Γενικά > Νομικά θέματα
Μπορεί ο ασθενής που πρέπει να διακομισθεί να υπογράψει και να φύγει;
timex:
Είμαστε νομικά καλυμμένοι, όταν ασθενής που πρέπει να διακομισθεί γιατί κινδυνεύει η ζωή του ή πρέπει να παραμείνει στο Κέντρο Υγείας για περαιτέρω έλεγχο και αντιμετώπιση, υπογράφει και φεύγει;
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίμαστε νομικά καλυμμένοι, όταν ασθενής που πρέπει να διακομισθεί γιατί κινδυνεύει η ζωή του ή πρέπει να παραμείνει στο Κέντρο Υγείας για περαιτέρω έλεγχο και αντιμετώπιση, υπογράφει και φεύγει;
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν νομίζω να υπάρχει νόμος.... Εξαρτάται μάλλον περισσότερο από τον δικηγόρο του ασθενούς (ή μάλλον των συγγενών του αφού μόνο για περίπτωση θανάτου μάλλον αναφέρεστε - τα άλλα βολεύονται).
Θυμάμαι δικογραφία (ήμουν πραγματογνώμονας) για ασθενή (θύμα τροχαίου) που έφυγε (χειρουργημένος) νωρίτερα από νοσοκομείο (με υπογραφή του) και κατέληξε. Μετά οι συγγενείς ζητούσαν αποζημίωση (όχι ευτυχώς από τους γιατρούς) για τον θάνατο του. Εκτός αυτού έχω -και έχουμε- δει τρελές δικαστικές αποφάσεις. Είναι να μην σου τύχει μάλλον...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Είχε αναφερθεί πολύ παλιά (στην εφημερίδα της Ένωσης) σε σχετικό άρθρο ότι δεν καλυπτόμαστε. Το ψυχικό stress του ασθενούς (και του περιβάλλοντός του) μπορεί να θεωρηθεί ότι τον οδήγησε να μην εκτιμήσει σωστά την κατάσταση παρά τα όσα γράφουμε, ότι ενημερώθηκε για τους κινδύνους κλπ
Μόνο αφού η υπογραφή γίνει αφού ενημερωθεί ο εισαγγελέας και γίνει παρουσία αστυνομίας που θα έχει κληθεί (άρα πιάσε το αυγό και κούρευτο)
timex:
Τότε ποιος ο λόγος να παίρνουμε υπογραφή από τον ασθενή;
Δε γίνεται πάντα να καλούμε τον εισαγγελέα!!!
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤότε ποιος ο λόγος να παίρνουμε υπογραφή από τον ασθενή;
Δε γίνεται πάντα να καλούμε τον εισαγγελέα!!!
--- Τέλος παράθεσης ---
Εν μέρει κάλυψη.
Ο ασθενής και το περιβάλλον του "ψαρώνει" και συνήθως δεν το κυνηγάει.
Ίσως και ένας μη καλά ενημερωμένος δικηγόρος ή/και δικαστής ή ένας δικαστής που δεν θέλει να σε τραβήξει περισσότερο.
Να θέσω και το πιο ακραίο: Έστω ότι φεύγει χωρίς να υπογράψει. Εκεί πως αποδεικνύεις ότι τον ενημέρωσες κι ανέλαβε την ευθύνη ή ότι έφυγε χωρίς να υπογράψει; Μόνο με την υπογραφή όλων των παρόντων (γιατρού, νοσηλευτή, οδηγού)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση