που δουλεύουμε μαζί και είναι εισηγητής για τη θέση. Ότι Επειδή το αγροτικό ήταν άγονο, στο Αμυνταιο, μετραει για 7 χρονια προϋπηρεσία! Δεν καταλαβαινει τι διαβάζει? Μπορώ να βρω κάπου τις οδηγίες για τις εισηγήσεις για Β?
--- Τέλος παράθεσης ---
Να μετρήσει το αγροτικό x 7 δεν προκύπτει σε καμία περίπτωση.
--- Παράθεση ---Για τους επί θητεία ειδικευμένους ιατρούς, η προϋπηρεσία στις παραπάνω περιοχές υπολογίζεται στο επταπλό
--- Τέλος παράθεσης ---
Αναφέρεται στους επί (5ετη) θητεία ειδικευμένους που θα υπηρετήσουν σ' αυτές τις περιοχές. Θα μου πείτε, με μια 5ετή θητεία θα πιάνεις (5x7) 35 χρόνια προϋπηρεσία!
Το επικουρικό δεν μετράει στους επί θητεία και πολλαπλασιάζεται με 2.
Επίσης η ισχύς λέει σαφώς ότι είναι από τη δημοσίευσή του, άρα 21/2/16 για όσους έχουν αποφοιτήσει πριν από 18/11/2013 (δε νομίζω ο συνυποψήφιός σας να έχει αποφοιτήσει μετά τις 18/11/2013!) άρα το άγονο αγροτικό θα μετρήσει x 5 μόνο αν το έχει κάνει από 21/2/16 έως σήμερα που κι αυτό το βλέπω απίθανο.
Είναι κίνητρα που θεσπίστηκαν τελευταία για να προσελκύσουν γιατρούς στις άγονες περιοχές. Δε μπορεί κάποιος που έκανε αγροτικό πριν 5-10 χρόνια, τότε που τα άγονα ήταν περιζήτητα, να χρησιμοποιήσει την, τότε, θητεία του x 5!
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλή επιτυχία στον διορισμό σας, αλλά να σχολιάσω γενικότερα.
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔηλαδή τα τρία χρόνια κατά τα οποία εφτυνα αίμα στην Αγγλία πάνω στην ειδικότητα μου, μετρανε λιγότερο από ότι ένας χρόνος αγροτικό?
--- Τέλος παράθεσης ---
Ένα πράγμα που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί νομίζει κάποιος που έκανε την Ειδικότητα ή μέρος αυτής στο εξωτερικό ότι όλες οι πόρτες πρέπει να ανοίξουν για αυτόν όταν επιστρέψει στην Ελλάδα.
Αν θέλετε μάλιστα να το πάμε παραπέρα, ας φανταστούμε 2 Άγγλους που διεκδικούν την ίδια θέση στον NHS, ο ένας έχει αποκλειστικά UK experience και ο άλλος έκανε κομμάτι της Ειδικότητας ή γενικότερα δούλευε σαν ιατρός σε άλλη χώρα (με αντίστοιχα προηγμένο σύστημα Υγείας π.χ Γερμανία) ποιός θα προηγηθεί της πρόσληψης ; Προφανώς ο πρώτος.
Τα ίδια ισχύουν και στις ΗΠΑ και παντού στον πολιτισμένο κόσμο.
Κάθε σύστημα Υγείας δίνει προτεραιότητα σε όσους βρίσκονται εντός αυτού.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν κατάλαβα καλά στην προκείμενη περίπτωση, έχουμε 3 χρόνια άσκησης της ειδικότητας (κι όχι ειδίκευσης) στην Αγγλία συγκρινόμενα με 1 χρόνο άσκησης της ειδικότητας στην Ελλάδα ως επικουρικός.
Νομίζω ότι σαφώς τα τρία χρόνια υπερτερούν του ενός ακόμη κι να το 1 γίνεται 2 με τα κίνητρα για τους επικουρικούς και δεν κάνω σύγκριση που ασκήθηκαν γιατί άλλες δυσκολίες στην Αγγλία κι άλλες σε ένα άγονο επικουρικό (αν και την έννοια "άγονο" την έχουμε ξεχειλώσει αρκετά).
Ο χρόνος του αγροτικού θα δημιουργήσει ανισότητες στο μέλλον
Π.χ. 1 χρόνος υπηρεσίας σε άγονο αγροτικό μετράει ως 5 χρόνια υπηρεσίας στη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος. Αυτόματα ξεπερνάει κάποιον που έκανε 1 χρόνο σε μη άγονο αγροτικό και έχει και 3 χρόνια άσκησης επαγγέλματος ως ειδικευμένος!
Gatekeeper:
Προϋπηρεσία στην Αγγλία ...
Οκ που στην Αγγλία και σε τι θέση κτλ...
Πάντως ένα σύστημα Υγείας ( βλέπε ΕΣΥ) που δεν έχει χρήματα να πληρώσει αξιοπρεπείς μισθούς , δίνει ... μόρια. ;)
dedeolga:
Αν χρειάζεται να απαντήσω σε αυτό θα απαντήσω. Την ειδικότητά μου την τελείωσα στην Ελλάδα. Μετά έφυγα για 3 χρονια ως clinical fellow σε δυο μεγάλα νοσοκομεία του Λονδίνου. Στο 2ο εξειδικευομουν στην παιδοουρολογια (καθότι παιδοχειρουργος). Επέστρεψα γιατί έχω 3 μικρα παιδιά και άντρα που ολα αυτα τα χρονια περεμεινε άνεργος στην Αγγλία. Αν σας αφορα αυτο.
Ο εισηγητής ερμηνεύει το νόμο σαν να ισχύει η διάταξη και αναδρομικά για όσους έκαναν και παλαιότερα το αγροτικό τους σε άγονη περιοχή.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση