Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
Argirios Argiriou:
Από την ομάδα προς ΓΕΝΙΚΟΙ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ στο facebook στις 22/08/2018:
Και επισημα τα ΤΟΜΥ θα δεχονται εκτακτα, επειγοντα και "επειγοντα" περιστατικα οποτε θελει ο ληπτης, και μαλιστα ειτε ειναι εγεγγραμμενος ειτε οχι! Αγνό χάος σκεπαζει τη "μεταρρυθμιση" της ΠΦΥ. Σημειωστε την εμφατικη χρηση του ορου "ληπτης" που αντικαθιστα τον ορο ασθενης!
Argirios Argiriou:
28-08-2018 Health Daily.
ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Στα 1800 ευρώ η αμοιβή τους το α’ εξάμηνο
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα την
διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για την αποζημίωση των συμβεβλημένων
με τον Οργανισμό οικογενειακών ιατρών». Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εν
λόγω εγκύκλιο, στη σχετική σύμβαση έχει καθοριστεί ότι οι οικογενειακοί ιατροί
αμείβονται κατά κεφαλή για το σύνολο του πληθυσμού ευθύνης τους, βάσει του
συντελεστή ηλικιακής ομάδας. Στην υπουργική απόφαση καθορίζεται ότι κατ’
εξαίρεση το πρώτο εξάμηνο της ισχύος της σύμβασης, η αμοιβή του οικογενειακού
ιατρού ανέρχεται για τους γενικούς ιατρούς και παθολόγους στα 1.801,09 ευρώ
και για τους παιδιάτρους στα 1.800,00 ευρώ. Μετά την παρέλευση του εξαμήνου,
η αποζημίωση προσδιορίζεται βάσει των πραγματικών στοιχείων εγγεγραμμένου
πληθυσμού ευθύνης, με ανώτατο όριο τα 2.000 ευρώ. Για τη μηνιαία αποζημίωση
του πρώτου εξαμήνου, τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν
είναι τα εξής: Το πρωτότυπο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Το τιμολόγιο θα
φέρει υπογραφή και την προβλεπόμενη σφραγίδα του εκδότη. Το έντυπο
ηλεκτρονικής υποβολής, που θα εκτυπώνεται από το πληροφοριακό σύστημα
του Οργανισμού (Ε-ΔΑΠΥ) μετά την ολοκλήρωση της. Τα δικαιολογητικά, θα
τοποθετούνται σε φάκελο Α4, στον οποίο θα επικολλάται το έντυπο με τα στοιχεία
της υποβολής (εκτυπώνεται από το Ε-ΔΑΠΥ) και θα ταχυδρομούνται, μέχρι και
την 20ή του επόμενου μήνα. Ο οικογενειακός ιατρός για κάθε επίσκεψη μέλους
του πληθυσμού ευθύνης του, θα καταχωρεί στο Ε-ΔΑΠΥ και θα εκτυπώνει
το αντίστοιχο έντυπο στο οποίο θα υπογράφει ο δικαιούχος (στις περιπτώσεις
παιδιάτρων θα υπογράφει ο γονέας του ανήλικου δικαιούχου).
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος... Για τη μηνιαία αποζημίωση του πρώτου εξαμήνου, τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν είναι τα εξής: Το πρωτότυπο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Το τιμολόγιο θα
φέρει υπογραφή και την προβλεπόμενη σφραγίδα του εκδότη. Το έντυπο ηλεκτρονικής υποβολής, που θα εκτυπώνεται από το πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού (Ε-ΔΑΠΥ) μετά την ολοκλήρωση της. Τα δικαιολογητικά, θα τοποθετούνται σε φάκελο Α4, στον οποίο θα επικολλάται το έντυπο με τα στοιχεία της υποβολής (εκτυπώνεται από το Ε-ΔΑΠΥ) και θα ταχυδρομούνται, μέχρι και την 20ή του επόμενου μήνα. Ο οικογενειακός ιατρός για κάθε επίσκεψη μέλους του πληθυσμού ευθύνης του, θα καταχωρεί στο Ε-ΔΑΠΥ και θα εκτυπώνει το αντίστοιχο έντυπο στο οποίο θα υπογράφει ο δικαιούχος (στις περιπτώσεις παιδιάτρων θα υπογράφει ο γονέας του ανήλικου δικαιούχου).
--- Τέλος παράθεσης ---
Το έντυπο που υπογράφεται από τον δικαιούχο φαντάζομαι είναι απο τη Ε-Συνταγογράφηση και όχι απο το Ε-ΔΑΠΥ. Τι γίνονται αυτά τα έντυπα (ως 320 μηνιαίως) αφού δεν αναφέρει να αποστέλλονται στα κεντρικά. Εξάλλου ποια η χρησιμότητά τους και ο λόγος ύπαρξης (εκτός από το να καταστρέφονται δάση και να γεμίζουν αποθήκες, α ναι, και να ζημιώνουν τους γιατρούς) αφού ο ιατρός πληρώνεται από τους εγγεγραμμένους ασθενείς (είτε έρθουν είτε όχι, θα έρθουν όμως σίγουρα...). Έχει και άλλη χρήση, να σπάει τα νεύρα των γιατρών...
Υπάρχει κάποιος συμβεβλημένος στην παρέα μας να μας πει περισσότερα καθώς και εντυπώσεις από τον πρώτο μήνα εφαρμογής;
manospall:
Σε οτι αφορα την επισκεψη δεν υπαρχει λογος να υπαρχει.ουσιαστικα ειναι χαρτι για τα σκουπιδια απο την στιγμη που ειναι γνωστο το ποιος ειναι ο οικογενειακος ιατρος.το κακο ειναι οτι εως τωρα δεν ειναι γνωστο ποιος ειναι ο τροπος ραντεβου για τον ασθενη.οποτε αυτος παιρνει τηλεφωνο και ψαχνει ο ιατρος να δει που θα τον βαλει.το συστημα ακομη δεν εχει εφαρμογη για τον ασθνενη.επισης πολλα τηλεφωνα για να πεις αυτα που ζητα το συστημα για εγγραφη (ταυτοτητα -λογαριασμο)ασαφες που θα παει ολο αυτο το χαρτομανι.πιθανα στα σκουπιδια.δεν ξερω ουσιαστικα τι να κανω ολες αυτες τις αιτησεις.μεγαλος αριθμος ασθενων φευγει απο τομυ πρωην ικα κλπ κλπ να ελθει στους λιγους ιδιωτες.απο τις χιλιες αιτησεις που εχω οι 300 ειναι ανθρωποι που ειχαν οικογενειακο σε δημοσια δομυ.επισης υπαρχουν ανθρωποι που εχουν να κανουν εξετασεις αρκετα χρονια αν και λαμβανουν θεραπευτικη αγωγη.και μερικοι εξ αυτων με ακριβα πρωτοτυπα φαρμακα που αλλαξαν ως δια μαγειας κατα την διαρκεια της θεραπειας τους απο φθηνο σε πανακριβο.προσελευση ασθενων με ραντεβου.απο την αρχη το ξεκαθαρισα σε ολους.φαρμακα εξετασεις ΜΟΝΟΝ με ραντεβου διαφορετικα υπαρχουν και αλλοι ιατροι.επισης οποιος για οποιο λογο το χασει .........εχασε!!!! θα μπει το επομενο πιθανα πολυ αργοτερα.γενικα υπαρχει μια ταξη την αποδεχονται και οι ασθενεις.δεν αποδεχονται ευκολα το γενοσημο και προσπαθουν να τους γραψω αυτο που θελουν ειμαι καθετος στο οχι ακομη και αν μου αναφερουν γνωματευσεις μεγαλων ονοματων της ιατρικης.συνηθως απαντω εχετε το δικαιωμα να πατε να σας το γραψει ο ιδιος.ουτε μετα ομως θα σας το γραψω εγω.εχω αρκετη εμπειρια απο χειρισμο τετοιων ασθενων λογω ενασχολησης με δημοτικη δομη.μοναδικος ασθενης( του οποιου δεν ειμαι και οικογενειακος ιατρος ) προσπαθησε να γραψει με μικρη γκρινια και μουρμουρα συνταγη με τροπο απρεπη του στυλ εγω πληρωνω το ταμειο θα μου τα γραψεις και εκτος ραντεβου και ας μην εισαι γιατρος μου βρηκε βραχο απεναντι.πολλες αποριες ασθενων γιατι οι δημοσιες δομες τους παραπεμπουν στους ιδιωτες .γιατροι που δεν εχουν μεγαλο αριθμο ασθενων ΑΚΟΜΗ και εχουν θεση υπαρχουν .τα ραντεβου ειναι αν 15 με 5 λεπτα κενο αποψη μου ειναι οτι ο σωστος αριθμος ασθενων θα ηταν 1500.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςπροσελευση ασθενων με ραντεβου.απο την αρχη το ξεκαθαρισα σε ολους.φαρμακα εξετασεις ΜΟΝΟΝ με ραντεβου διαφορετικα υπαρχουν και αλλοι ιατροι.επισης οποιος για οποιο λογο το χασει .........εχασε!!!! θα μπει το επομενο πιθανα πολυ αργοτερα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Και αν σου έρθουν μέσα στο 4ωρο, με κάτι επείγον, ασθενείς που σε δήλωσαν ως Οικογενειακό Ιατρό, και δεν έχουν κλείσει ραντεβού τι κάνεις;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση