Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις

<< < (39/142) > >>

manospall:
καλημερα παρακολουθω την πορεια των αιτησεων για να δω αν κανω αιτηση.συναδελφος μου ανεφερε χθες οτι ο αριθμος που πηρε ηταν κοντα στο 2000 στην αιτηση του.απο πληροφορια εγκυρη μεσα απο τον εοπυυ χθες το βραδυ τελικα ειναι πειπου 2000 με μεγαλη τρυπα στην αθηνα και θεσσαλονικη.προφανωςοι 500 που δεν θα βρουν ειναι αθηνα και θεσσαλονικη.υπαρχει δημος που οι αιτησεις ειναι 3/πλασιες απο αυτους που ζηταει ο οργανισμος.επειδη κανω μια εργασια και θελω στοιχεια για το προφιλ των συμβεβλημενων θελω να ειμαι ενημερος.σε ιατρικο συλλογο που καθετα πηρε θεση αρνητικα οι αιτησεις ειναι και 2 παραπανω απο τους ζητουμενους ιατρους.τα σεναρια που παιζουν σε κατωτερο επιπεδο διοικησης ειναι.αν δεν βρουν τον αριθμο ιατρων θα συνεχισουν σε αυτους τους νομους κατα πραξη και περιπτωση με πλαφον τους 130-150 ασθενεις.ΑΛΛΑ!!!!!!δεν θα κανουν συμβαση με ιατρους που ενω εκαναν αιτηση  παραιτηθηκαν .θα κανουν μονο με οσους δεν εκαναν η την απεσυραν πριν την δευτερα.ο αριθμος 2250 ειναι πλαφον.αλλα στις κοινωνικες δρασεις κλπ κλπ οι ασθενεις μπορει και να μην ειναι απο τους εγεγραμενους στο αναλογο ιατρο.για παραδειγμα προληπτικος εμβολιασμος θα πατε σε οποιο γιατρο συμβεβλημενο θελετε να  σας γραψει το εμβολιο.κρυφο χαρτι και ασσο στο μανικι τουςηι τοπικη αυτοδιοικηση.καπη και δημοτικα ιατρεια που υπαρχουν σχεδον παντου.στην επαρχεια που ειμαι το ξερω καλα αυτο.πανω απο 100 συνταγες γραφονται καθε ημερα.στην συμβαση η κερκοπορτα θα ειναι ποινη 3 ετων να μην μπορεις να ξανακανεις συμβση αν την διακοψεις πριν το χρονο της που θα ειναι 1 ετος συν 3 μονομερως απο εοπυ.επισης σου αγορζει χρονο στο ιατρειο 24 εβδομαδιαιως κατ ελαχιστο αυτο ειναι η λεξη κλειδι κατ ελαχιστο.επισης τον αλλο μηνα μπορει να αλλαξει τους ασθενεις.εφηγε ο Α σου προσθετω τον Β.ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ θα γραφτουν αυτοι που εχουν αναγκη.ενας αρρωστος που παει μια φορα στα 3 χρονια σε ιατρο δεν θα τρεξει να γραφτει. οποτε οι ασθενεις μας θα ειναι θαμωνες των ιατρων.καθε 3 και λιγο στο ιατρειο. οι εισφορες και η παρακρατηση θα γινει στην πηγη.δηλαδη ΕΦΚΑ φορος θα παρακρατουνται απο εοπυυ.στα 1600 ενα ποσο της ταξης 45 τοις εκατο.στο χςρι περιπου 1000.εκτιμηση δικη μου με 1000 βγαλε λειτουργικα εξοδα και μετα να μου το πεις και εμενα πως.αποφασισα λοιπον να μην κανω αιτηση και να περιμενω το δευτερο μερος το οποιο ισως να εχει ονομαστικα λιγοτερα χρηματα αλλα και σημαντικα λιγοτερους ασθενεις (και εκει θα εχει πλαφον επισκεψεων)και ενα μερος της επισκεψης θα πληρωνει ασθενης ενα ποσο της ταξης 1-2 ευρω.οσοι κανουν αιτηση και υπαρχει στο συστημα τελευταια ημερα καθως και οσοι δεν στειλουν δικαιολογητικα αυτοματα θα αποκλειστουν απο το μελλον.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.καλυτερα να περιμενω εως τελος μαρτιου το επομενο σκελος που θα γινει με τους ιατρικους συλλογους.επισης δεν θα διακοπουν οι συμβασεις κατα πραξη και περιπτωση μεχρι το τελος του καλοκαιριου εκτος απο αυτους που θα κανουν αιτηση για το νεο τυπο συμβασης. τωρα αυτα που γραφω θα εμφανιστουν σε λιγες ημερες αλοιμονο αν το υπουργειο εβγαζε ολα τα χαρτια του στο τραπεζι.η αλλαγη πλευσης θα γινει με τον επομενο ανασχηματισμο.ο επομενος υπουργος θα κανει <<ενα καλυτερο συστημα προς ωφελος του ασθενους>>αυτη θα ειναι η καραμελα.μην ξεχναμε οτι παμε για εκλογες.στις αρχες μαρτιου θα πανε οι προτασεις στους ιατρικους συλλογους.ειτε απο την παρουσα διοικηση του υπουργειου ειτε απο την επομενη για τους αλλους ειδικους.η αναστροφη ως προς το ηλικιακο οριο εγινε οχι γιατι φωναζε ο ιατρικος συλλογος αλλα γιατι ειναι αντισυνταγματικο να μην κανεις συμβαση ενω του απαγορευεις ουσιαστικα να παρει συνταξη.και επειδη ειδαν την γκελα φοβηθηκαν προσφυγες και ασφαλιστικα μετρα και αργοτερα αποζημιωσεις για ηθικη και οικονομικη βλαβη.μην ξεχναμε οτι αυτοι ειναι και μεγαλης ηλικιας και σκληροπυρινικοι δεν εχουν κατι να χασουν.η δε παραχωρηση με τα πιστοποιητικα γενικης ιατρικης  επειδη εχουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα ετσι και προσεφευγαν θα τους ειχαν παρει και τα σωβρακα αυτοι οι γιατροι.αν και δεν ειναι πολλοι περιπου 80 ειναι ο συνηγορος του πολιτη ηταν σαφης.ο ειδικος γενικος και ο κατεχων πιστοποιητικο επαγγελματικα ειναι το ιδιο.αν και αυτοι περιπου 10 εκαναν μεχρι χθες.και ολες οι αιτησεις ειναι σε περιοχες που αμφιβαλω αν παει αλλος ιατρος.3 ειναι σε νησια ολιγων κατοικων.ελπιζω με το ποστ μου να βοηθησα αυτους που εκαναν η σκεπτονται να κανουν.........ΥΓ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ δηλ κεντρα υγειας κλπ κλπ ρε παιδια ειτε θετικα ειτε αρνητικα μην κανετε το λαθος να λετε κανε η μην κανεις ΕΛΕΟΣ

Gatekeeper:
@manospall

Ευχαριστουμε για την ενημερωση.
Νομιζω πως ειναι πλεον προφανες πως όσοι έχουν ήδη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ δεν προκειται να αποπειραθουν να τεσταρουν σε αυτη την φάση το νεο καθεστώς συμβασεων.

StGeorg:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςαποφασισα λοιπον να μην κανω αιτηση και να περιμενω το δευτερο μερος το οποιο ισως να εχει ονομαστικα λιγοτερα χρηματα αλλα και σημαντικα λιγοτερους ασθενεις (και εκει θα εχει πλαφον επισκεψεων)και ενα μερος της επισκεψης θα πληρωνει ασθενης ενα ποσο της ταξης 1-2 ευρω.οσοι κανουν αιτηση και υπαρχει στο συστημα τελευταια ημερα καθως και οσοι δεν στειλουν δικαιολογητικα αυτοματα θα αποκλειστουν απο το μελλον.
--- Τέλος παράθεσης ---

Ε; Μια επεξήγηση κυρίως για τα bold μια και η αίτηση απλά δεν ισούται με υπογραφή σύμβασης; Λόγω αυτού άλλωστε πιθανότατα οι συμβεβλημένοι αυτοί καθεαυτοί θα είναι λιγότεροι από τις αιτήσεις.

manospall:
οσοι κανουν αιτηση και δεν την παρουν πισω πριν απο την δευτερα ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ απο την επομενη φαση των συμβασεων κατα πραξη.τωρα που διαβαζω αλλη μια φορα τα λεγομενα των καρεκλοκενταυτων του εοπυυ ηδη το εχουν πει οτι εχουν εκπληξεις και <<δωρακια>>.ειτε υπογραψουν ειτε οχι.διοτι ειναι σιγουρο οτι ολοι θα ηθελαν να πανε στο δευτερο σκελος με αποτελεσμα να μην υπαρξει το πρωτο (αγορα χρονου)η δευτερη φαση θα γινει μεσω ΠΙΣ μαζι με τις υπολοιπες ειδικοτητες.ΔΕΝ θα μπορει να λαβει μερος ιατρος που εκανε αιτηση με το σημερινο καθεστως.επισης μεχρι να γινει αυτο οι συμβασεις οι σημερινες ειναι ενεργες πλην οσων κανουν αιτηση.αυτο ειναι σαφεστατο.η αιτηση ειναι δεσμευτικου χαρακτηρα.οσοι πιστευουν οτι θα κανω και μετα θα την κανω ........απλα ειναι ανοητοι.οι συμβασεις οι σημερινες για οσους μεινουν εκτος θα διακοπουν το καλοκαιρι.προφανως γιατι το νουμερο δεν βγαινει παντου σε ολους τους δημους.και αυτο γιατι αθηνα θεσσαλονικη υπαρχει μεγαλο προβλημα.στις εκλογικες περιφερειες των δυο υπουργων τα πραγματα ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ για αυτους.οι αιτησεις εχουν ξεπερασει και τις καλυτερες προβλεψεις.αλλα υπαρχει νομος που δεν εχει ουτε μια.εκει δηλαδη τι θα γινει????εχει ενα κεντρο υγειας ολοι εκει θα πανε????εχει και 3 συμβεβλημενους .αιτηση τους ομως δεν υπαρχει.γιατροι αρκετα μεγαλης ηλικιας πανω απο 55 ουτε πεθαμενοι δεν θα πανε.γενικα ο ιατρος φωναζει ουρλιαζει κανει τον επαναστατη αλλα ετρεξε να κανει αιτηση.ειτε γιατι δεν εχει εμπιστοσυνη στις γνωσεις του ειτε γιατι η λεξη ασθενης πελατης ειναι αρκετα σπανια αντιθετα υπαρχουν και γιατροι λιγοι ομως που δεν ουρλιαζουν σε συνελευσεις φορουμ και τετοια που απλα δεν θα κανουν αιτηση η την ακυρωσαν..αποψη μου ειναι οτι οσοι εκαναν μετα απο λιγο καιρο θα κλαινε παλι οπως σημερα.εγω προτιμω λιγους και ησυχια παρα  κοπαδι μεσα στο ιατρειο και να με θεωρουν κλητηρα τους.ειμαι της σχολης που μεγαλωσα με την εικονα του σοβαρου η σοβαροφανους ιατρειου που η λεξη ταμειο ειναι αγνωστη.εικονα που απο νεαρος μαθητης ειχα.καλος ο ικατζης στην γειτονια αλλα εμενα με πηγαιναν και ιδιωτικα.λεω και οχι αποκλειστικα.τον ικατζη τον ειχαμε για φαρμακα οπως ελεγε η γιαγια μου.εεεε και δεν σπουδασα να γινω ικατζης.θελω να πω σηγνωμη σε οσους εχουν αντιθετη αποψη με την δικη μου

StGeorg:
Δεσμευτικού χαρακτήρα ως προς τι είναι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις; Αφού, από όσο γνωρίζω, τίποτα δεν υπογράφεις όταν τις κάνεις. Και κάνοντάς τις δεν σημαίνει ότι ξαφνικά έγινες συμβεβλημένος καθώς, ξανά από όσο γνωρίζω, αυτό χρειάζεται αποστολή δικαιολογητικών και υπογραφή σύμβασης. Η οποία σύμβαση ακόμα αγνοείται η τύχη της...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση