Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

Το Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ .

<< < (24/28) > >>

pzogr:
Δεν μπορώ να πω ότι το ξέρω σίγουρα, αλλά επειδή είχα μιλήσει τηλεφωνικά προ 2ετίας περίπου με το ΤΕΑ ΙΣΘ, έχω την εντύπωση ότι η σύνταξη δεν είναι ισόβια. Απ'ό,τι θυμάμαι μου είπαν ότι παίρνεις όσο έχει ο κουμπαράς. Αν πεθάνεις νωρίτερα, το υπόλοιπο το δικαιούνται οι κληρονόμοι. Αν αδειάσει ο κουμπαράς πριν πεθάνεις τότε πάπαλααα. Κι αν επίσης δεν κάνω λάθος το ίδιο ισχύει με όλα τα "συνταξιοδοτικά" προγράμματα. Ξέρει κάποιος κάτι διαφορετικό - υπάρχει κάτι γραμμένο;

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν μπορώ να πω ότι το ξέρω σίγουρα, αλλά επειδή είχα μιλήσει τηλεφωνικά προ 2ετίας περίπου με το ΤΕΑ ΙΣΘ, έχω την εντύπωση ότι η σύνταξη δεν είναι ισόβια. Απ'ό,τι θυμάμαι μου είπαν ότι παίρνεις όσο έχει ο κουμπαράς. Αν πεθάνεις νωρίτερα, το υπόλοιπο το δικαιούνται οι κληρονόμοι. Αν αδειάσει ο κουμπαράς πριν πεθάνεις τότε πάπαλααα. Κι αν επίσης δεν κάνω λάθος το ίδιο ισχύει με όλα τα "συνταξιοδοτικά" προγράμματα. Ξέρει κάποιος κάτι διαφορετικό - υπάρχει κάτι γραμμένο;

--- Τέλος παράθεσης ---

Στα άρθρα 23-25 του καταστατικού του ΤΕΑ ΙΣΘ αναγράφονται ακριβώς τα παραπάνω και διευκρινίζεται ότι μόλις το ποσό που απομένει στο αποθετήριο είναι < 2.000 €, τότε καταβάλλεται το υπόλοιπο ποσό και η σύνταξη διακόπτεται.
Παραμένει λίγο θολό το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

iceman:
Βγηκε σε δημοσια διαβουλευση το επιμαχο νομοσχεδιο
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ενδεικτικα οι διαταξεις που υποθετω ενδιαφερουν τους πιο πολλους

Για συνταξιοδοτικές παροχές που καταβάλλονται από Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης προαιρετικής ασφάλισης και τα ταμεία της παρ. 20 του άρθρου 6 του ν. 3029/2002 ως εξής:

(i) Για παροχές που αντιστοιχούν σε έως πέντε ( 5) έτη ασφάλισης, με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%) εφόσον καταβάλλονται περιοδικά και με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%) εφόσον καταβάλλονται εφάπαξ.

(ii) Για παροχές που αντιστοιχούν σε έξι (6) έως δεκαπέντε (15) έτη ασφάλισης, με συντελεστή επτάμιση τοις εκατό (7,5%) εφόσον καταβάλλονται περιοδικά και με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%) εφόσον καταβάλλονται εφάπαξ.

(iii) Για παροχές που αντιστοιχούν σε δεκαέξι (16) έως είκοσι πέντε (25) έτη ασφάλισης, με συντελεστή πέντε εκατό (5%) εφόσον καταβάλλονται περιοδικά και με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%) εφόσον καταβάλλονται εφάπαξ.

(iv) Για παροχές που αντιστοιχούν σε είκοσι έξι (26) και περισσότερα έτη ασφάλισης, με συντελεστή δυόμιση τοις εκατό (2,5%), εφόσον καταβάλλονται περιοδικά και με συντελεστή πέντε τοις εκατό (5%), εφόσον καταβάλλονται εφάπαξ.

Οι συντελεστές των ανωτέρω περιπτώσεων προσαυξάνονται κατά πενήντα τοις εκατό (50%) σε περίπτωση είσπραξης από τον δικαιούχο ποσού πρόωρης ρευστοποίησης του ατομικού του λογαριασμού. Ειδικά για τα πρόσωπα που ασφαλίστηκαν σε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης προαιρετικής ασφάλισης ή σε ταμείο της παρ. 20 του άρθρου 6 του ν. 3029/2002 μετά τα πενήντα πέντε (55) έτη, οι συντελεστές της περ. i προσαυξάνονται κατά πέντε τοις εκατό (5%) για κάθε έτος που υπολείπεται των πέντε ετών ασφάλισης.».

nkf100:
Νομιζω ενδιαφερον εχουν και αυτα τα 2 σημεια:

Όριο εισφορών ως 15.000 ευρώ

Από 1/1/2024, οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλει ο εργαζόμενος και ο εργοδότης υπέρ των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν ετησίως και σωρευτικά, είτε το 20% του ακαθάριστου εισοδήματος του εργαζομένου από μισθωτή εργασία, είτε το ποσό των 15.000 ευρώ, αναπροσαρμοζόμενο κατ’ έτος βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Οσον αφορα το υψος της συνταξης:

Τα ΤΕΑ θα δίνουν συμπλήρωμα σύνταξης που ανάλογα με το ύψος των εισφορών και των αποδόσεών τους μπορεί να φτάνει και στο 20% της κύριας σύνταξης και θα είναι ουσιαστικά μια δεύτερη επικουρική σύνταξη. Δηλαδή με μια κύρια σύνταξη στα 1.000 ευρώ και επικουρική 180 ευρώ από τον ΕΦΚΑ, ο ασφαλισμένος που θα έχει και επαγγελματικό ταμείο με εισφορές 20 ετών, μπορεί να πάρει και άλλα 200 ευρώ, δηλαδή να φτάνει σε σύνολο συντάξεων τα 1.380 ευρώ.

Πηγη: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

silvertaur:
Εκτός του γεγονότος πως επενδυτικά το ΤΕΑ-ΙΣΘ επενδυτικά δεν πέτυχε και χάσαμε χρήματα, τώρα θα έχουμε και παρακράτηση;;
Εγώ που θέλω σε 1 χρόνο που συμπληρώνω 5ετια να πάρω το εφαπαξ θα πληρώσω 20%;;; (!!!).Αν είναι δυνατόν..τι κεραμίδα είναι αυτή;;; Και τι κάνουν από το ταμείο για να μη συμβεί αυτό; Ότι γλιτώσαμε από την εφορία θα το πληρώσουμε για τα καλά!!!Είμαι έξαλλος!!!Θα υπάρξει μαζική φυγή..

Αν φύγει κάποιος τώρα πριν την 5ετια και πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο ξέρει τι ακριβώς ισχύει;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση